Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

BINTEO: Επαιξε με τη φωτιά, αλλά πήρε τρίποντο

Για εβδομήντα λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, προηγήθηκε δύο φορές με διαφορά δύο τερμάτων, δείχνοντας πως θα φτάσει σε μία εύκολη νίκη, αλλά αγχώθηκε για να κερδίσει. Στο τέλος έδωσε δικαιώματα λόγω των αμυντικών του κενών και ο Αρης, που μέχρι το 70' ήταν ακίνδυνος, αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και διεκδίκησε μέχρι το τέλος το βαθμό της ισοπαλίας. Τελικά η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έφυγε νικήτρια με 3-2 από το Κλεάνθης Βικελίδης, ξεπερνώντας με τον καλύτερο τρόπο δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα και την κούραση από το ματς του Champions League και έπιασε κορυφή με αγώνα περισσότερο. Τζιμπούρ, Μοντέστο και Μακούν τα γκολ των ερυθρολεύκων, που ήταν εξαιρετικοί στο α' μέρος, Τόχα και Φατί για τον Αρη, που άργησε να ξυπνήσει και πλήρωσε το ότι ο Πρόμπιερζ είναι μόλις ένα 24ωρο στη Θεσσαλονίκη και δεν παρέταξε ορθολογική 11άδα.

Ο Τζιμπούρ... το βιολί του

Σοβαρός, πειθαρχημένος και ουσιαστικός ο Ολυμπιακός στο α' μέρος, προηγήθηκε γρήγορα με δύο γκολ και μετέτρεψε το παιχνίδι σε παράσταση για ένα ρόλο. Απέναντί του ένας αναιμικός Αρης με σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη και στο κέντρο της άμυνας. Εκεί ακριβώς χτύπησαν και οι ερυθρόλευκοι, που μπήκαν δυνατά και μόλις στο 7' άνοιξαν το σκορ με τον συνήθη ύποπτο Τζιμπούρ μετά από κόρνερ του Χολέμπας. Με την ψυχολογία υπέρ τους και με πίεση από ψηλά, ο Ολυμπιακός έκλεβε μπάλες και στα επόμενα λεπτά απείλησε ακόμα δύο φορές, μία σε τετ α τετ του Μόνχε, που πλάσαρε άουτ και άλλη μία με ωραία ενέργεια του Τζιμπούρ, που ήταν όμως άστοχος.

Ανομοιογενής ο Αρης, κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο γκολ δεν άργησε και επετεύχθη πάλι από στημένο. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε, οι αμυντικοί του Αρη... απουσίαζαν και ο Μοντέστο, που πρόλαβε τον Γιακούποβιτς έγραψε το 2-0 στο 28', δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα νίκης. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως και είχε μία ακόμα καλή στιγμή με τον Μιραλάς. Ο Αρης δεν έγινε απειλητικός σε κανένα σημείο του ημιχρόνου και φάνηκε επηρεασμένος τόσο από την πίεση για αποτέλεσμα, όσο και από τις αλλαγές του Πρόμπιερζ. Ο πολωνός στο ντεμπούτο του έκανε πολλές αλλαγές στην 11άδα και παρουσίασε ένα ανομοιογενές σχήμα, που δεν είχε λύσεις στην πίεση των αντιπάλων.
                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...