Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

VIDEO - ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1

Με το υπέροχο γκολ του Ατζαγκούν στο 36ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έφυγε αλώβητος από τους Ζωσιμάδες (1-0) και στρέφει πλέον την προσοχή του στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" (Τετάρτη, 19:00).


Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προηγηθεί με δύο τέρματα στο πρώτο πεντάλεπτο αν εκμεταλλευόταν τα αστεία λάθη της άμυνας του Παναθηναϊκού. Και πάνω που μιλάμε για λάθη, ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά θύμισε τον... κακό Παναθηναϊκό παλαιότερων αγώνων, όπου η άμυνά του ήταν εύθραυστη και τα λάθη κάτι το συνηθισμένο.


Αφού οι... "άσπροι" του Γιάννη Αναστασίου ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, στη συνέχεια ισορρόπησαν, αλλά δεν μπορούσαν να βγάλουν φάσεις. Αν δεν ήταν το εκπληκτικό γκολ του Ατζαγκούν στο 36', η λογική έδειχνε ημίχρονο χωρίς τέρματα. Λάθη στο κέντρο, αρκετά φάουλ και καθόλου ρυθμός. Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να επιτεθεί ακόμα και σε δεύτερο χρόνο όταν έχανε την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού έχοντας μάθει από τα λάθη των πρώτων λεπτών, έκοβε κάθε προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φυσιολογική η άνοδος των γηπεδούχων στην προσπάθειά τους να ισοφαρίσουν το ματς και να κάνουν αυτό που δυσκολεύονται ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια: να ανατρέπουν αποτέλεσμα.

Η εκτέλεση φάουλ του Ιλιτς στο 69ο λεπτό ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία του β' μέρους, αλλά η απάντηση του Παναθηναϊκού δεν άργησε να έρθει, σε πιο καθαρή ευκαιρία, στο 77ο λεπτό σε κοντινό συρτό σουτ του Ατζαγκούν. Η διαφορά ήταν η είσοδος του Μπεργκ που γέμισε την επίθεση του Παναθηναϊκού και έφερε πίσω, στην άμυνα, τους γηπεδούχους.

Αυτή ήταν και η σημαντικότερη κίνηση από πλευράς Αναστασίου, με τον Παναθηναϊκό πλέον να έχει την κατοχή και συνάμα τον έλεγχο του αγώνα, κρατώντας έως τέλους το υπέρ του 1-0.

Μέτρια εμφάνιση από τις δύο ομάδες, μέτριο θέαμα στο ματς, θα ξεχαστεί γρήγορα. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το καλύτερο δυνατό και στρέφει πλέον την προσοχή του στον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο -με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα- ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει μία ομάδα που όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ δεν μπορεί να το γυρίσει.

1ο λεπτό: Λάθος παράλληλη πάσα του Νάνο, ο Ίλιτς έκλεψε και πάσαρε στον Τσουκαλά, αυτός μπήκε από πλάγια θέση και πάσαρε στον Λίλα, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

5ο λεπτό: Παράλληλα πάσα του Νάνο στον Μέντες, αυτός έχασε το κοντρόλ και ο Ίλιτς πήρε τη μπάλα, βγήκε τετ α τετ, πέρασε τον Καπίνο, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος ε εξαιρετικό τάκλιν έσωσε τον Παναθηναϊκό.

35ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ από τον Ντάσιο, ο Μπέριος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

36ο λεπτό: Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Λίλα απομάκρυνε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο ημικύκλιο, ο Ατζαγκούν σούταρε με τη μια, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Βελλίδη.

63ο λεπτό: Καλό σουτ του Ατζαγκούν για τον Παναθηναϊκό και μπλοκάρει ο Βελλίδης.

69ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ από τον Ιλιτς, έδιωξε δύσκολα ο Καπίνο.

77ο λεπτό: Από πάσα του Μπεργκ, ο Ατζαγκούν πλάσαρε από κοντά συρτά στην περιοχή, όμως ο Βελλίδης απέκρουσε με τα πόδια.

87ο λεπτό: Καλό σουτ του Ντάσιου, μπλόκαρε ο Καπίνο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (56' Ακόστα), Μιχαήλ, Κοροβέσης (69' Στρούνα), Λίλα (75' Γιάκος), Βίλα, Ντάσιος.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (75' Δώνης), Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (58' Αμπέντ), Καρέλης (72' Μπεργκ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...