Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΑΕΚ: Σε κίνδυνο και πάλι η εκκαθάριση στην ΠΑΕ

Αισιοδοξία δημιουργήθηκε –αρχικά- στην ΠΑΕ για το θέμα της εκκαθάρισης, ύστερα από την εγκύκλιο που έστειλε χθες στις...εφορίες ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης. 

Ωστόσο, φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Εφόσον υπάρξει οριστική καταδίκη στην υπόθεση Ψωμιάδη και τα λεφτά επιδικαστούν θα πρέπει να δοθούν στο Δημόσιο που είναι ο πολιτικός ενάγων.


Τη διαδικασία αναμένεται να αναλάβει ο Ανδρέας Δημητρέλος ως εκκαθαριστής, βάζοντας τις σχετικές υπογραφές. Αν όλα πάνε καλά μέσα στον Μάρτιο θα έχει λήξει το θέμα. Βεβαίως, πρέπει να αποσύρει ο Χάρης Οικονομόπουλος και τα ασφαλιστικά μέτρα για την κύρια αγωγή που θα έχει οριστεί για τις 28 του μήνα.

Όμως, πρέπει να ξεπεραστεί ένα σημαντικό... εμπόδιο. Ποιος θα καταβάλει τα χρήματα για το χαρτόσημο, που προβλέπεται για την εκχώρηση του χρέους; Σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει να πληρώσει αυτός που δίνει τα λεφτά στο Δημόσιο που είναι 3% επί του ποσού και 20% υπέρ του ΟΓΑ επί του ποσού του χαρτοσήμου. Πρέπει να δοθεί συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Η ΠΑΕ δεν έχει καθόλου λεφτά, διότι είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης. Ίσως αναζητηθεί η λύση μέσω των μετόχων που ήταν στον σύλλογο όταν δημιουργήθηκε το χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...