Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ποινική δίωξη για τα στημένα παιχνίδια

Ποινική δίωξη κατά οκτώ ατόμων που είχαν κληθεί ως ύποπτοι στην υπόθεση των στημένων αγώνων και των παράνομων στοιχημάτων άσκησε η εισαγγελία της Αθήνας για απάτη σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι οκτώ, που ποντάρισαν σε στημένους αγώνες, θα κληθούν να λογοδοτήσουν απευθείας στο δικαστήριο για τις αποδοτικές προβλέψεις τους, που αύξησαν τα εισοδήματά τους κατά μερικές χιλιάδες ευρώ.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται για τουλάχιστον άλλα επτά άτομα, που ελέγχονται για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Τα στοιχεία της έρευνας θα συνδυαστούν με όσα προκύψουν από την διερεύνηση της βασικής υπόθεσης που αφορά τους υπαιτίους για την μεθόδευση των αποτελεσμάτων των συνολικά 41 επίμαχων αγώνων.

Η δικογραφία για τους «χρυσούς κερδισμένους», με ποσά που φθάνουν και τις 90.000 ευρώ, αναμένεται έτσι να συνενωθεί με αυτήν για όσους εντοπιστούν ότι έστησαν τα ματς.

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας έχουν ήδη τεθεί παράγοντες ομάδων, ποδοσφαιριστές και διαιτητές που θα ελεγχθούν και για οργανωμένο έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...