Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο MVP της ΑΕΚ στη Γ' Εθνική

Για δεκαπέντε μερόνυχτα ο Βαγγέλης Πλατέλλας είχε αποκτήσει σχέση εξάρτησης με το κινητό τηλέφωνό του. Προσπαθούσε να παραμείνει ήρεμος, ψύχραιμος να μην χάνει την πίστη του, όμως όσο οι ημέρες κυλούσαν και η ανάλογη ανταπόκριση δεν προέκυπτε, τα φίδια τον έζωναν. 


Ουσιαστικά ήταν «κλεισμένος» από την ΑΕΚ, μόνο που η τελευταία δεν είχε αποφασίσει ακόμα αν θα τον χρειαστεί!


Η προφορική συμφωνία με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Νίκο Λυμπερόπουλο επιτεύχθηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά. «Θα περιμένω όσο χρειάζεται, καταλαβαίνω πόσο μεγάλη ευκαιρία είναι αυτή για την καριέρα μου και θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια για να φορέσω τη φανέλα της ΑΕΚ» ήταν η ακριβής απάντηση του Πλατέλλα όταν ο πρώην επιθετικός της Ένωσης και νυν υπεύθυνος για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της του επεσήμανε ότι θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι να αποφασίσει ο Τραϊανός Δέλλας.

Ο 25χρονος winger προερχόταν από μία ανεπιτυχή προσπάθεια να καθιερωθεί στην Ξάνθη, ωστόσο τα βαθύτερα αίτια για αυτή την εξέλιξη δεν είχαν αναζητηθεί. Στην ΑΕΚ γεννήθηκαν αμφιβολίες και απορίες, οι ενδοιασμοί ενισχύθηκαν και προσπάθειες για να βρεθεί κάποια (θεωρητικά) πιο δοκιμασμένη λύση είναι αλήθεια ότι έγιναν. Ωστόσο η σιγουριά του Λύμπε ο οποίος είδε τη φλόγα στα μάτια Πλατέλλα, έκαμψε τελικά τις όποιες αντιστάσεις και εν τέλει ο δαιμόνιος εφέτος εξτρέμ έγινε παίκτης της Ένωσης.

Εξέλιξη και νέο συμβόλαιο

Μέσα στη σεζόν, ο δουλευταράς Πλατέλλας, με ταπεινότητα και εργατικότητα και δίχως ποτέ να παρουσιάσει τουπέ ή να θεωρήσει ότι κάτι πέτυχε, παρουσίαζε διαρκή εξέλιξη. Πέτυχε καταπληκτικά γκολ, πολλά από αυτά ήταν νικηφόρα, ενώ οκτώ ματς πριν από το φινάλε έφτασε τα 14, σημαντικός αριθμός για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης.

Αν η ΑΕΚ θα έχει να θυμάται έντονα κάτι από το πρωτόγνωρο πέρασμα της στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αυτή θα είναι η παρουσία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή ο οποίος από τα αζήτητα και με όπλο την επιμονή του και την τεράστια θέλησή του να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα απέδειξε σε όλους ότι δεν χρειάζεται να είσαι το πολυδιαφημισμένο όνομα για να κάνεις την πραγματική διαφορά.

Ήρθε ως προσθήκη της τελευταίας στιγμής, ελάχιστοι πίστεψαν ότι θα έδινε την ουσία όπως άλλοι συμπαίκτες του (π.χ. Μούργκα, Ράμα κλπ.) που διαφημίζονταν σαφώς περισσότερο από εκείνον πριν καν τους δούμε και τελικά διέψευσε τους πάντες δικαιώνοντας πρωτίστως τον Λυμπερόπουλο ο οποίος επέμενε με κλειστά μάτια για την απόκτησή του.

Ο Πλατέλλας θα είναι βασικό όπλο της Ένωσης και στην πορεία της Β' Εθνικής. Και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, να πυρπολεί τις αντίπαλες άμυνες, να εξελίσσει διαρκώς το παιχνίδι του και να συνηθίζει στον ομαδικό τρόπο σκέψης και δράσης, τότε ένα νέο συμβόλαιο για την Σούπερ Λίγκα και την «Αγιά Σοφιά» θα είναι εκεί και θα τον περιμένει. Άλλωστε συζητήσεις επ' αυτού, ήδη έχουν γίνει στην ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...