Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν

Οι πρωταθλητές κατάκτησαν το Σούπερ Καπ επικρατώντας της Τσέλσι με 5-4 στα πέναλτι


Η Μπάγερν Μονάχου πήρε απόψε ρεβάνς από την Τσέλσι για την απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από δύο αγωνιστικές περιόδους, επικρατώντας των «μπλε» με 5-4 στα πέναλτι ύστερα από το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας και το 2-2 της παράτασης και κατακτώντας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Ταυτόχρονα, ήταν ο πρώτος φετινός τίτλος των Βαυαρών αλλά και πρώτος με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο τους.

Η λονδρέζικη ομάδα επέλεξε αμυντική τακτική, αλλά παρ΄ όλα ταύτα ήταν εκείνη που προηγήθηκε δύο φορές στο  «Έντεν» της Πράγας. Ο Φερνάντο Τόρες άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, ο Φρανκ Ριμπερί ισοφάρισε στο 47ο, ο Εντέν Αζάρ έγραψε το 2-1 στο 93΄ και ο Χάβι Μαρτίνεθ έφερε τον αγώνα «στα ίσα» δευτερόλεπτα πριν ο Σουηδός διαιτητής Γιόνας Έρικσον σφυρίξει τη λήξη. Να σημειωθεί ότι από το 85ο λεπτό οι «μπλε» έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ραμίρες με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Γκέτσε, που πάντως κάλλιστα θα μπορούσε να είναι απευθείας κόκκινη.

Από τα 11 μέτρα σκόραραν όλοι οι παίκτες της Μπάγερν, ήτοι οι Αλάμπα, Κρόος, Λαμ, Ριμπερί και Σακίρι. Για την Τσέλσι, που έφτασε ως το 4-4, ευστόχησαν οι, Νταβίντ Λουίζ, Όσκαρ, Λάμπαρντ και Κόουλ. «Μοιραίος» για τους Άγγλους ήταν ο πιο άπειρος ποδοσφαιριστής τους, ο Λουκάκου, ο οποίος επελέγη από την τεχνική ηγεσία για το πέμπτο χτύπημα αλλά αποτέλεσε εύκολη «λεία» για τον Νόιερ, που απέκρουσε την εκτέλεσή του και χάρισε το Κύπελλο στην Μπάγερν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...