Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ολυμπιακός: Ραντεβού με την ιστορία του στο "Θέατρο των Ονείρων"

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να υπερασπίσουν το 2-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να προκριθούν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ - Φουστέρ ή Πέρες το μοναδικό δίλημμα του Μίτσελ - Το πλάνο του Μόγες που «παίζει το κεφάλι του»


Ραντεβού με την ιστορία του και τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ έχει απόψε ο Ολυμπιακός στο Μάντσεστερ, όπου αντιμετωπίζει στις 21.45 την Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη αναμέτρηση με τον Μίτσελ να έχει ένα και μόνο το δίλημμα για την 11άδα: Φουστέρ ή Πέρες, με τον Ισπανό να έχει περισσότερες πιθανότητες. 


Το πλάνο περιλαμβάνει τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο και Χολέβα για την άμυνα. Δεν αλλάζει ούτε το δίδυμο Ντινγκά-Μανιάτη που θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τη μεσαία γραμμή. Στην τετράδα της επίθεσης θα είναι οι Τσόρι, Κάμπελ, Φουστέρ (Πέρες) και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Βαλντέζ, ο οποίος ήταν βασικός με τον Πανθρακικό, σκόραρε και έγινε αλλαγή για να πάρει ανάσες.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να πάει στα προημιτελικά, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μετά το 1999. Τότε με απευθείας πρόκριση στους ομίλους, τώρα αποκλείοντας έναν ακόμη αντίπαλο, την πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Το 2-0 του πρώτου είναι καθαρό, αλλά απέναντι σε μία Μάντσεστερ, σε όποια κατάσταση κι αν είναι, δεν σε εξασφαλίζει. Το γνωρίζουν καλά τόσο ο Μίτσελ όσο και οι παίκτες και είναι αποφασισμένοι να επαναλάβουν την εμφάνιση του πρώτου αγώνα. Και με τον «αέρα» που είχαν στις Βρυξέλλες (νίκη επί της Αντερλεχτ), στη Λισσαβώνα (ισοπαλία με Μπενφίκα), στο Παρίσι (ήττα από την Παρί στο τελευταίο λεπτό!) θα παίξουν στο «θέατρο των ονείρων».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει να πετύχει πρόκριση έχοντας χάσει 2-0 στον πρώτο αγώνα εδώ και 30 χρόνια. Ήταν η αγωνιστική περίοδος 1984- 85, στο Κύπελλο Κυπελλούχων, όταν είχε χάσει 2-0 στο «Καμπ Νόου» και είχε επικρατήσει 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ». Στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν έχει χάσει με οποιοδήποτε σκορ στο πρώτο ματς, έχει έξι αποκλεισμούς και μόνον μία πρόκριση. Εκείνη επί της Ρόμα, όταν ηττήθηκε 2-1 στη Ρώμη και τη συνέτριψε 7-1 στο Μάντσεστερ, τη σεζόν 2006- 07.

Το πλάνο του Μόγες για τον Ολυμπιακό

Τη μεγάλη ζαριά θα ρίξει απόψε ο Ντέιβιντ Μόγες ο οποίος μπορεί να εμφανίστηκε άνετος χθες στη συνέντευξη τύπου και σίγουρος για την παραμονή του ακόμη κι αν η Μάντσεστερ αποκλειστεί ωστόσο τα αγγλικά ΜΜΕ έχουν διαφορετική άποψη.

Ενδεχόμενος αποκλεισμός της Γιουνάιτεντ θα οδηγήσει στην έξοδο του Ολντ Τράφορντ τον Μόγες παρά την υποστήριξη που έχει από τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ένα εξαετές συμβόλαιο και μία μεγάλη ρήτρα για ενδεχόμενη απόλυση.

Ο Μόγες θα κατεβάσει την ομάδα σε επιθετικό σχήμα αφού θέλει ένα 3-0 για να προκριθεί. Η 11άδα θα αποτελείται από τους Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Φέρντιναντ (Βίντιτς), Τζόουνς στην άμυνα, Κάρικ με τον Γκιγκς δίπλα του, τον Ρούνεϊ πιο μπροστά και τον Φαν Πέρσι στην κορυφή και στα άκρα τους Βαλέντσια, Γουέλμπεκ.

