Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΠΑΟΚ: Tο προφίλ της Μπνέι Γιεχούντα

Μία ομάδα που εδρεύει στο Τελ Αβίβ είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει ο στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο λόγος για την Μπνέι Γιεχούντα, η οποία επικράτησε 2-0 της Σιράκ από την Αρμενία και έχει το προβάδισμα για την πρόκριση από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Για αρχή να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιεί για έδρα το "Bloomfield Stadium", το οποίο είναι όμως σε φάση ανακατασκευής και η Μπνέι χρησιμοποιεί αυτή την περίοδο το εθνικό στάδιο "Ραμάτ Γκαν" χωρητικότητας 35.000 θέσεων, πέρσι τερμάτισε στην 3η θέση της ισραηλινής Premier League και αγωνίζεται με πορτοκαλί χρώματα. Πάμε, όμως, να δούμε αναλυτικά το προφίλ της Μπνέι Γιεχούντα.

Την σεζόν 2005-06 έφτασε στο τελικό του κυπέλλου, έχασε 1-0 από την Χάποελ Τελ Αβίβ, αλλά κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Στο Κύπελλο UEFA της σεζόν 2006-07 έχασε 6-0 στο σύνολο από την Λοκομοτίβ Σόφιας, ενώ αναγκάστηκε να παίξει τον εντός έδρας αγώνα στη Σλοβακία για λόγους ασφαλείας.

Την αγωνιστική περίοδο 2009-10 η Μπνέι έφτασε στα πλέι του οφ του Europa League, αλλά ηττήθηκε με 2-0 στο σύνολο από την Αιντχόβεν. Την χρονιά έδωσε το παρών στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, αλλά έχασε από τους Σάμροκ Ρόβερς. Πέρσι αποκλείστηκε από την Χέλσινμποργκ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Το ένα και μοναδικό πρωτάθλημα

Την σεζόν 1989-90 η Μπνέι κατέκτησε το πρώτο και μοναδικό έως τώρα πρωτάθλημα στην ιστορία της, υπό την καθοδήγηση του Γκιόρα Σπίγκελ.

Ο προπονητής
Ο ισραηλινός Ντρορ Καστάν, γεννημένος στις 1 Οκτωβρίου 1944, και πρώην διεθνής παίκτης είναι ο προπονητής της Μπνέι. Εχει περάσει από τους πάγκους αρκετών συλλόγων, αλλά και από την Εθνική Ισραήλ κάτω των 21 ετών και την Εθνική Ανδρών του Ισραήλ.
Το αστέρι
Ο Αργεντινός μέσος, Πέδρο Χοακίν Γκαλβάν, γεννημένος στις 18 Αυγούστου 1985, είναι το αστέρι της Μπνέι Γιεχούντα. Ο Γκαλβάν πέρσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του συλλόγου με 16 γκολ και γενικώς ξεχώρισε.
Ξεκίνησε την καριέρα του το 2003 από την Χιμνάσια και πέρασε από την Σαν Μάρτιν και την Ολμέδο (Εκουαδόρ), πριν καταλήξει στην Μπνέι.
Το ρόστερ
Τερματοφύλακες
Ντέλε Αγιενούγκμπα (Νιγηρία)
Τομ Αλμαντόν (Ισραήλ)
Ιταμάρ Ισραέλι (Ισραήλ)
Αμυντικοί
Ναντάβ Μουνίς (Ισραήλ)
Μπεν Γιοσέφ Ζαιρί (Ισραήλ)
Νταν Μόρι (Ισραήλ)
Γκαλ Κόχεν (Ισραήλ)
Αβιάντ Μπουρλά (Ισραήλ)
Ιτζίκ Αζούζ  (Ισραήλ)
Αβίβ Χαντάντ  (Ισραήλ)
Μαόρ Καντίλ (Ισραήλ)
Μέσοι
Αμίρ Αγκάτζεφ (Ισραήλ)
Χασάν Αμπού Ζαίντ (Ισραήλ)
Ιζάκ Νας (Ισραήλ)
Λιόρ Μπαρτζίκ  (Ισραήλ)
Νιρ Νισίμ Ναχούμ (Ισραήλ)
Πέδρο Γκαλβάν (Αργεντινή)
Κφιρ Εντρι (Ισραήλ) (αρχηγός)
Σλόμι Λέβι (Ισραήλ)
Σάλεβ Μενάσε (Ισραήλ)
Σταβ Φίνις (Ισραήλ)
Επιθετικοί
Σλόμι Αβισιντρίς (Ισραήλ)
Ντίνο Ν' Λόβου (Νότιος Αφρική)
Τζιλ Ιτζχάκ (Ισραήλ)
Νέναντ Μαρίνκοβιτς (Σερβία)

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...