Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ένσταση κατέθεσε η Ισπανία για τον αγώνα με την Κροατία

Μία (επιεικώς) συζητήσιμη διαιτητική απόφαση έκρινε την σημερινή αναμέτρηση της Κροατίας με την Ισπανία, στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης του Λονδίνου. Δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, κι ενώ οι Κροάτες προηγούνταν 8-7 χάρη σε πέναλτι του Σούκνο, 1.07 πριν το τέλος, ο Ιβάν Πέρεζ δοκίμασε ένα ανάποδο σουτ έξω από τη γραμμή των 5μ., στέλνοντας τη μπάλα δίπλα στο δεξί δοκάρι του Πάβιτς. Ο επόπτης έδειξε γκολ, όμως ο Σλοβένος διαιτητής Μπόρις Μαργκέτα «πήρε πάνω του» τη φάση και υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, θεωρώντας ότι η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με όλο τον ισπανικό πάγκο να πέφτει πάνω στο διαιτητή και τους υπευθύνους της FINA, ζητώντας σε έξαλλη κατάσταση να κατακυρωθεί το γκολ. Ο Μαργκέτα δεν άλλαξε την απόφασή του, το ματς έληξε με νίκη της Κροατίας, όμως οι Ιβηρες κατέθεσαν πριν από λίγο ένσταση και επικαλούνται την τηλεοπτική εικόνα, που δείχνει ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Αναμένεται πλέον η απόφαση της τεχνικής επιτροπής της FINA επί της ένστασης των Ισπανών.

«Η μοναδική δουλειά του επόπτη είναι να παρακολουθεί τη γραμμή τέρματος. Ο επόπτης έδειξε γκολ, αλλά ο διαιτητής δεν τον συμβουλεύτηκε. Οι Ολυμπιακοί είναι το σημαντικότερο τουρνουά στον κόσμο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αξιοποιούν την τηλεόραση», δήλωσε φανερά εξοργισμένος ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Ραφαέλ Αγκιλάρ.

Νωρίτερα, το Μαυροβούνιο επικράτησε 11-10 της Ουγγαρίας και την υποχρέωσε στη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια στον Β΄ όμιλο του τουρνουά. Οι Μαγυάροι, κάτοχοι του Ολυμπιακού τίτλου από το 2000 κι έπειτα, δεν δείχνουν να βρίσκονται σε καθόλου καλή κατάσταση (στην πρεμιέρα έχασαν «με κάτω τα χέρια» από τη Σερβία) και δύσκολα θα μπουν στη διεκδίκηση των μεταλλίων, καθώς μάλιστα είναι σχεδόν σίγουρο πλέον ότι θα διασταυρωθούν στα προημιτελικά με Κροατία ή Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...