Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΟΚ - Ξάνθη 0-1

Ανώμαλη προσγείωση για τον ΠΑΟΚ μετά το 6-0 επί της Καλλιθέας. Η Ξάνθη με έξυπνη τακτική και σκόρερ τον Ονουάτσι νίκησε με 1-0 στην Τούμπα, με τον Δικέφαλο να πέφτει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (τον προσπέρασε ο Αστέρας, που πέρασε με νίκη από την έδρα του Πλατανιά). Έντονη μουρμούρα στις κερκίδες της Τούμπας, όπου βρέθηκε και ο Ρομπέρτο Κάρλος.

Ο ΠΑΟΚ είχε νέο πρόσωπο στην 11άδα του τον Σίλντεφελντ, με αποτέλεσμα ο Δώνης να έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει την ομάδα του με σχήμα ρόμβου, περνώντας τον Κατσουράνη στα χαφ, μαζί με τους Λαζάρ και Κάτσε. Μπροστά τους ήταν ο Λόρενς, ενώ στην επίθεση παρέμεινε σταθερό το δίδυμο Σαλπιγγίδη - Αθανασιάδη.

Με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς, όμως, να μπορεί να επιβάλει το ρυθμό του στην Ξάνθη, η οποία ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρώτο 25λεπτο, η κατοχή ήταν 67-33 υπέρ του Δικεφάλου, ωστόσο, οι παίκτες του Δώνη δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στο τέρμα του Λοντίγκιν. Ο Σαλπιγγίδης έχασε μία καλή ευκαιρία στο 23`, αλλά τίποτα περισσότερο...

Αντίθετα, η Ξάνθη είχε έξυπνη τακτική και με σωστή αμυντική λετουργία, είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να βγάζει επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Οι ακρίτες προειδοποίησαν αρκετές φορές την αργή άμυνα του ΠΑΟΚ, την οποία και τιμώρησαν τελικά στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μάνταλος και Ονουάτσι συνδυάστηκαν άψογα, με τον νιγηριανό άσο να τελειώνει τη φάση με πλασέ και να γράφει το 1-0 για την Ξάνθη.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε ψηλά στο ξεκίνημα της επανάληψης και πίεσε την Ξάνθη, ωστόσο, οι ακρίτες άντεξαν στην πίεση, γεγονός που ανάγκασε τον Γιώργο Δώνη να προχωρήσει στο 62` σε δύο αλλαγές, ώστε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Ο Γκαρσία πέρασε στη θέση του Κάτσε και ο Λίνο σε αυτή του Σταφυλίδη, αλάζοντας και το σύστημα σε κλασικό 4-4-2, με τον Κατσουράνη δεξιά και τον Λόρενς αριστερά.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, καθώς η Ξάνθη δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να βρει ρυθμό και συνέχισε να αμύνεται σωστά. Πάντως, ο Δικέφαλος δεν το έβαλε κάτω και πίεσε πολύ την Ξάνθη, χωρίς, όμως, να έχει σωστές μεταβιβάσεις, με τις οποίες θα μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οσο περνούσε η ώρα, τόσο αυξανόταν και η μουρμούρα στις κερκίδες, αλλά και τα νεύρα των παικτών του Δικεφάλου εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο,τι καλύτερο δηλαδή για την Ξάνθη, η οποία κλείστηκε σωστά στα καρέ της και κράτησε το υπέρ της 1-0.

Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 74` και το 84`, αλλά ο Λοντίγκιν είπε "όχι" σε κεφαλιές των Σαλπιγγίδη και Φωτάκη, αντίστοιχα.

Η Ξάνθη πήρε έτσι την πρώτη εκτός έδρας νίκη της για φέτος στο πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να πέφτει στην τρίτη θέση, καθώς τον προσπέρασε ο Αστέρας Τρίπολης, που νίκησε στην Κρήτη τον Πλατανιά.

sport.gr

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...