Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Κυπέλλο Πόλο Ανδρών: Χίος, Ολυμπιακός και Γλυφάδα προκρίθηκαν στο Final-4

Η Χίος εξασφάλισε για έκτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στο Final-4 του Kυπέλλου πόλο, καθώς επικράτησε σε ένα συγκλονιστικό προημιτελικό του Παναθηναϊκού με 19-18 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 9-9).


Ο ΝΟΧ, ο οποίος εξελίσσεται φέτος σε... κακό δαίμονα των «πρασίνων» (τους είχε νικήσει και στο πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα στο Ιλίσιο), αν και αγωνίστηκε χωρίς τον τιμωρημένο Μπεριστιάνο, είχε το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε να προηγείται ακόμη και με τέσσερα γκολ διαφορά (5-1).

Το «τριφύλλι» είχε την ατυχία να δει τον Γιώργο Αφρουδάκη να αποχωρεί τραυματίας προς το τέλος της πρώτης περιόδου, όμως κατάφερε σταδιακά να ανακάμψει.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Κώστας Λούδης «επιστράτευσε» τον Αφρουδάκη και φάνηκε να δικαιώνεται, όταν ο Παπαδόγκωνας έβαλε μπροστά στο σκορ -για πρώτη φορά- τον Παναθηναϊκό (9-8), 18'' πριν από τη λήξη.

Η Χίος όμως κέρδισε αποβολή και δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Παππάς ισοφάρισε σε 9-9 και έστειλε το ματς στα πέναλτι (αφού πλέον έχει καταργηθεί η παράταση), με τον προπονητή του «τριφυλλιού» να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία στην ίδια φάση.

Χρειάστηκε να εκτελεστούν 26 πέναλτι και να χάσουν δύο φορές οι γηπεδούχοι την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση με ισάριθμες αποκρούσεις του Χρονόπουλου, για να φτάσουμε στο τελικό 19-18, με τον Γαλανόπουλο να λέει «όχι» στον Στελλάτο και τον Γιώργο Φουντούλη να ευστοχεί, δίνοντας στο ΝΟΧ το «εισιτήριο» για το φάιναλ-φορ της Λάρισας.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-3, 2-2, 1-3

Στα πέναλτι: 10-9

ΧΙΟΣ: Γαβαλάς 5, Ντούλος 4, Γ. Φουντούλης 3, Δερβίσης 3, Πετρόχειλος 2, Παππάς 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παπαδόγκωνας 6, Θεοδωρόπουλος 4, Κόχειλας 3, Κουρλιάφτης 2, Στελλάτος, Δερμιτζάκης, Φώσκολος.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, επικρατώντας 18-5 του τυπικά γηπεδούχου Εθνικού στο κολυμβητήριο του Πειραιά, σε αναμέτρηση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από την αρχή τα «ηνία» του αγώνα και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο, παίρνοντας έτσι με ευκολία την πρόκριση που θα τους επιτρέψει να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Τα οκτάλεπτα: 2-7, 0-4, 1-4, 2-3

ΕΘΝΙΚΟΣ: Κουτσιαλής 3, Μπιλάλης, Βουλγαράκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γούνας 3, Μουρίκης 3, Μάλιαρακ 3, Σχίζας 3, Καπότσης 2, Ντόσκας 2, Ποντικέας, Βλαχόπουλος.


Βουλιαγμένη - Γλυφάδα 12-7

Την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Λάρισας πήρε η Βουλιαγμένη, η οποία επικράτησε 12-7 της Γλυφάδας στο κολυμβητήριο του Λαιμού για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «μπέμπηδες» του Τεό Λοράντου επέβαλαν τον ρυθμό τους στο πρώτο ημίχρονο, ξεφεύγοντας με πέντε γκολ διαφορά από την ομάδα της Γλυφάδας.

Οι παίκτες του Δημήτρη Σελετόπουλου πλησίασαν στα δύο γκολ με σερί 3-0 στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως ο ΝΟΒ ξέφυγε πάλι στο σκορ και πήρε τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-1, 0-3, 5-2

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεο Λοράντος): Μυλωνάκης, Ελμισιάν 4, Αφρουδάκης Χρ. 4, Χρυσοσπάθης, Μιράλης, Τίγκας.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Σελετόπουλος): Φωτόπουλος, Παπαδόπουλος 5, Παπούκας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...