Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Bundesliga: «Χέρι-χέρι» Ντόρτμουντ, Μπάγερν

250
Image via Wikipedia
Στην κορυφή της Bundesliga παρέμειναν, Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου (η Σάλκε παίζει αργότερα στην Κολονία), μετά την ολοκλήρωση του «κυρίως πιάτου» της 19ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η Μπορούσια με δύο γκολ του Καγκάουα επικράτησε 3-1 της Χοφενχάιμ (το 2-0 έκανε ο Γκροσκρόιτς και μείωσε για τους φιλοξενούμενους ο Τζόνσον), σε παιχνίδι που οι πρωταθλητές έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο μέρος στο οποίο πέτυχαν δύο τέρματα.

Με γκολ του «συνήθη ύποπτου», Μάριο Γκόμες στο 60΄ και του Αριεν Ρόμπεν στις καθυστερήσεις, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 2-0 της Βόλφσμπουργκ, η οποία πάλεψε με όλες τις δυνάμεις, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Εκτός αποστολής από τους «λύκους» έμεινε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Το ντέρμπι ουραγών, Αουγκσμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν, δεν ανέδειξε νικητή. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με δύο γκολ του Ντικ (1-2), οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και το ματς τελείωσε ισόπαλο 2-2 (Ντε Γιονγκ, Χάιν). Ο Κώστας Φορτούνης έπαιξε για 85 λεπτά με τη «Λάουτερν» (αντικαταστάθηκε από τον Γιόργκενσεν), ενώ ο Πέτσος μπήκε αλλαγή στο 70΄ αντί του Κιρχ.

Τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε στο Βερολίνο το Αμβούργο επί της Χέρτα με 2-1. Η ομάδα του γερμανικού Βορρά προηγήθηκε με τέρματα των Γιάνσεν και Πέτριτς με 2-0 στο πρώτο μέρος, ωστόσο, εννέα λεπτά πριν τη λήξη ο Λασόγκα έδωσε ελπίδες στους Βερολινέζους, που τελικά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Με το «τρίποντο» αυτό το Αμβούργο πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, σε αντίθεση με την Χέρτα που μπήκε σε περιπέτειες, όσον αφορά την παραμονή της.

Ο Πιζάρο έδωσε το προβάδισμα στην Βέρντερ Βρέμης στο ξεκίνημα του ματς με τη Λεβερκούζεν, αλλά ο Ρέιναρτς ισοφάρισε στο 57΄ για τις «ασπιρίνες», αποτέλεσμα που δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του αγώνα (1-1). Με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής, το Ανόβερο επικράτησε 1-0 της Νυρεμβέργης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...