Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Σπύρος Γιαννιώτης ... σφύριξε και τα «Καλυδώνια» στέφθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία

Ο Σπύρος Γιαννιώτης  με την πρόεδρο του Πολιτιστικού  Συλλόγου «Καλυδών»

 Tα Καλυδώνια 2013, που διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλάκας «Καλυδών» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου, στέφθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία. 

Με επίκεντρο τον οικισμό της Πλάκας και σημείο αναφοράς τη Σπιναλόγκα πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ελεύθερης κολύμβησης, που ξεκίνησε και τερμάτισε στην παραλία του χωριού. Οι 55 κολυμβητές και κολυμβήτριες διέσχισαν την απόσταση μέχρι το νησί της Σπιναλόγκας και επέστρεψαν, χωρίς κανείς να εγκαταλείψει στη διαδρομή.


Ο Σπύρος Γιαννιώτης με σφύριγμα έδωσε το σήμα εκκίνησης του αγώνα και λίγο αργότερα έπεσε στην θάλασσα και κολύμπησε (εκτός συναγωνισμού) ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες στον αγώνα. Απόλυτα αναμενόμενο ότι τερμάτισε πρώτος με διαφορά, ενθουσιάζοντας τους πολυπληθείς  θεατές που τον χειροκροτούσαν και φωτογραφίζονταν μαζί του με κάθε ευκαιρία.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης στα 10.000 μέτρα  απένειμε τα κύπελλα στους τρεις πρώτους αθλητές κάθε κατηγορίας, ενώ οι υπόλοιποι παρέλαβαν διπλώματα συμμετοχής και αναμνηστικά T-Shirts.

Οι νικητές των τριών  κατηγοριών με τους επισήμους

Τον αγώνα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου κ. Νεκτάριος. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρόεδρος της Ελούντας κ. Ευάγγελος  Μαυρικάκης, ο πρόεδρος της κοινότητας Βρουχά κ. Μιχάλης Μπουτσάκης, η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου κα Δήμητρα Χασιώτη, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λασιθίου κ. Σταύρος Σπανουδάκης, πλήθος επιχειρηματιών από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο αντιδήμαρχος  Αγίου  Νικολάου κ. Νίκος Αφορδακός με το Σπύρο Γιαννιώτη, τον πρόεδρο της κοινότητας Βρουχά κ. Μιχάλη Μπουτσάκη και το γιο του Γιάννη

Ειδικά για τη διοργάνωση παραβλέφθηκαν όλα τα γραφειοκρατικά προσκόμματα και  φωταγωγήθηκε η Σπιναλόγκα που αποτέλεσε το εντυπωσιακότατο σκηνικό της βραδιάς.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Τζίνα Ξανθάκη στην ομιλία της τόνισε  τη σημασία των Καλυδωνίων 2013, που αποτελούν αφετηρία μιας νέας εποχής για την περιοχή και προσβλέπουν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού με τρόπο που συνδυάζει την ιστορία και τον πολιτισμό με το θαλασσινό στοιχείο.

Οι κολυμβητές ξεκινούν  να κολυμπούν προς τη Σπιναλόγκα.

Ο πρόεδρος της Ελούντας κ. Ευάγγελος Μαυρικάκης επεσήμανε ότι το στοίχημα των κοινοτήτων Ελούντας και Πλάκας είναι να ενταχτεί η περιοχή στη λίστα των αθλητικών-τουριστικών προορισμών και  να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος σε 12μηνη βάση, καθότι η περιοχή διαθέτει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, ισχυρό brand name, ιδανικό κλίμα και ποιοτικό τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει απόλυτα ασφαλή γεωμορφολογία για πολλά θαλάσσια αθλήματα.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης  σφυρίζει την εκκίνηση

 Οι κολυμβητές διαγωνίσθηκαν σε τρεις κατηγορίες:

Στην κατηγορία Ανδρών Αθλητών μέχρι 30 ετών πρώτος τερμάτισε ο Κωνσταντίν Κωνσταντινέσκου με χρόνο 20:43, δεύτερος ο Ευάγγελος Τζανάκης με χρόνο 23:34 και τρίτος ο Ιωάννης Φάζος με χρόνο 24:39.

Στην κατηγορία Ανδρών Αθλητών από 31 και άνω πρώτος τερμάτισε ο Εμμανουήλ Τσαμπανάκης με χρόνο 26:03, δεύτερος ο Ιωάννης Παπαδάκης με χρόνο 27:25 και τρίτος ο Γεώργιος Κερούλης με χρόνο 30:06.

Στην κατηγορία Γυναικών Αθλητριών πρώτη τερμάτισε η Ζωή Λιόκαλου που κάλυψε την διαδρομή των 1.800 μέτρων σε 24:49. Δεύτερη ήρθε η Κωνσταντίνα Τζώρτζη με 29:40 και τρίτη η Ελένη Τσιαρακάκη με 29:52.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...