Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά Σαρρή, Γκαγκάτση και Πιλάβιου της ΕΠΟ

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης

Την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία σε βάρος παραγόντων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, σχετικά με συμβάσεις που συνδέονται με τις κάρτες των αθλητών εξαιτίας των οποίων το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία μεγαλύτερη από εννέα εκατ. ευρώ. 


Στον κατάλογο των προσώπων που ελέγχονται ποινικά για τις επίμαχες συμβάσεις είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, οι πρώην πρόεδροι Βασίλης Γκαγκάτσης και Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και νυν σύμβουλος Γιάννης Οικονομίδης και 23 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας που συμμετείχαν στις επίμαχες συνεδριάσεις κατά τις οποίες ελήφθησαν οι επίμαχες αποφάσεις για την κάρτα υγείας.


Η υπόθεση αφορά συμβάσεις της ΕΠΟ με δυο εταιρείες που ανέλαβαν να πραγματοποιούν ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές έναντι υψηλού αντιτίμου.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που διενήργησε η επίκουρη εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Αγγελική Κουρινιώτη, ενώ έπρεπε να να πραγματοποιηθούν 1,5 εκατ. μετρήσεις τελικά έγιναν μόλις 15.530.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν οι επίμαχες συμβάσεις. Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα όμως για την περίοδο 2006-2011 η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 1,5 εκατ. μετρήσεις, όμως στην πραγματικότητα αυτές οι μετρήσεις δεν έγιναν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...