Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γεωργιάδης: «Επρεπε να σπάσει η παράδοση»

Για την νίκη (2-0) επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ενωση, τις διαμαρτυρίες των Κιτρινόμαυρων για την διαιτησία σε εκείνο το παιχνίδι, την σύγκριση με τον Αντελίνο Βιειρίνια και τον Ζήση Βρύζα, μίλησε ο άσος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, με αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Εξέδρα».

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κακές παραδόσεις, αλλά αυτή που είχε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ έμοιαζε περισσότερο με κατάρα. Από το 1999 μέχρι και το βράδυ της περασμένης Κυριακής, δεν κατάφερνε να φύγει ποτέ νικητής, είτε έπαιζε με τον Ολυμπιακό, είτε με τον Παναθηναϊκό, είτε με την ΑΕΚ. Και τις τρεις αυτές ομάδες τις είχε κερδίσει σ’ αυτό το διάστημα σε όλα τα άλλα γήπεδα του λεκανοπεδίου που αγωνιζόταν. Όμως, έπρεπε να περάσουν 13 χρόνια για να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ. Και για να ξορκιστεί αυτή η κατάρα, έπρεπε να εμφανιστεί η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια ενός παιδιού στο οποίο ο Δικέφαλος επένδυσε το περασμένο καλοκαίρι, του Γιώργου Γεωργιάδη.

Οταν ο ΠΑΟΚ νίκησε τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ ήσουν 12 ετών. Πώς αισθάνεσαι που συνέβαλες τα μέγιστα για να τα καταφέρει;

Δεν μπορώ παρά να είμαι πολύ χαρούμενος. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να σπάσει αυτή η παράδοση, χρόνια τώρα παρατηρούσα πως ο Δικέφαλος δυσκολεύεται να παίξει στο ΟΑΚΑ σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Φέτος, τα καταφέραμε και θα πρέπει να σπάσουμε όποια άλλη κακή παράδοση υπάρχει και εμφανιστεί μπροστά μας.

Πέτυχες ένα πανέμορφο γκολ. Πώς θυμάσαι τη φάση;
Στο ζέσταμα επιχείρησα κάποια σουτ στη συγκεκριμένη εστία με τον ίδιο τρόπο και μου βγήκαν. Στη φάση του γκολ, όταν πήρα την μπάλα, αρχικά σκέφτηκα να σουτάρω, αλλά είδα τον Αραμπατζή εκτός εστίας και πλάσαρα σημαδεύοντας στο σημείο που τελικά πήγε η μπάλα.

Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε δίκαια;
Πλην της φάσης στο 3ο λεπτό, η ΑΕΚ δεν μας απείλησε σοβαρά άλλη φορά. Υπήρξε βέβαια και το διπλό δοκάρι, αλλά σε αυτήν τη φάση ο Λυμπερόπουλος έπαιξε με το χέρι και, αν έμπαινε γκολ και μετρούσε, θα ήταν σκάνδαλο. Τελικά πετύχαμε δύο γκολ, ήμασταν σωστοί τακτικά και θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια.

Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για τη διαιτησία. Ποιο είναι το δικό σου σχόλιο;

Από τα πέναλτι που ζητάει η Ενωση δεν υπάρχει κανένα. Η διαιτησία ήταν καλή, έχασε κάποιες φάσεις, αλλά η βασική που χάνει είναι το χέρι του Λυμπερόπουλου. Η νίκη μας ήταν μεγάλη και πεντακάθαρη και όποιος μιλάει για διαιτησία είτε ήταν σε άλλο γήπεδο είτε ψάχνει δικαιολογίες για την ήττα.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι πλέον ο ρόλος σου είναι αυτός του αντι-Βιεϊρίνια. Εσύ πώς το εκλαμβάνεις αυτό;

Νομίζω ότι σε κανέναν ποδοσφαιριστή δεν αρέσουν οι συγκρίσεις. Δεν μου αρέσει να μπαίνει ο κόσμος στη λογική ότι εγώ είμαι ο αντικαταστάτης του Βιεϊρίνια. Ο Αντρε είχε τον χρόνο να δουλέψει, να δείξει τι μπορεί να κάνει, να αγαπηθεί και να πάρει μία μεταγραφή για το εξωτερικό. Είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής που έδωσε τα διαπιστευτήριά του. Εγώ έχω κάποια στοιχεία, είμαι στην πρώτη χρονιά μου στον ΠΑΟΚ και θέλω να δείξω τι μπορώ να πετύχω σε βάθος χρόνου. Να φτιάξω το δικό μου όνομα. Το καλοκαίρι με συγκρίνανε με τον Κουτσιανικούλη και δεν μου άρεσε καθόλου. Ετσι κι αλλιώς, η ατομική διάκριση εξαρτάται σε σχεδόν απόλυτο βαθμό από την ομαδική λειτουργία, άρα το ζητούμενο για να πάω καλά είναι να πάει καλά η ομάδα.

Ο άνθρωπος που πάλεψε για να έρθεις στον ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας, ανέβαλε πρόεδρος της ομάδας. Το γκολ που πέτυχες στο πρώτο του παιχνίδι ως πρόεδρος αξίζει να του το αφιερώσεις;
Αυτό που με κάνει ακόμη πιο χαρούμενο είναι ότι καταφέραμε να του δώσουμε χαρά στο πρώτο του παιχνίδι σ’ αυτόν τον δύσκολο ρόλο που ανέλαβε. Είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος για τον ίδιο, αλλά πιστεύω ότι του στείλαμε ένα μήνυμα πως θα παλέψουμε για να τον βοηθήσουμε.
 
Σταύρος Κόλκας/ exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...