Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Κωπηλασία: Επόμενος στόχος ο τελικός για Τσιάβου και Γιαζιτζίδου

Ο πρώτος στόχος ήταν πολύ εύκολος, καθώς η πρόκριση στα ημιτελικά δεν υπήρχε καν ως θέμα προς συζήτηση για την κλάση των Αλεξάνδρας Τσιάβου και Χριστίνας Γιαζιτζίδου.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες πέρασαν με χαρακτηριστική άνεση τη νοητή γραμμή του τερματισμού στη 2η προκριματική σειρά που μετείχαν, στο αγώνα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τις διαθέσεις τους. Το «γαλανόλευκο» πλήρωμα προκρίθηκε απευθείας στα ημιτελικά της προσεχούς Πέμπτης (2 Αυγούστου), όμως για τις «προσγειωμένες» Ελληνίδες αθλήτριες κάθε πράγμα πρέπει να γίνεται στην ώρα του.

«Για σήμερα είμαστε μέσα στο στόχο μας. Θέλαμε να περάσουμε απευθείας στα ημιτελικά και να αποφύγουμε αγώνα ρεπεσάζ, που συνεπάγεται κι άλλο ζύγισμα για μας», υπογράμμισε η Τσιάβου μετά την κούρσα. Από την πλευρά της, η Χριστίνα Γιαζιτζίδου που μετέχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε πως «ήταν μια αναγνωριστιστική κούρσα για μένα, λόγω και της πρώτης παρουσίας μου στη διοργάνωση. Θέλαμε να δοκιμάσουμε τη βάρκα μας μετά την προετοιμασία που κάναμε τόσο καιρό. Η απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά ήταν ένα βήμα».

Η έμπειρη Τσιάβου αποφεύγει τα πρόωρα όνειρα και τις «κούφιες» υποσχέσεις, αφού όπως επισήμανε «σε μια Ολυμπιάδα δεν υπάρχουν φαβορί. Βλέπουμε ήδη πως γίνεται μία ανακατάταξη των πληρωμάτων. Πληρώματα που ήταν πίσω βλέπουμε πως εδώ, στο Λονδίνο, είναι σε καλύτερη κατάσταση απ΄ ό,τι περιμέναμε. Τώρα θέλουμε να είμαστε στην τελική οκτάδα, να είμαστε δηλαδή στον τελικό. Από εκεί και πέρα όλα θα πάνε καλά!». Στο ίδιο «μήκος κύματος» η Γιαζιτζίδου, η οποία δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν φαβορί, όλα κρίνονται στο δευτερόλεπτο. Αρκεί να είμαστε στην κατάλληλη μέρα και όλα θα πάνε καλά. Όμως, όλα τα πληρώματα είναι δυνατά εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...