Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΑΕΚ: Έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κάνει το αυτονόητο στο Μενίδι

Όσο χρειάστηκε για να κάνει το αυτονόητο, έπαιξε η ΑΕΚ στο Μενίδι. Με πρωταγωνιστή ξανά τον Πλατέλλα, η «Ένωση» καθάρισε νωρίς την Τριγλία Ραφήνας και… άραξε ως το τέλος στο (φτωχό αλλά άνετο) 2-0. 


Τα απολύτως απαραίτητα για να συνεχίσει τις νίκες και να σπάσει την… κακοδαιμονία του Μενιδίου έκανε η ΑΕΚ. 


Πιο σοβαρή από προηγούμενες φορές, η «Ένωση» καθάρισε νωρίς την Τριγλία Ραφήνας και δεν αγχώθηκε ποτέ μέχρι το τελικό 2-0.

Η νέα εξαιρετική εμφάνιση του Πλατέλλα (που πέτυχε ένα γκολ κι έφτιαξε άλλο ένα) κι η άνοδος του Ντακόλ στην πρώτη θέση των σκόρερ τα πιο ενθαρρυντικά συμπεράσματα για τον Δέλλα.

Ανεξήγητα έσβησαν τις μηχανές οι «κιτρινόμαυροι», που δεν μπόρεσαν να διευρύνουν το σκορ και να ικανοποιήσουν με ακόμα καλύτερο θέαμα τον κόσμο που τους ακολούθησε και αυτή τη φορά.

Πώς έπαιξε 

Χωρίς εκπλήξεις -δεδομένου πως ήταν γνωστή η απουσία του Ιβάν Μπρέσεβιτς- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Σταθάκη και Πόποβιτς, προώθησε τον Ρόβα στα χαφ και το ίδιο έκανε με τον Ανάκογλου (σε ρόλο επιτελικού) και τον Ντακόλ (ως φουνταριστό).

Με αυτά τα δεδομένα, το 4-2-3-1 της ΑΕΚ παρατάχθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Τσιρίλο, Σταθάκη και Γεωργέα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρόβας-Κορδέρο, μπροστά τους οι Πόποβιτς (αριστερά), Ανάκογλου (κέντρο), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Ντακόλ.

Το ματς

Ήταν το γήπεδο του Μενιδίου που θύμιζε τις προηγούμενες γκέλες; Ήταν οι αποδοκιμασίες απ’ το παιχνίδι με τον Ηρόδοτο που ενδεχομένως ηχούσαν ακόμα στ’ αυτιά;’ Ήταν το group therapy με τον Δέλλα; Ό,τι κι αν ήταν, έκανε την ΑΕΚ να ξεκινήσει όπως θα έπρεπε να ξεκινά σε κάθε ματς σ’ αυτή την κατηγορία: Σοβαρή κι αποφασισμένη να κόψει από νωρίς τον αέρα στον αντίπαλο.

Πριν καν συμπληρωθεί λοιπόν το πεντάλεπτο, ο Πλατέλλας είχε κάνει αυτό που… κάνει σταθερά φέτος. Είχε αξιοποιήσει τη μισή ευκαιρία (όπως αυτή που του ‘φτιαξε ο Σταθάκης) κι είχε τελειώσει υποδειγματικά τη φάση. Και λίγο αφότου πέρασε το εικοσάλεπτο, η ΑΕΚ είχε σχολάσει ήδη το γάμο. Με τον Πλατέλλα να γίνεται (και) δημιουργός και τον Ντακόλ να γίνεται πρώτος σκόρερ της «Ένωσης».

Αυτό όμως -αντί να δώσει φόρα στους «κιτρινόμαυρους» για να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο- τους… χαλάρωσε. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε η ευκαιρία του Πόποβιτς (που φέρθηκε εγωιστικά και δε σιγούρεψε το γκολ πασάροντας στον Ντακόλ) να ‘ναι η μόνη πραγματικά μεγάλη ως τα μέσα του β’ μέρους. Και παρόλο που δεν κινδύνευαν, ο Δέλλας να τους βάλει τις φωνές από τον πάγκο.

Ούτε αυτό όμως άλλαξε δραματικά την εικόνα. Και κάπως έτσι, οι Ανάκογλου και Πλατέλλας εξακολουθούσαν να μοιάζουν οι μόνοι που… αγχώνονταν πραγματικά για να διευρυνθεί κι άλλο το σκορ. Κάτι που θα μπορούσε να κάνει τελικά ο Ντακόλ (έχοντας περάσει και τον τερματοφύλακα). Και κάτι που θα μπορούσε να γίνει… απ’ την ανάποδη, αν το δοκάρι δε στερούσε απ’ την Τριγλία το γκολ της τιμής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...