Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Παναιτωλικός-SKODA Ξάνθη 1-0

Ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στο Αγρίνιο χάρη σε γκολ του Μαρτίνες. Με 10 παίκτες από το 5' έπαιζαν οι φιλοξενούμενη λόγω αυστηρής αποβολής του Κάλβο και οι Ακρίτες μπαίνουν σε περιπέτειες.


Με το ισχνό 1-0 ο Παναιτωλικός επικράτησε της Ξάνθης στο ματς που έριξε την αυλαία της 29ης αγωνιστικής της Super League σε μια αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από την αποβολή μόλις στο 5' του Κάλβο μετά από φάουλ στον Μύγα και τις δυο ανακοινώσεις που έβγαλε στην διάρκεια της αναμέτρησης η Ξάνθη.


Οι γηπεδούχοι παίζοντας με παίκτη περισσότερο από το πρώτο πεντάλεπτο ήταν εμφανώς ανώτερη και απείλησαν αρκετές φορές σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε μια τελική.

Με αυτή τη νίκη ο Παναιτωλικός πλασαρίστηκε και πάλι στην 7η θέση με 37 βαθμούς και ουσιαστικά τελείωσε με την υπόθεση παραμονή και πλέον βλέπει όσο πιο ψηλά μπορεί ενώ η Ξάνθη μπήκε σε περιπέτειες καθώς έμεινε στην 14η θέση και τους 32 βαθμούς.

Οι δυο προπονητές κατέβασαν τις ομάδες τους με αλλαγές στο αρχικό σχήμα έχοντας να αντιμετωπίσουν κάποιες απουσίες σημαντικές εκατέρωθεν καθώς ο Χάβος δεν είχε στην διάθεση του τον Γκάλο και ο Κεχαγιάς είχε αφήσει εκτός αποστολής τον Μάνταλο.

Τα όποια σχέδια των δυο προπονητών ανατράπηκαν μόλις στο 5' και στην αποβολή του Κάλβο από τον Σιδηρόπουλο. Ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης είχε μια αψιμαχία με τον Μύγα και πάνω στην φάση σήκωσε το πόδι του και φάνηκε ότι πήγε να τον χτυπήσει και ο Σιδηρόπουλος έδειξε την απευθείας κόκκινη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Χάβος να ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να γίνουν πιο επιθετικοί και παράλληλα την Ξάνθη να προσπαθήσει να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα.

Ανασκόπηση αγώνα
 
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 19' όταν ο Σολτάνι γύρισε για να κόψει αλλά έδωσε πάσα στον Καμαρά ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη με τον γκολκίπερ της Ξάνθης όμως να τον νικάει.

Στο 27' νέα καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό μετά από σέντρα από τα αριστερά και τον Μύγα να μην μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 37' νέα φάση για τον Παναιτωλικό με άστοχο σουτ του Μαρτίνες.

Ο Παναιτωλικός έφτασε στο γκολ στο 43' όταν ο Ανέν από τα αριστερά έκανε ωραία προσπάθεια γύρισε παράλληλα την μπάλα και ο Μαρτίνες από κοντά απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και με τον Παναιτωλικό να πιέζει για ένα τέρμα το οποίο θα κλείδωνε το ματς.

Στο 52' ο Ανέν έκανε την σέντρα και ο Μπικέι από κοντά πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα έξω από τα δυο μέτρα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καμαρά από τα αριστερά μπήκε μέσα στην περιοχή γύρισε προς τον Μπούντιμιρ ο οποίος σούταρε αλλά πάνω στα σώματα των παικτών της Ξάνθης.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να έχει την μπάλα στην κατοχή του και στο 59' ο Μύγας έπιασε ένα αριστερό σουτ αλλά μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Ξάνθης.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μετά το 70' και τις αλλαγές που έκανε ο Κεχαγιάς να γίνουν πιο επιθετικοί αλλά δεν τα κατάφεραν και δεν απείλησαν στιγμή την εστία των γηπεδούχων που έφτασαν σε μια άνετη νίκη με 1-0.  

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Φλώριος Ελευθερίου (Αθηνών)
Τέταρτος: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

Γκολ: 44' Μαρτίνες
Κίτρινες κάρτες: Μπικέ 17', Μπούντιμιρ 21', Μύγας 31', Μαρτίνες 49', Κούσας 63', Σφακιανάκης 90'/ Παϊτο 28'
Κόκκινες κάρτες: /Κάλβο 5'

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Μπακάκης, Μπικέ, Κούσας, Ανέν, Γοδόι, Σφακιανάκης, Μύγας (71' Παπουτσογιαννόπουλος), Μαρτίνες, Καμαρά, Μπούντιμιρ (65' Μπόγιοβιτς).
SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Χοσέμι, Γούτας, Παϊτο, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας (82' Νάκας), Μαρίν (60' Τριάδης), Βασιλακάκης (70' Σολάρι), Κάλβο, Σολτάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...