Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Δεν χάνει ο Ολυμπιακός...

Ο Ολυμπιακός έμεινε αήττητος στην Πορτογαλία (ξανά 4-4 στα πέναλτι,1-1 κ.α. με Νιούκασλ) με τον Ζαρντίμ να χαμογελά για την εμφάνιση του Β' ημιχρόνου. Το... κόλλησε ο Μήτρογλου!
Πως ξεκίνησε

Ο Ζαρντίμ άρχισε το ματς με σχήμα 4-3-3. Ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Τοροσίδης, τα δύο στόπερ οι Παπάζογλου, Σιόβας και αριστερό μπακ ο Ντιελνά. Οι Φέισα, Σουμπίνιο και Φετφατζίδης ήταν στον άξονα, οι Ντιόγο, Λυκογιάννης στις πτέρυγες (σ.σ. δεξιά και αριστερά) και ο Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης. Στην εξέλιξη του πρώτου μέρους πάνω ο Λυκογιάννης συνέκλινε προς το κέντρο δίνοντας βοήθειες ενώ ο Φετφατζίδης πότε έβγαινε στις πτέρυγες και πότε στην μεσαία γραμμή.

Πολύ κακό πρώτο μέρος

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού κόντρα στη Νιουκάστλ αλλά και γενικά το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό. Ίσως να ήταν το χειρότερο φετινό του σε επίπεδο φιλικών αγώνων. Οι Πειραιώτες δεν είχαν καθαρό μυαλό κάνοντας αρκετά εύκολα και αβίαστα λάθη.

Είχαν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία και την ανάπτυξη της μπάλας. Έμοιαζαν αλλά και ήταν εγκλωβισμένοι και μπλοκαρισμένοι. Από την άλλη η Νιουκάστλ ήταν πιο κοντρολαρισμένη ως ομάδα και πιο οργανωμένη στο γήπεδο.

Τέιλορ, αμυντική αδράνεια και 1-0

Στο 25ο λεπτό ο Τέιλορ άνοιξε το σκορ. Μετά από μία σέντρα από τα δεξιά, ο Σιόβας έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπερτάν. Η μπάλα πήγε στον Τέιλορ, που με σουτ σκόραρε και ενώ η μπάλα του βρήκε και λίγο πάνω σε σώματα.

Για την φάση αυτή πάντως μεγάλη ευθύνη φέρει η άμυνα του Ολυμπιακού. Έδειξε μεγάλη αδράνεια και έτσι δέχθηκε το τέρμα από την αγγλική ομάδα. Πάντως σημαντικό ρόλο στην εικόνα του Ολυμπιακού έπαιξε και η κούραση και το γεγονός ότι βρίσκεται εν μέσω προετοιμασίας αλλά και οι αλλαγές.

Στοιχεία που δεν επιτρέπουν σε μία ομάδα ν' αναπτύξει την απαιτούμενη συνοχή αλλά και χημεία. Η πιο καλή φάση των Πειραιωτών ήταν στο 32' όταν ύστερα από ένα καλό φάουλ του Σουμπίνιο ο Κρουλ έδιωξε δύσκολα την μπάλα με τα πόδια. Από το πρώτο μέρος από παίκτες μπορεί να κρατήσει κανείς τον Φέισα που βοήθησε αμυντικά και δημιουργικά και λίγο τον Σουμπίνιο.

Άλλος Ολυμπιακός στο Β' μέρος

Στην επανάληψη ο Ζαρντίμ έκανε πολλές αλλαγές ενώ διαφοροποίησε και το σύστημα του Ολυμπιακού που για κάποιο διάστημα έγινε 4-2-3-1 για ν' αλλάξει μετά σε 4-4-2. Οι ερυθρόλευκοι ισορροπήσαν για τα καλά τον αγώνα με τη Νιουκάστλ -που και εκείνη έκανε αλλαγές- και ανέβασαν για τα καλά στροφές.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας εμφανίστηκαν ανώτεροι και σε κυκλοφορία της μπάλας και σε ανάπτυξη και σε ρυθμό παιχνιδιού αλλά και σε αυτοματισμούς. Σε ατομικό επίπεδο δέσποσαν οι Μήτρογλου και Αμπντούν με τον Αλγερινό να κάνει σούπερ ματς και τους Μανιάτη, Βλαχοδήμο, Σιόβα και Τάτο να έχουν αρκετά καλή συμβολή.

Αποβολή και μετά ισοφάριση!

Στο 74' ο Μοντέστο που είχε πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Τοροσίδη δέχθηκε μία τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα φάουλ που έκανε. Είχε προηγηθεί άλλη μία λόγω της αψιμαχίας που είχε με τον Βούκιτς. Μάλιστα ο ρέφερι του αγώνα απαίτησε να φύγει από τον πάγκο αλλιώς δεν συνέχιζε τον αγώνα. Έτσι το 4-4-2 που είχε ξεκινήσει λίγο πριν ο Ζαρντίμ με τους Πάντελιτς και Μήτρογλου στην κορυφή πήγε... περίπατο.