Μίτσελ: «Δεν θέλω να υποφέρει ο Μόγες»

Την συμπάθειά του για τον Μόγες και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που υποφέρουν αυτή τη χρονιά εξέφρασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ. Πιο συγκεκριμένα για τον Ντέιβιντ Μόγες δήλωσε:

«Παρόλο που έχουμε τελείως αντίθετα συμφέροντα στο παιχνίδι, δεν μ' αρέσει να βλέπω προπονητές να υποφέρουν. Ο Μόγες υποφέρει, η Μάντσεστερ είναι μεγάλος σύλλογος, τα αποτελέσματα δεν έχουν εμφανιστεί, όμως πιστεύω ότι το μέγεθος του συλλόγου θα του δώσουν την ευκαιρία να βελτιώσει την κατάσταση στο μέλλον» και πρόσθεσε: «Πραγματικά νιώθω συμπάθεια για όλους τους προπονητές, γιατί βρίσκομαι στη θέση τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δουλεύει πολύ. Πολλές φορές τα αποτελέσματα δεν ταιριάζουν με τη δουλειά που κάνουμε. Δεν είναι μία προσωπική μάχη απέναντι στον Μόγες. Είναι μία προσπάθεια του Ολυμπιακού να περάσει στην επόμενη φάση. Είναι σπουδαία στιγμή το ότι διεκδικούμε την πρόκριση απέναντι στη Γιουνάιτεντ. Ο κύριος Μόγες είναι ένας αντίπαλος, όχι όμως εχθρός».

Η προϊστορία

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει για 15η φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ και για τέταρτη στη φάση των «16». Στόχος του είναι να περάσει για δεύτερη φορά στους «8». Την αγωνιστική περίοδο 1998/1999 με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς προπονητή πήρε για πρώτη φορά την πρόκριση στους "8", αλλά αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Γιουβέντους (2-1, 1-1) των σούπερ-σταρ Ζιντάν, Ντελ Πιέρο και Ντάβιντς. Είχε χαθεί μία ιστορική ευκαιρία να πάρουν οι ερυθρόλευκοι την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης αφού στα τελευταία λεπτά του αγώνα, στο ΟΑΚΑ δέχθηκαν το μοιραίο γκολ της ισοφάρισης από τον Κόντε μετά από σοβαρό λάθος της άμυνας.

Το 2007-08 οι Πειραιώτες πέρασαν για δεύτερη φορά από τη φάση των ομίλων με προπονητή τον Τάκη Λεμονή, πετυχαίνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκης τους στη διοργάνωση με 1-3 επί της Βέρντερ Βρέμης. Στους "16" βρήκαν αντίπαλο την Τσέλσι (0-0, 3-0), η οποία και έφτασε μέχρι τον τελικό.

Την πρόκριση από τους ομίλους πήραν για τρίτη φορά την περίοδο 2009/2010 έχοντας τον Ζίκο για κόουτς, αλλά η Μπορντό (0-1, 2-1) τους σταμάτησε από την συνέχεια.

Έχουν δώσει συνολικά 97 αγώνες. Τους 90 στην πρώτη φάση των ομίλων, μετρώντας συνολικά 31 νίκες, 18 ισοπαλίες και 41 ήττες. Τα υπόλοιπα 7 παιχνίδια, με το 8ο να διεξάγεται την προσεχή Τετάρτη, είναι για την προημιτελική φάση, στην οποία μετρά μία νίκη, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Συνολικά, λοιπόν, στους 97 αγώνες που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αριθμεί 32 νίκες, 19 ισοπαλίες και 45 ήττες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις πέντε τελευταίες συμμετοχές τους (2007, 2009, 2012, 2013, 2014) στην διοργάνωση, οι ερυθρόλευκοι κερδίζουν πάντα, τουλάχιστον, τρία ματς στην πρώτη φάση των ομίλων . Όσον αφορά στα γκολ, ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει συνολικά στο Τσάμπιονς Λίγκ 115 γκολ και έχει δεχτεί 154.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...