Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Το beach volley πάει Balux!

Volleyball (Beach)Image via WikipediaΑυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι το πρώτο πραγματικά καλοκαιρινό. Και ανάμεσα στις επιλογές που έχουν όσοι θελήσουν να βγουν στον ήλιο, υπάρχει για φιλάθλους και μη το Διεθνές Ερασιτεχνικό Τουρνουά Beach Volley Around The World (BVAW), το οποίο κάνει στάση στην Αθήνα και το Balux του Αστέρα Γλυφάδας. 

Στην Ελλάδα την οργάνωση του τουρνουά έχει αναλάβει το Vari Sports Club Beach Volley Academy της πρώην πρωταθλήτριας του αθλήματος Έφης Σφυρή, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ για την παρακολούθηση των αγώνων όλη την ημέρα.

To τουρνουά που είναι υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και περιλαμβάνει αγώνες ανδρών, γυναικών και αγώνες μεικτών ομάδων. 

«Τα ερασιτεχνικά τουρνουά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Ο χειμώνας χρόνο με το χρόνο γίνεται μικρότερος, πράγμα που σημαίνει ότι 8 μήνες το χρόνο μπορεί να παίζει κανείς βόλεϊ στην άμμο» λέει η κυρία Σφυρή, από τους πρωτοπόρους του αθλήματος στη χώρα μας, που σε αυτό το τουρνουά θα πάρει μέρος στις «μεικτές», αναμετρήσεις. 

Οι αγώνες ξεκινήσαν το πρωί της Παρασκευής και διαρκούν καθόλη τη διάρκεια της μέρας. Σε αυτούς μετέχουν ομάδες από Ελλάδα και εξωτερικό. 

«Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ δυνατός, άλλωστε θα παίξουν και αρκετοί αθλητές που παίζουν βόλεϊ σάλας σε ομάδες», λέει ο Νάσος Μανδάλης, γυμναστής και ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες στο ερασιτεχνικό επίπεδο. Ξεκίνησε να παίζει Beach Volley πριν από δύο χρόνια και από τότε... κόλλησε. 

«Το βασικό είναι να έρθει ο κόσμος να το παρακολουθήσει, το άθλημα είναι πολύ θεαματικό ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο», δηλώνει. 

Χαϊλάιτ του Σαββατοκύριακου θα είναι ο αγώνας επίδειξης την Κυριακή στις 16.30 με συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του αθλήματος. 

Επόμενη προγραμματισμένη στάση του BVAW είναι στο Zeel Am See της Αυστρίας στις 24 με 26 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα του BVAW Athens

Παρασκευή 3 Ιουνίου:
09.30-20.00 Αγωνιστικό Πρόγραμμα 

Σάββατο 4 Ιουνίου: 

09.00 Τεχνική σύσκεψη Men’s 2x2, Women’s 2x2 
09.30-21.00 Αγωνιστικό Πρόγραμμα 

Κυριακή 5 Ιουνίου
: 
09.00-16.30 Αγωνιστικό Πρόγραμμα 
16:30 Celebrity Exhibition 
17:00 Τελικός Γυναικών 
18:00 Τελικός Ανδρών 
19:00 Απονομές


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...