Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

«Φέρτε με σε δύσκολη θέση» είπε στους παίκτες της ΑΕΚ ο Κωστένογλου

Η προσπάθεια να πετύχει η ΑΕΚ την πρώτη νίκη της στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ύστερα από τρεις διαδοχικές ήττες, θα είναι ακόμα πιο δύσκολη αύριο απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας λόγω της απόφασης του προπονητή της ομάδας κ. Νίκου Κωστένογλου να ξεκουράσει πολλούς βασικούς παίκτες ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο 41χρονος τεχνικός της Ενωσης μίλησε για το ματς του ΟΑΚΑ (22.05) τονίζοντας ότι όσοι αγωνιστούν θα πρέπει να του αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην ΑΕΚ ώστε να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες στη συνέχεια. Είπε ο κ. Κωστένογλου για:

- Την απόφασή του να ξεκουράσει πολλούς βασικούς ποδοσφαιριστής της ομάδας:
«Ολους τους παίκτες τους αντιμετωπίζω με τα ίδια κριτήρια και κάθε ένας που αγωνίζεται σε ένα σοβαρό παιχνίδι, πρέπει να αποδεικνύει ότι αξίζει να βρίσκεται στην ΑΕΚ. Είμαι αυστηρός, αλλά συγχρόνως πρέπει να είμαστε επιεικείς. Θα υπάρχουν απουσίες αύριο και κατά τη διάρκεια του αγώνα ίσως υπάρξουν και άλλες αλλαγές βασικών. Και αυτό διότι πρέπει να παρουσιαστούμε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα την Κυριακή. Ηταν χαρά για μένα το πρώτο ημίχρονο στη Μόσχα, παρά τις αλλαγές. Τώρα ο αντίπαλός μας θέλει ακόμα περισσότερο το ματς βαθμολογικά. Εμείς έχουμε αμυδρές ελπίδες. Και καθόλου να μην είχαμε, θα έπρεπε να παίξουμε για τη νίκη. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς ένα ρόστερ. Από τη Μόσχα γυρίσαμε στις 7 το πρωί και φάνηκε στο μας με τον ΟΦΗ η κούραση. Και τα τρία γκολ που δεχθήκαμε ήταν από λάθη».

- Το αν τα ευρωπαϊκά ματς είναι πλέον αναγκαίο κακό για την ΑΕΚ:
«Δεν θέλω να υπερασπιστώ αυτό τον χαρακτηρισμό. Ομως είναι ελάχιστοι οι παίκτες μας εκείνοι οι οποίοι μπορούν να αντέξουν τρία 90λεπτα σε μία εβδομάδα. Και εγώ έχω ανησυχία, γιατί θα αγωνιστούν ως βασικοί αύριο κάποιοι που δεν έχουν παίξει ακόμα. Ισως γίνουν και νωρίς αλλαγές αύριο. Να μην γίνουν αλλαγές στο 80'. Ακολουθεί ντέρμπι και πολύ σοβαρό μάλιστα».

- Το αν περιμένει από κάποιον νέο παίκτη της ομάδας του να ξεχωρίσει στο αυριανό ματς.
«Ελπίζω να συμβεί κάτι τέτοιο. Το λέω και στους παίκτες: Θέλω να με φέρετε σε δύσκολη θέση. Παίξτε καλά, για να έχω πολλές επιλογές. Θα το χαρώ ιδιαίτερα».

- Το αν έχει διαπιστώσει διάθεση ποδοσφαιριστών της ομάδας να καταθέσουν προσφυγές για να μείνουν ελεύθεροι λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων:
«Σήμερα το πρωί, μου επιβεβαίωσε ο κ. Δημητριάδης ότι δύο παίκτες για τους οποίους υπήρξε δημοσίευμα ότι θα έκαναν προσφυγή, το διέψευσαν. Και μάλιστα για τον έναν από τους δύο παίκτες το επιβεβαίωσα στην προπόνηση. Δεν μου έχουν κάνει παράπονα. Εχω ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα. Είναι λάθος να το φέρνουμε μπροστά σε κάθε αποτυχία. Δεν θέλω να το φέρνουμε μπροστά σαν δικαιολογία. Κανείς δεν έχει χάσει λεφτά στην ΑΕΚ. Μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά στο τέλος τα παίρνουν όλοι. Οσοι δεν έχουν πληρωθεί θα πάρουν τα χρήματά τους. Υπάρχουν νόμοι».

- Το αν τον απασχολεί η διοικητική αστάθεια στην ΑΕΚ:
«Δεν μπορεί ο προπονητής να μείνει αποστασιοποιημένος. Υπήρχαν επιλογές για μεταγραφές τις οποίες και αρνήθηκα. Το θεώρησα ανήθικο να έρθουν παίκτες, όταν υπάρχουν προβλήματα πληρωμών. Είχα κουβέντα με τον πρόεδρο και μου είπε ότι θα βελτιωθούν οι πληρωμές. Ηδη παρατηρείται μία βελτίωση. Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί λύση. Αν δεν βρεθεί σε 2-3 μήνες θα μεγαλώσουν τα προβλήματα και θα είναι δύσκολο να ανταποκριθεί η ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...