Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Υπέρ του... χειμωνιάτικου Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022 ο Πλατινί

Αν και πολλοί σύλλογοι και αρκετοί εκπρόσωποι πρωταθλημάτων έχουν εκφράσει τους ενδοιασμούς τους για τη συγκεκριμένη αλλαγή, ο Πλατινί θα στηρίξει τη FIFA, καλώντας ήδη τις ομάδες της Ευρώπης να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα


Τη σύμφωνη γνώμη του για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον χειμώνα του 2022 στο Κατάρ, εξέφρασε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Ο Γάλλος, που αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA, παρουσιάστηκε θετικός στο πλάνο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για το εγχείρημα διεξαγωγής του Μουντιάλ κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική ιστορία, μιλώντας στο Sky Sports.

Αν και πολλοί σύλλογοι και αρκετοί εκπρόσωποι πρωταθλημάτων έχουν εκφράσει τους ενδοιασμούς τους για τη συγκεκριμένη αλλαγή, ο Πλατινί θα στηρίξει τη FIFA, καλώντας ήδη τις ομάδες της Ευρώπης να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Αναλυτικά τα λεγόμενά του:

«Εάν γίνει το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, θα είναι πρόβλημα. Αν γίνει τον Ιανουάριο, θα είναι μια χαρά. Θα είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα για μια χρονιά. Τα πρωταθλήματα αντί να τελειώσουν τον Μάιο, θα τελειώσουν τον Ιούνιο.

Το έχω ήδη εξετάσει και δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Η FIFA θα είναι αυτή που θα το αποφασίσει και θα το διοργανώσει, αλλά ίσως τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να κάνουν μία πρόταση σε αυτή. Εάν πιστεύετε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η καλύτερη διοργάνωση σε όλα τα αθλήματα, τότε πρέπει να γίνει όταν είναι καλύτερο για τους οπαδούς και τους ποδοσφαιριστές.

Ήμουν στη Νότιο Αφρική το 2010 και στις πέντε το απόγευμα γύριζα ήδη στο ξενοδοχείο γιατί είχε παγωνιά. Εάν πάμε στο Κατάρ και έχει 55 βαθμούς, δεν θα είναι εφικτό για τον κόσμο να παρακολουθήσει τα παιχνίδια, αλλά αν η διοργάνωση γίνει χειμώνα, νομίζω πως θα είναι πολύ ωραία.

Πρέπει να προσαρμοστούμε για το συγκεκριμένο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο είναι σίγουρα το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός, αφού φέρνει τον κόσμο κοντά σε κάτι υπέροχο. Γι’ αυτόν τον λόγο υποστηρίζω πως είναι καλύτερο να γίνει εκείνο το χρονικό διάστημα».

Πηγή: sport-fm.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...