Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αγγέλου: «Θα κερδίσει από αυτή την κατάσταση ο Ολυμπιακός»

Μέσα από τον προβληματισμό που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό μπορεί να βγει κάτι καλό για την ομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Ο πρώην συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103.3 και τόνισε πως οι Πειραιώτες μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί στις τάξεις τους.

Ο κ. Αγγέλου αναφέρθηκε ακόμη στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη και στο πως πήρε την απόφαση να καθίσει στον πάγκο των «κιτρίνων», αντικαθιστώντας τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Αναλυτικά:
Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη: «Κάθε δουλειά είναι ξεχωριστή και διαφορετική. Στο μπάσκετ υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που τους νιώθεις μέσα στα 40 λεπτά.

Ο Άρης είναι ένα κομμάτι του μπάσκετ κάτω από τις συνθήκες που υπάρχουν και η εικόνα που έχει μεταβάλλεται εύκολα. Αγωνίζεται για να φτιάξει κάποια θεμέλια, στηρίγματα. Αυτό που λέω είναι πως το ένα στήριγμα είναι η διοίκηση. Αν μπορέσει να ιεραρχήσει τα πράγματα και να εμπνεύσει τους παίκτες, θα στηριχθεί ένα πρόγραμμα. Και μέσα από το πρόγραμμα θα υπάρχουν βελτιώσεις.

Υπάρχει θέληση. Σίγουρα υπάρχει μία ποιότητα. Κατ' αρχάς στο ίδιο το όνομα Άρης. Ευλογία είναι αυτό. Το όνομα είναι ένα φως. Ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη είναι μπασκετικός και στον Άρη στηρίζουν την ομάδα. Οι παίκτες έχουν κάνει πράγματα στην καριέρα τους και πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες να τα ξανακάνουν. Και οι νεαροί πρέπει να βγάλουν τον ενθουσιασμό μέσα από κανόνες. Έχει ρίσκο, θέλει αντοχές.

Στη ζωή μας αν δεν κυνηγάμε τις προκλήσεις τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Ο καθένας έχει τις επιλογές τους».

Για την απόφασή του να υπογράψει στον Άρη: «Άκουσα στις 10 το βράδυ τον πρόεδρο να μου εκθέτει την κατάσταση. Την απόφαση την πήρα με την αίσθηση και την αντίληψη που έχω για το μπάσκετ. Μίλησα με ανθρώπους της διοίκησης και είδα πως υπάρχει συνεργασία. Όλοι μαζί να κάνουμε προσπάθεια».

Για τη συνεργασία του με τον Ίβκοβιτς: «Δε φτάνει ο χρόνος ώστε να μιλήσω γι αυτό. Κουβαλάω όμορφα πράγματα, πράγματα φιλίας. Και γέφυρες. Έδειξε τα σχέδια και περπατάω με μεγάλη δύναμη στο δρόμο της φιλίας που έχουμε.

Για τον φετινό Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο μέγεθος σαν ομάδα. Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας παραδοσιακά είναι για να… γίνεται! Είναι η φάση που η ομάδα γνωρίζεται και δοκιμάζει πράγματα. Πιστεύω πως στον Ολυμπιακό θα βρεθεί η λύση και θα έχει να κερδίσει από αυτή την κατάσταση. Υπάρχει μεγάλη ποιότητα στους χαρακτήρες των παικτών και το προπονητικό τιμ. Ικανότητα στον προπονητή και βέβαια ισχυρή διοίκηση και κόσμος. Μέσα από τον προβληματισμό θα βγει κάτι καλό.

Χρειάζεται να δοθεί λίγος χρόνος ώστε να ελεγχθεί η εικόνα της έντασης που υπάρχει. Όσο περνάμε στα ουσιαστικά παιχνίδια, τον Φλεβάρη και οι παίκτες και ο κόσμος θα συγκεντρωθούν ώστε να πετύχει η ομάδα. Δε μπορεί να παίρνει κάθε χρόνο κάποια ομάδα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο καθένας δικαιούται να κάνει κριτική και σκληρή μάλιστα, αλλά η αίσθησή μου είναι πως ο Ολυμπιακός θα παλέψει».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ντόρσεϊ: «Αυτά γίνονται με όλους τους παίκτες. Υπάρχουν πάντα παίκτες λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητοι. Το θέμα είναι πως αυτό βγαίνει προς τα έξω. Είμαι βέβαιος πως το εσωτερικό τιμ που θα ασχοληθεί με το θέμα θα βρει την λύση. Πάντα υπάρχουν τέτοια περιστατικά μέσα σε μια ομαδική προσπάθεια. Το θέμα είναι να μπαίνει ένα μεμονωμένο περιστατικό πάνω από το πρόβλημα της ομάδας. Πιστεύω πως είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί. Αυτό που μένει είναι πως ο Ολυμπιακός κάνει μία πορεία και είναι μέσα στο στόχο του. Ξαναλέω πως είναι αναγνωριστικός ο πρώτος γύρος. Δεν το λέω για άλλοθι. Υπάρχει ποιότητα σε όλα τα επίπεδα στον Ολυμπιακό ώστε να αντιμετωπιστούν».

Για το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού: «Μου άφησε μία εικόνα αγωνίας ώστε να κρατηθούν οι εντυπώσεις. Ήταν ένα παιχνίδι εντυπώσεων και όχι ουσίας. Ότι και να γινόταν υπήρχε σενάριο για να αντιμετωπιστεί από τις ομάδες. Με αυτά που είδα ζώντας αυτά τα παιχνίδια, από την άνοιξη και μετά γίνεται η πραγματική μάχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...