Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ποινικές διώξεις για τις κάρτες υγείας της ΕΠΟ, που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με 9 εκατ. ευρώ!

Ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκήσει η οικονομική εισαγγελία αναφορικά με την υπόθεση των καρτών υγείας των αθλητών της ΕΠΟ...

Πρόκειται για την υπόθεση που πρώτο είχε αποκαλύψει το e-reportaz.gr και το οποίο φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με 9 εκατ. ευρώ.



Το σκάνδαλο έχει να κάνει με τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει δύο εταιρίες και αφορούσε την έκδοση καρτών υγείας των αθλητών της ΕΠΟ προκειμένου να γίνουν ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές. Οι συμβαλλόμενες εταιρείες, αν και εισέπραξαν το ακριβό αντίτιμο για το σύνολο των εξετάσεων που όφειλαν να πραγματοποιήσουν, εντούτοις από τις περίπου 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις που θα έπρεπε να γίνουν, ολοκληρώθηκαν μόνον οι 15.530!

Ως βασικοί ύποπτοι φέρονται οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης και Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και νυν σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Οικονομίδης, ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, καθώς και ορισμένα από τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.

Σύμφωνα με την iapopsi.gr μέχρι τέλος της εβδομάδας οι Οικονομικοί Εισαγγελείς θα έχουν ασκήσει τις διώξεις.

Οι συμβάσεις

Το κουβάρι της περίεργης ιστορίας που αναμένεται να οδηγήσει στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων, άρχισε να ξετυλίγεται από τον Μάρτιο του 2012, όταν από έλεγχο του ΣΔΟΕ βρέθηκε η σύμβαση της ΕΠΟ με την εταιρία OPENTEC με ημερομηνία 22-9-2005.

Η εν λόγω σύμβαση αφορούσε την έκδοση κάρτας υγείας των αθλητών της ΕΠΟ. Ειδικότερα, προέβλεπε τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός κεντρικού συστήματος παρακολούθησης των ιατρικών πληροφοριών που θα προέκυπταν από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονταν οι αθλητές.

Από την σύμβαση προβλεπόταν η παράδοση 53 σταθμών τηλεμετρίας στις τοπικές ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες σε χώρους που θα υποδείκνυε η ΕΠΟ καθώς και την έκδοση 250.000 smart cards για τους ποδοσφαιριστές των Ομοσπονδιών.

Βάσει σχεδιασμού, οι αθλητές θα έπρεπε να υποβάλλονται σε τηλεμετρίες τα αποτελέσματα των οποίων θα συγκεντρώνονταν σε μια Κεντρική Μονάδα που θα παρακολουθούσαν εξειδικευμένοι ιατροί. Έτσι ανά πάσα στιγμή οι ιατροί θα γνώριζαν το ιστορικό του κάθε ποδοσφαιριστή.

Στην ίδια σύμβαση οριζόταν το ποσό των 11.6 ευρώ ως το κόστος της κάθε μέτρησης που θα πραγματοποιούνταν. Σε περίπτωση, δε, που τελικά γίνονταν λιγότερες από 250.000 μετρήσεις η ΕΠΟ αναλάμβανε να πληρώσει τη διαφορά!

Στη συνέχεια η εταιρία OPENTEC η οποία είχε υπογράψει την αρχική σύμβαση με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, απορροφήθηκε από την εταιρία PCSYSTEMS.

e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...