Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

2 VIDEOS - Μάδεργουελ- ΠΑΟ [ 0-2 ]

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στην Σκωτία κόντρα στην Μάδεργουελ επικρατώντας με 2-0 και είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Ο Φερέιρα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς που είχε χαρακτήρα τελικού για τον Παναθηναϊκό, άφησε στην άκρη τις σκέψεις τους για τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και παρέταξε την ομάδα του στο Μάδεργουελ με το σύστημα που είχε δοκιμάσει στα φιλικά παιχνίδια, το 4-2-3-1 και χωρίς εκπλήξεις στην 11αδα με νέα πρόσωπα από τα μεταγραφικά αποκτήματα τον Σισοκό και τον Βελάσκες.

Οι "πράσινοι" μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα με τους Βιτόλο-Μαρίνο στον άξονα και δεν επέτρεψαν στους Σκωτσέζους να απειλήσουν και με τους δραστήριους Σισοκό και Χριστοδουλόπουλο, έψαξαν το γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Το γκολ για το τριφύλλι ήρθε στο 14' με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου σε μια γλυκιά εκτέλεση από τα αριστερά και με την μπάλα να περνά από όλους (δεν φαίνεται στο ριπλέι να την βρίσκει ο Μπουμσόνγκ που κινήθηκε έξυπνα εντός περιοχής) και να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές μετά το 20' και δημιούργησαν εώς το 33' αρκετά ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού (ανεξήγητη οπισθοχώρηση) αλλά ο κίνδυνος πέρασε χωρίς απώλειες και μάλιστα στο πεντάλεπτο από το 35' εώς το 40', οι παίκτες του Φερέιρα πήραν εκ νέου την κατοχή της μπάλας και δημιούργησαν φάσεις για ένα δεύτερο τέρμα.

Η Μάδεργουελ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου που συνδυάστηκε με την έναρξη της βροχής, προσπάθησε να αυξήσει την πίεση της και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν στο να κρατήσει μπάλα λόγω και της δικαιολογημένης κούρασης αυτή την εποχή και ο Φερέιρα επιστράτευσε στο 66' τον Κατσουράνη για να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Οι χώροι έκλεισαν και σε μια υποδειγματική αντεπίθεση στο 76' έγινε το 0-2. Με δημιουργό τον Σισοκό που κινήθηκε ωραία στον κενό χώρο και έβγαλε την ασίστ την κατάλληλη στιγμή, ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος είχε περάσει ένα λεπτό νωρίτερα στο παιχνίδι, τελείωσε υποδειγματικά τη φάση στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

  Το ντεμπούτο του με την "πράσινη" φανέλα έκανε και ο Φορναρόλι, ο οποίος έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-3 στις καθυστερήσεις του αγώνα από τη νέα ασίστ του Σισοκό.

Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του, όμως πέτυχε τον στόχο του με το διπλό στο Μάδεργουελ και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία λόγω των 5 εκ. ευρώ που βρίσκονται προ των πυλών της ΠΑΕ, αν και θα πρέπει πρώτα να σφραγίσει και τυπικά το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης στο Ολυμπιακό Στάδιο (8/8).

Η ουσία είναι ότι το τριφύλλι εξασφαλίζει τα 2 εκ. ευρώ από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τα 3 εκ. ευρώ από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και έχει δικαίωμα στην ελπίδα για την υπέρβαση με την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι συνθέσεις:
Μάδεργουελ (ΜακΚολ): Ράντολφ, Χάμμελ, Χάτκινσον, Ράμσντεν, Λο, Χέιτλι, Χάμφρει, Λάσλει, Ογιάμα (78' Ντέιλι), Χίντγκο, Μέρφι.
Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Βελάσκες, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (67' Κατσουράνης), Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (85' Φορναρόλι), Τοτσέ.


Μάδεργουελ - Παναθηναϊκός (το 0-1) από sxplVII
Μάδεργουελ - Παναθηναϊκός (το 0-2) από sxplVII

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...