Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Χοσέ Μίτσελ Γκονζάλες Μαρτίν ντελ Κάμπο: Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού - 2 ΒΙΝΤΕΟ


Το πλήρες όνομά του νέου προπονητή του Ολυμπιακού είναι Χοσέ Μίτσελ Γκονζάλες Μαρτίν ντελ Κάμπο και γεννήθηκε στην Μαδρίτη στις 23 Μαρτίου 1963. Ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής όμως κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 27 ετών λόγω αυτοκινητικού ατυχήματος. Παντρεμένος με τη Μερσέντες, έχει δύο γιους εκ των οποίων ο ένας είναι ποδοσφαιριστής και συγκεκριμένα ο Αντριάν που έχει παίξει στους μικρούς της Ρεάλ και στη συνέχεια σε Χετάφε και Ρασίνγκ Σαντατέρ.

Ο Μίτσελ στα 13του βρέθηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ το 1982 έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα. Αγωνιζόταν ως δεξιός εξτρέμ και ως μέσος. Φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ για δεκατέσσερα χρόνια (1982-1996), σε 404 αγώνες συνολικά ενώ σκόραρε 97 φορές.

Στη διάρκεια της καριέρας του είχε και απρόοπτα. Το 1988 οπαδός τον βρήκε με ένα μπουκάλι στο κεφάλι και το 1991 τιμωρήθηκε από την UEFA επειδή προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή του Κάρλος Βαλντεράμα της Ρεάλ Βαγιαδολίδ με... ανορθόδοξο τρόπο.



Με την Εθνική ομάδα έκανε ντεμπούτο στις 20 Νεομβρίου 1985 σε αγώνα κατά της Αυστρίας και έπαιξε σε 65 αγώνες (21 γκολ).

Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, εργάστηκε ως σχολιαστής του καναλιού RTVE ενώ έγραψε και κάποια άρθρα για την Marca.

Το 2005 έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στον πάγκο της Ράγιο Βαγιεκάνο και ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε την Β' ομάδα της Ρεάλ. Η ομάδα του έπεσε στην τρίτη κατηγορία και απολύθηκε.



Τον Απρίλιο του 2009 κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Βίκτορ Μουνιόθ στον πάγκο της Χετάφε και έσωσε την ομάδα στο τελευταίο ματς της χρονιάς. Έτσιυπέγραψε για άλλα δύο χρόνια αλλά απολύθηκε και πάλι στο τέλος της σεζόν 2010-2011 αφού η ομάδα του τερμάτησε στην 16η θέση.

Τελευταία του ομάδα ήταν η Σεβίλλη, τις τύχες της οποίας ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2012. Αποχώρησε από τη Σεβίλλη πριν από δώδεκα ημέρες μετά την ήττα από τη Βαλένθια με 2-0.



Πηγή: pamesports.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...