Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Καταγίδα: Ο ΠΑΟΚ με 6-0 διέλυσε την Καλλιθέα


Ήταν Σεπτέμβριος του 2000. Ο ΠΑΟΚ του Μπάγεβιτς υποδεχόταν τον ΑΣ Αμπελοκήπων για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου. Ημίχρονο: 5-0. Δώδεκα και κάτι χρόνια μετά ο ΠΑΟΚ του Δώνη υποδέχεται την Καλλιθέα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου. Ημίχρονο: 5-0.

Η σημαντική διαφορά των δύο αγώνων όπου ο Δικέφαλος σημείωσε πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο ήταν η κρισιμότητά τους. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε την Καλλιθέα και έπρεπε να καλύψει το 0-2 του πρώτου αγώνα, αλλά και τη γκρίνια από την ήττα στην Τρίπολη. Πολλοί πίστεψαν ότι το άγχος θα δυσκολέψει τους γηπεδούχους. Κι όμως, είδαμε μία ομάδα "θυμωμένη" που στο 12' είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 42' το είχε υπερκαλύψει με το εμφατικό 5-0.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με ορμή στο γήπεδο και ξεκάθαρη διάθεση να καθαρίσει από νωρίς. Οι κεφαλιές του Αθανασιάδη και του Λάζαρ στο 6ο και 12ο λεπτό έλυσαν τα πόδια των "μελανόλευκων" που αφού πέτυχαν τον πρώτο σκοπό τους, έριξαν και το βάρος στην άμυνα, η οποία μέχρι τότε δεν ήταν στα... φόρτε της. Εξ ου κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις της Καλλιθέας.

Στο 39ο λεπτό ήρθε η αποβολή του Βιγιαρέχο (για χέρι πάνω στη γραμμή) και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λόρενς. Με 10 παίκτες και 3-0 στην πλάτη της, η Καλλιθέα γνώριζε πλέον πως μόνο με θαύμα θα άλλαζε κάτι αν και ήθελε μόλις ένα γκολ για να προκριθεί. Οχι μόνο δεν το πέτυχε, αλλά δέχθηκε ακόμη δύο με ισάριθμες κεφαλιές των Αθανασιάδη (41') και Κατσουράνη (42') στο πρώτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης έβαλε ξανά ο Αθανασιάδης, ο οποίος στο 56' πέτυχε χατ-τρικ και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-0. Ο Δικέφαλος έριξε το ρυθμό στη συνέχεια, αλλά συνέχισε να κάνει φάσεις απέναντι σε μία ανήμπορη να αντιδράσει Καλλιθέα, η οποία πάντως στο 86' διαμαρτυρήθηκαν έντονα (και δίκαια) για καθαρό χέρι του Κωνσταντινίδη που θα σήμαινε πέναλτι και αποβολή.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, πέραν της εμφατικής επικράτησης, η επανεμφάνιση του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος επανήλθε από τον τραυματισμό και αγωνίστηκε ως αλλαγή (στη θέση του Κατσουράνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...