Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Κόκκαλης vs Βαρδινογιάννη για τον ΟΠΑΠ!

Πασίγνωστοι επιχειρηματίες είναι μεταξύ των «μνηστήρων» του ΟΠΑΠ. Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης μαζί με Μελισσανίδη αλλά και ο φίλος του Μαρινάκη, Σωκράτης Κομινάκης θέλουν τον χρυσοφόρο οργανισμό!

Αντιμέτωποι θα βρεθούν ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ενώ η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα έχει μαζί της και τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη. Ξεχωριστή προσφορά ετοιμάζει και ο Σωκράτης Κομινάκης που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα, η απόσυρση από το ποδόσφαιρο των οικογενειών Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη, αλλά και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παρά την απίστευτη πίεση, δεν έχει επαναδραστηριοποιηθεί στα διοικητικά της ΑΕΚ, να έχει σχέση με τη νομοθεσία που απαγορεύει ιδιοκτήτες ή παράγοντες ομάδων, να είναι μέτοχοι σε εταιρείες στοιχήματος, όπως είναι φυσικά ο ΟΠΑΠ.

Οπως γράφει η εφημερίδα, σε έναν ανηλεή πόλεμο θα εισέλθουν οι διεκδικητές του ΟΠΑΠ, καθώς τα υποψήφια σχήματα, εγχώρια και ξένα, θα καταθέσουν προσφορές μέχρι τις 9 Νοεμβρίου για το 33% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο.

Τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού κινούνται στα 400-500 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που μετατρέπει την ΟΠΑΠ στην πιο φθηνή μετοχή τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, από πλευράς αποδόσεων και ταμειακών ροών.

Τα εκατέρωθεν «χτυπήματα» από εγχώριους διεκδικητές, που ήδη ξεκίνησαν, και οι δηλώσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Αλ.Τσίπρα, για τον ΟΠΑΠ δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σκληρή. Διότι ο νικητής τα παίρνει σχεδόν όλα, δίνοντας στο Δημόσιο το 30% των μεικτών κερδών και λιγότερες χορηγίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απέναντι στην Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος συζήτησε με τον τουρκικό όμιλο Dogan, έχει δημιουργηθεί ένας σχηματισμός, που έχει τη βάση του στα συμφέροντα της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η τελευταία, που εξέταζε στο παρελθόν την είσοδο στο στοίχημα από κοινού με την Intralot, αντιπροσωπεύεται πλέον από τον εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη και το τσέχικο fund PPF, που κατέχει πάνω από 5% της Τράπεζας Πειραιώς.

Δίπλα στους δύο πρώτους αναμένεται να σταθεί η ιταλική Lottomatica, μια εταιρεία που ελέγχει τα τυχερά παιχνίδια στην Ιταλία -και όχι μόνο- και προσπαθεί από το 2004 να εισέλθει στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, και ο Σωκράτης Κομινάκης, ο οποίος είναι γνωστός στις τηλεπικοινωνίες από την εξαγορά της Wind, θα «κατέβει στη μάχη» με γνωστό επενδυτικό fund.

Από τις εγγλέζικες εταιρείες, αυτές που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τον ΟΠΑΠ είναι η Camelot, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και τα επενδυτικά σχήματα Permira και GVC. Από τις γνωστές ξένες εταιρείες προσφορά θα καταθέσουν και η αμερικανική Scientific Games, ενώ έκπληξη θεωρείται η συμμετοχή του κινεζικού ομίλου Fossun, ο οποίος διαθέτει ήδη επένδυση στην Ελλάδα (Folli Follie), την οποία θέλει να επεκτείνει και στα τυχερά παιχνίδια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...