Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε τον παγκόσμιο πρωταθλητή του επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη

Προεδρικά συγχαρητήρια για τον παγκόσμιο πρωταθλητή μας Κώστα Φιλιππίδη, τον οποίο υποδέχτηκε την Πέμπτη μαζί με τον προπονητή του Δημήτρη Κυτέα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.


Ως πρώην αθλητής και του στίβου, ο Πρόεδρος, θύμισε στον νεαρό πρωταθλητή μας, τις δυσκολίες της εποχής.


«Εμείς με τα μπαμπού, θυμάμαι σε κάποιους αγώνες με εθνικές ομάδες μου είχε σπάσει το κοντάρι και διασώθηκα, γιατί τότε ήταν και άμμος κάτω. Πάντως ήταν μεγάλη νίκη. Μπράβο σου» είπε ο Πρόεδρος στον Κώστα Φιλιππίδη τον οποίο υποδέχτηκε ως συναθλητή:

«Καλώς τους. Τι κάνεις Κώστα; Χαίρομαι πολύ. Αυτό έλεγα τώρα, ότι είναι η μέρα μου σήμερα, έχω τους συναθλητές μου…

»Περάστε. Συγχαρητήρια Κώστα, τα κατάφερες» ήταν τα λόγια του αρχικά με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του επί κοντώ να τον ευχαριστεί και να του εξηγεί στη συνέχεια από πιο ύψος ξεκίνησε τις προσπάθειες και πως εξελίχθηκε ο τελικός.

Ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε πόσο του έκανε εντύπωση ότι ο αθλητής του Πανελληνίου πέρασε με την πρώτη όλα τα ύψη και έδωσε συγχαρητήρια στον προπονητή του, λέγοντάς του πως πρέπει να είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος, προφανώς μη γνωρίζοντας το πόσο τελειομανής είναι ο Δημήτρης Κυτέας, που απάντησε:

«Ο προπονητής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος. Θέλει το κάτι παραπάνω. Και ευελπιστώ ότι το μετάλλιο αυτό θα είναι το έναυσμα για μεγαλύτερες επιτυχίες για τον Κώστα» τόνισε ο έμπειρος τεχνικός υπενθυμίζοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πόσο σημαντική είναι και η πορεία του Κώστα στις σπουδές εκτός από τον αθλητισμό.

«Πρωτίστως είναι οι σπουδές του. Κάνει το μεταπτυχιακό του αυτή τη στιγμή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και αυτό είναι που με ευχαριστεί περισσότερο, που το παλεύει και αυτό με δικαιώνει ακόμη περισσότερο εμένα σαν άνθρωπο, το γεγονός ότι πρέπει ο αθλητής να μην μένει μόνο με τον αθλητισμό, αλλά να κάνει και αυτά που μπορεί να κάνει» τόνισε ο Δημήτρης Κυτέας με τον Κάρολο Παπούλια να δίνει διπλά συγχαρητήρια.

«Απόλυτα σωστό. Εγώ θυμάμαι στη γενιά τη δικιά μου συμβάδιζαν το Πανεπιστήμιο με τον Αθλητισμό. Κάναμε και τα δυο. Και πρέπει να πω ότι οι περισσότεροι από εμάς κάναμε με επιτυχία και τα δύο» είπε ο κ.Παπούλιας που θυμήθηκε και την παράδοση της Ελλάδας στο συγκεκριμένο άθλημα. «Μπράβο στον Κώστα που συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα έχει μια παράδοση στο άλμα επί κοντώ. Δηλαδή από τους Βαλκανικούς Αγώνες, τον Θάνο («9 φορές Βαλκανιονίκης” υπενθύμισε ο κ.Κυττέας), τον Γλέζο με το ρεκόρ, το μεγάλο ταλέντο για μένα Ρήγα Ευσταθιάδη, τον Ολυμπιονίκη Ρουμπάνη, τον Χρήστο Παπανικολάου, τον προπονητή σου.

Αλλά εκείνος που δεν είχε τα σωματικά προσόντα ο Ρήγας έκανε μεγάλο ρεκόρ. Και με τα παλούκια της εποχής εκείνης» τόνισε ο κ.Παπούλιας, με τον Κώστα Φιλιππίδη να παραδέχεται ότι από τότε το αγώνισμα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ.

Στη συνέχεια ο πρωταθλητής μας έκανε γνωστούς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους επόμενους στόχους του με κορυφαίο φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Ευχή όλων να επισκεφτεί και πάλι τότε, το προεδρικό μέγαρο ο μεγάλος αυτός έλληνας πρωταθλητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...