Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ζαρντίμ: "Μας έλειπε ηρεμία"

Αμέσως μετά το φιλικό με την Αλάνια και την νίκη με 1-0 ο τεχνικός του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ δήλωσε ευχαριστημένος από την ένταση που έδειξαν οι παίκτες του στο ματς, αλλά τόνισε πως έλειπε η ηρεμία στα σημεία που έπρεπε.

"Είχαμε πάρα πολλές δυσκολίες στην αρχή του ματς και αυτό είναι λογικό, καθώς είμαστε πολύ κουρασμένοι, έχοντας δώσει μάλιστα και φιλικό πριν από μέρες", τόνισε ο Ζαρντίμ.

"Όσον αφορά στην ένταση που είχαμε στο ματς ήμασταν καλά, αυτός που μας έλειπε όμως είναι η ηρεμία σε κάποια σημεία που έπρεπε".

"Είναι το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, έχουμε πολλούς νέους παίκτες και έχω μία εικόνα, έχω κάνει μία πρώτη κρίση".

"Τα φιλικά που ακολουθούν στην Πορτογαλία είναι σημαντικά, καθώς έχουμε και τους διεθνείς παίκτες και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε για να βρούμε ρυθμό ως ομάδα. Θα δούμε σε πιο επίπεδο είμαστε".

 Θετικό και το δεύτερο τεστ

Θετικό και το δεύτερο τεστ για τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος (Αλάνια) παρουσιάστηκε νωθρός!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με δυνατό αέρα στο γήπεδο του Σβάτς σε σημείο που δυσκόλευε την ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Νωρίς στο παιχνίδι μόλις στο 13ο λεπτό ο Ράφικ Τζεμπούρ μετά από μια αριστοτεχνική μπαλιά-μεταβίβαση απο πολύ μακριά του Παπάζογλου, έπιασε ένα αριστερό κεραυνό στην κίνηση και άφησε άγαλμα τον πορτιέρο των Ρώσων.
Από την αρχή ο Ζαρντίμ φώναζε στους παίκτες του ώστε να ανεβαίνει ψηλά η τετράδα της άμυνας για να εκμηδενίζονται οι αποστάσεις.
Η 11άδα που ξεκίνησε σήμερα ο Ζαρντίμ είχε τέσσερις διαφοροποιήσεις σε σχέση με το βασικό σχήμα του Σαββάτου. Δηλαδή: Ποτουρίδης αντί Ντιελνά, Βλαχοδήμος αντί Τάτου και Ντιόγκο αντί Σουμπίνιο και ο Κάρολ αντί του Μέγερι. Ο Ζαρντίμ ζητούσε συνέχεια από τους πλάγιους μπακ να ανεβαίνουν πολύ στην πτέρυγα και να μεταβάλλονται σε εξτρέμ, με παράλληλη σύγκλιση των επιθετικών ακραίων) προς τον επιθετικό άξονα, προκειμένου να γίνονται τετράδα μαζί με το φορ και τον δεύτερο επιθετικό .
Οι συνεχείς οδηγίες του Πορτογάλου επέφεραν αλλαγές στις πτέρυγες προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σε ότι αφορά τους  ακραίους  επιθετικούς. Ο Αμπντούν πήγε δεξιά και ο Βλαχοδήμος απέναντι.
Σε γενικές γραμμές είχαμε έλλειψη ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο, με καλή αμυντική και ανασταλτική λειτουργία από πλευράς Ολυμπιακού.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολλές αλλαγές σε πρόσωπα, σε διάταξη και σε σύστημα.
Τα νέα πρόσωπα στο 2ο ημίχρονο ήταν οι: Ντιελνά, Μέγιερι, Σουμπίνιο, Τάτος, Πάντελιτς, πέρασαν εκτός οι: Ποτουρίδης,Κάρολ, Βλαχοδήμος, Φέισα και Ντιόγκο.
Είχαμε δηλαδή 5 αλλαγές και σύστημα 4-1-2-3, με τον Μοντέστο (αρχηγός σήμερα) αμυντικό χαφ, τους Τάτο και Σουμπίνιο μπροστά του, ο Πάντελιτς κορυφή στην επίθεση, πίσω του οΤζεμπούρ (δεύτερος φορ, επιθετικό χαφ) και στην άμυνα μπροστά από τον Μέγιερι, το ίδιο κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Μανωλάς-Σιόβας), ο Παπάζογλου πάντα δεξιός μπακ και ο Ντιελνά στο αριστερό άκρο.
Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου το παιχνίδι ανέβηκε λίγο σε ρυθμό.
Ο Ολυμπιακός στο β' ημιχρόνου παρουσιάστηκε σαφώς πιο επιθετικός, αφού απελευθερώθηκε η μεσαία γραμμή του.
Οι συνθέσεις των ομάδων

Αλάνια
: Κόμιτς, Κοζίν, Μπούλγκαροφ, Γκριγκόριεφ, Καρντόσο (26' Ντα Κόστα), Τσαρικάεφ, Σέμπερας, Νέκο, Γκετέριεφ (58' Σερέκοφ), Κουμπούλοφ (68' Βουλμπόφ), Πρίσκιν

Ολυμπιακός: Κάρολ (46' Μέγιερι), Παπάζογλου (78' Χαβίτο), Μανωλάς, Σιόβας, Ποτουρίδης (46' Ντιελνά), Μοντέστο, Φέισα (46' Τάτος), Βλαχοδήμος (46' Σουμπίνιο), Αμπντούν (84' Βλαχοδήμος), Ντιόγκο (46' Πάντελιτς), Τζιμπούρ (60' Καραγκούνης).
Να σημειωθεί ότι Αμπντούν, Μοντέστο, Σιόβας και Μανωλάς έπαιξαν και τα 90 λεπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...