Στο 79' ο Ολυμπιακός αν και με δέκα παίκτες μπόρεσε να σκοράρει! Μετά από ωραία μπαλιά του Αμπντούν στον Μήτρογλου ο δεύτερος με καλό και αρκετά δυνατό σουτ ισοφάρισε τον αγώνα σε 1-1.

Στο 82' η Νιουκάστλ είχε δοκάρι. Μετά από μία εκπληκτική απόκρουση του Κάρολ σε κεφαλιά του Σισέ ο ίδιος παίκτης έστειλε στην συνέχεια την μπάλα στο δοκάρι.

4-4 στα πέναλτι

Στα πέναλτι οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 4-4. Πιο αναλυτικά:

Ο Αμπντούν κάνει το 1-0.

Άουτ το πέναλτι του Σισέ.

2-0 με τον Μανιάτη.

2-1 για τη Νιούκαστλ με τον Βούκιτς.

3-1 με τον Πάντελιτς.

3-2 με τον Αμαλφιτανό.

4-2 με τον Χολέμπας για τον Ολυμπιακό.

4-3 με τον Μπερντ.

Ο Κρουλ αποκρούει το πέναλτι του Τάτου.

4-4 από τον Αμπέιντ.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Μπορεί να μην είχε την απόδοση του φιλικού της Μπράγκα, ωστόσο είχε «πιστολέρο», μιας και ο Μήτρογλου έδειξε στον Λεονάρντο Ζαρντίμ πως αξίζει θέση στο βασικό σχήμα. Τι και αν οι Πειραιώτες έπαιζαν από το 74' με παίκτη λιγότερο λόγω της αυστηρής αποβολής του Μοντέστο, οι στροφές που είχαν ανεβάσει τους έδωσαν το γκολ, αλλά και τις εντυπώσεις. Σε αντίθεση με το φιλικό κόντρα στη Μπράγκα ο Ολυμπιακός είχε καλό το Β' μέρος, με την απόδοσή του να αφήνει υποσχέσεις.
Το Α' μέρος ήταν νωθρό, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ελέγξει τον ρυθμό, η κυκλοφορία ήταν ανορθόδοξη και λίγες ατομικές ενέργειες του Φετφατζίδη και του Σουμπίνιο έβγαζαν την ομάδα στην επίθεση. Οι αυτοματισμοί που ζητούσε ο Ζαρντίμ δεν έβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο, τα άκρα είχαν πρόβλημα και ο Φέισα ήταν αυτός που προσπαθούσε να κρατήσει ανασταλτικά.

Λάθη, νεύρα και αδυναμία των Πειραιωτών να κρατήσουν τη μπάλα έδωσαν την ευκαιρία στη Νιούκασλ να πάρει τον απόλυτο έλεγχο, ενώ μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Τέιλορ και την ερυθρόλευκη άμυνα να... απουσιάζει και να χρεώνεται το τέρμα!

Οι πολλές αλλαγές στην επανάληψη έφεραν και... αλλαγή εικόνας! Μανιάτης, Μοντέστο, Τάτος έδωσαν κίνηση στη μεσαία γραμμή, αλλά και ουσία, ταχύτητα στα άκρα με τον Αμπντούν να κάνει ακόμα ένα εξαιρετικό ματς, ενώ και ο Βλαχόδημος έδειξε καλά στοιχεία, με μια ενέργεια στο 77' να ξεσηκώνει κόσμο, αλλά και Ζαρντίμ. Όλα τα λεφτά όμως ήταν ο Μήτρογλου, ο οποίος τα πήγε περίφημα τόσο επιθετικά όσο και... ανασταλτικά μιας και γυρνούσε να μαρκάρει.

Πέτυχε γκολ και η παρουσία του άφησε πολλά χαμόγελα στον Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος πάντως ήθελε να δει λίγο περισσότερο το 4-4-2 του Β' ημιχρόνου, ωστόσο η αποβολή του Μοντέστο – αρκετά αυστηρή- στάθηκε εμπόδιο! Ο ενθουσιασμένος, η καλή κυκλοφορία, αλλά και οι αυτοματισμοί της επανάληψης ήταν αρκετοί για να τον κάνουν να ... φύγει ικανοποιημένος από την πατρίδα του. Τις επόμενες ημέρες αποφασίζει για το ρόστερ και τις αποχωρήσεις, ωστόσο έχει και δίλημμα, σχετικά με το ποιος θα είναι ο βασικός πορτιέρο, καθώς και η εμφάνιση του Κάρολ κόντρα στη Νιούκασλ ήταν εξαιρετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...