Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΟΚ- Γιώργος Κατσικάς: «Νίκη με τη βοήθεια του κόσμου»

Για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (5/1) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας για το πρωτάθλημα της Superleague, την νίκη (2-0) επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, τον Λάζλο Μπόλονι και τους προσωπικούς του στόχους μίλησε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κατσικάς.

Οσα δήλωσε στην εφημερίδα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» :

-για την αρνητική παράδοση του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ: «Μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο μόνο γι’ αυτό συζητούσαμε στην ομάδα. Λέγαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για να σπάσει αυτή η… κατάρα που είχε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Το βάλαμε πείσμα και επειδή θέλαμε να ξεπεράσουμε όσο πιο άμεσα γίνεται τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, πιστέψαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Και τα καταφέραμε»

-για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου: «Ήταν πολύ άσχημος ο τρόπος που αποκλειστήκαμε από τον Ατρόμητο, ενώ κρατούσαμε τη νίκη και την πρόκριση μέχρι το 90’. Αλλά τελικά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Έπρεπε να μάθουμε από τα λάθη και την ατυχία μας και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Ξέραμε ότι όσο πιο γρήγορα αφήσουμε πίσω το Κύπελλο και κοιτάξουμε μπροστά, τόσο πιο καλά θα συνεχίσουμε στις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας.

Το διπλό με την ΑΕΚ στην Αθήνα ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και μία απόδειξη ότι η ομάδα μπορεί να πάρει αποτελέσματα παντού. Έχουμε πλέον στόχους στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, αλλά θεωρώ ότι ο πιο σημαντικός στόχος στην Ελλάδα είναι η διεκδίκηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

-για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό:
«Ξέρω καλά για τη μεγάλη κόντρα που υπάρχει μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου μας που θα γεμίσει την Τούμπα, ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ακόμη μία μεγάλη νίκη».

-για τη συμμετοχή του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ:
«Όλοι στην ομάδα προσπαθούμε να είμαστε πάντα όσο πιο έτοιμοι γίνεται για τη στιγμή που θα κληθούμε να παίξουμε. Και στο παρελθόν μου έχει συμβεί να βρεθώ την τελευταία στιγμή στην 11άδα, όπως έγινε με την ΑΕΚ. Πιστεύω ότι τον τελευταίο καιρό νιώθω πολύ καλύτερα μέσα στην ομάδα, έχω προσαρμοστεί πλήρως στον ΠΑΟΚ και είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω όταν μου ζητηθεί. Είχα ήδη παίξει σε ακόμη δύο ματς στην 11άδα και ένιωθα πιο άνετα έχοντας μάθει καλύτερα την ομάδα».

-για το μυστικό της επιτυχίας που οδήγησε στο διπλό: «Ο προπονητής μάς προετοίμασε πολύ καλά και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να πάρουμε τη νίκη. Ο κ. Μπόλονι μας ζήτησε να παίξουμε πολύ σφικτά στην άμυνα και να κλείσουμε τους χώρους, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε την ΑΕΚ να μας απειλήσει και να πετύχει κάποιο γκολ. Επίσης ζήτησε να παίξουμε με αντεπιθέσεις και να εκμεταλλευτούμε τους χώρους της άμυνας της ΑΕΚ και έτσι πετύχαμε τα δύο γκολ. Νομίζω ότι όλα δούλεψαν ρολόι και όπως τα είχε σχεδιάσει ο προπονητής και έτσι φτάσαμε δίκαια στη νίκη».

-για τον Μπόλονι: «Σε αυτό που με έχει βοηθήσει περισσότερο ο κ. Μπόλονι σε πρώτη φάση είναι ότι με έκανε να πιστέψω πιο πολύ στον εαυτό μου. Είχα μείνει πίσω μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχα πέρυσι, καθώς έμεινα εκτός γηπέδων για περίπου έξι μήνες λόγω της ρήξης χιαστών. Έτσι ο κ. Μπόλονι δούλεψε πολύ μαζί μου αρχικά στον τομέα της ψυχολογίας και παράλληλα με καθοδηγεί και σε θέματα τακτικής για να βελτιώσω την αγωνιστική μου παρουσία».

-για το τι θα ήθελε να πάρει από τους υπόλοιπους αμυντικούς:
«Από τον Κοντρέρας, που πλέον έχει φύγει την ηρεμία που είχε στο παιχνίδι του και τον τρόπο που προωθούσε την μπάλα. Από τον Τσιρίλο το μαχητικό του πνεύμα και την εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Από τον Μαλεζά και τον Μπαλάφα την αφοσίωση στην ομάδα και την εργατικότητα που συνεχίζουν να έχουν για να γίνουν όλο και καλύτεροι».

-για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ επενδύει σε Έλληνες παίκτες:
«Σίγουρα. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι σε μία ομάδα θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες και θα προσεχτούν περισσότερο παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες. Γενικότερα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα και με τη μείωση της οικονομικής δυνατότητας που είχαν πολλές ομάδες, η στροφή σε περισσότερους Έλληνες παίκτες ακόμη και λόγω της συγκυρίας ήταν αναμενόμενη. Αλλά βλέπουμε ότι στον ΠΑΟΚ γίνεται πιο συστηματική δουλειά προς αυτήν την κατεύθυνση και αυτό μέτρησε πολύ για μένα».

-για το τι τον έχει εντυπωσιάσει:
«Ο κόσμος! Βγάζει ένα μοναδικό συναίσθημα όταν είσαι μέσα στο γήπεδο».

-για την πίεση που τους ασκείται:
«Λογικό είναι. Ο κόσμος περιμένει από τον ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί παντού. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες και οι υποχρεώσεις περισσότερες καθώς υπάρχει και η Ευρώπη».

-για τους στόχους του στον ΠΑΟΚ:
«Όπως κάθε παίκτης έτσι κι εγώ θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα. Θέλω να αποδείξω ότι δίκαια με εμπιστεύτηκαν κάποιοι και με έφεραν στον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα με την ομάδα θέλω να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο ΠΑΟΚ έχει πάντα υψηλούς στόχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...