Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πιθανή η διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ 2015 στην Ελλάδα

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ουκρανία, η οποία είχε αναλάβει την συγκεκριμένη διοργάνωση - Σερβία και Γαλλία οι υπόλοιπες «υποψήφιες»


Η FIBA Εurope αν και αρχικά αρνούταν πεισματικά ότι το Eurobasket του 2015 δεν θα γίνει στην Ουκρανία, λόγω των τελευταίων γεγονότων φάινεται ότι έχει αρχίσει να αναθεωρεί αυτήν της την άποψη, καθώς πληροφορίες φέρνουν την ομοσπονδία να έχει ξεκινήσει συζητήσεις εξετάζοντας και άλλες λύσεις για την διεξαγωγή της διοργάνωσης.


Όλα αυτά γίνονται με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή. Εξαιτίας της αναστάτωσης, σαφέστατα και δεν μπορούν να συνεχιστούν στα έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν έως το Ευρωμπάσκετ. Οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και πλέον εκφράζονται φόβοι πως δεν θα προλάβουν να παραδώσουν τα γήπεδα στην ώρα τους.

Κάπως έτσι, προέκυψε η πληροφορία για ενδιαφέρον της Σερβίας να πάρει το έργο, πριν προκύψουν οι φήμες που έκαναν λόγο για αίτημα της Ελλάδας. Στη λίστα προστέθηκε τη Δευτέρα και η Γαλλία, με τον πρόεδρο της γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ζαν Πιέρ Σιουτά, να ομολογεί στη «L' Equipe» πως «έκανα σχετική πρόταση, για να αναλάβουμε τουλάχιστον τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης».

Πληροφορίες θέλουν τη FIBA Europe να σκέφτεται την περίπτωση να αναθέσει σε τέσσερις διαφορετικές χώρες τη διοργάνωση των ομίλων της πρώτης φάσης και τους φιναλίστ να μαζεύονται σε μια χώρα, που δεν αποκλείεται να είναι η Ελλάδα.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, δεν έχει οικονομικές απαιτήσεις, δηλαδή τα έθνη που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την κατάσταση δεν χρειάζεται να καταβάλουν κάποιο χρηματικό ποσό σαν εγγύηση (στο παρελθόν έφτανε και τα 3.000.000 ευρώ) ενώ δωρεάν θα είναι η αίτηση.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...