Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Η Ελλάδα μπαίνει στη «μάχη» του Λονδίνου με 12 αθλητές

Ο Γιάννης Ταμουρίδης κάνει την αρχή για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στις 12 το μεσημέρι συμμετέχει στον αγώνα αντοχής της ποδηλασίας δρόμου, με στόχο μία αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι σε «μεγαθήρια» του αγωνίσματος.

Την ίδια ώρα στο «Ακουάτικς Σέντερ» αρχίζουν τα προκριματικά της κολύμβησης, όπου υπάρχουν αύριο συνολικά τέσσερις ελληνικές συμμετοχές. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από οκτώ χρόνια και «πέφτει» στα 400μ. μικτή ατομική, με στόχο την πρόκριση στον βραδινό (22:09) τελικό. Εργο δύσκολο, καθώς ο 28χρονος πρωταθλητής μας έχει τη 18η επίδοση και θα χρειαστεί να κατεβάσει αρκετά το 4:14.41 που σημείωσε το Μάιο, στο Ευρωπαϊκό του Ντέμπρετσεν, για να πλασαριστεί στην οκτάδα.

Ο Δρυμωνάκος θα αγωνιστεί στην τέταρτη σειρά (περίπου στις 12:15) και θα κολυμπήσει στην έβδομη διαδρομή. Αμέσως μετά αρχίζουν τα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα γυναικών, όπου η Κρίστελ Βουρνά συμμετέχει στην 4η σειρά (7η διαδρομή), έχοντας με 58.39 το 18ο χρόνο ανάμεσα σε 42 αθλήτριες.

Η 20χρονη κολυμβήτρια έχει στόχο την πρόκριση στο βραδινό (21:40) ημιτελικό, επίτευγμα που θα αποτελέσει σίγουρα υπέρβαση. Περίπου στις 2 μ.μ. αγωνίζεται ο Παναγιώτης Σαμιλίδης στην 3η προκριματική σειρά των 100μ. πρόσθιο, όπου με 1:01.10 έχει συνολικά την 28η επίδοση. Για τον 19χρονο πρωταθλητή του ΑΝΟ Αργυρούπολης, η αυριανή κούρσα είναι η ευκαιρία να ξεπεράσει το άγχος του πρωτάρη και να εμφανιστεί πιο έτοιμος στα 200μ. πρόσθιο, όπου οι πιθανότητες διάκρισης είναι αισθητά αυξημένες.

Το πρωινό πρόγραμμα της κολύμβησης ολοκληρώνεται με τα 4Χ100μ. ελεύθερο γυναικών, τη μοναδική «σκυταλοδρομία» με ελληνική συμμετοχή. Οι Νόρα Δράκου, Θεοδώρα Γιαρένη, Νέρι Νιαγκουάρα και Κρίστελ Βουρνά (αναπληρωματική είναι η Μάρθα Μάτσα) μετέχουν στη 2η σειρά (6η διαδρομή) και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό, ενδεχομένως για ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, όμως η πρόκριση στον βραδινό (22:40) τελικό λογικά είναι εκτός των δυνατοτήτων τους.

Η κωπηλασία, ένα άθλημα που περιμένουμε να χαρίσει διακρίσεις στην Ελλάδα, αρχίζει αύριο στις εγκαταστάσεις του Ιτον Ντόρνεϊ, λίγο έξω από το Λονδίνο. Από ελληνικής πλευράς, πρώτοι στη μάχη ρίχνονται οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, που συμμετέχουν αύριο (14:20) στην τρίτη προκριματική σειρά της δικώπου. Αντίπαλοι του «γαλανόλευκου» διδύμου θα είναι τα πληρώματα της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, με τους τρεις πρώτους να προκρίνονται στους ημιτελικούς της Τετάρτης (1/8), ενώ η τέταρτη θέση οδηγεί στα ρεπεσάζ της Δευτέρας (30/7).

Στη «Νορθ Γκρίνουιτς Αρίνα» διεξάγεται ο προκριματικός των ανδρών στην ενόργανη γυμναστική, με τους αθλητές να είναι χωρισμένοι σε τρία γκρουπ. Στο δεύτερο εξ αυτών, το οποίο αρχίζει στις 17:30, θα αγωνιστούν ο Βλάσης Μάρας και ο Βασίλης Τσολακίδης. Αμφότεροι επικεντρώνουν την προσοχή τους στο αγώνισμα στο οποίο ειδικεύονται, δηλαδή στο μονόζυγο και το δίζυγο αντίστοιχα.

Οι δύο πρωταθλητές μας θα εκτελέσουν ασκήσεις με υψηλό συντελεστή δυσκολίας, ελπίζοντας σε μία βαθμολογία που θα τους δώσει την πρόκριση στον τελικό της 7ης Αυγούστου. Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες, σε Αθήνα και Πεκίνο, ο Μάρας πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα της διάκρισης και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ο Τσολακίδης, δεύτερος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στα 33 του γνωρίζει ότι δεν θα έχει άλλη ευκαιρία.

Οι ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνονται αργά το βράδυ (23:00), με τον παρθενικό αγώνα της Βίκυς Αρβανίτη και της Μαρίας Τσιαρτσιάνη στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ. Το «γαλανόλευκο» δίδυμο αντιμετωπίζει τις Κουν/Ζούμκερ από την Ελβετία, στο ξεκίνημα των ομίλων, και με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...