Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ο Ναδάλ έστειλε στο Νο2 τον Φέντερερ

Η πιο απρόσμενη ήττα στην καριέρα του Ράφα Ναδάλ θα φέρει τον Ρότζερ Φέντερερ ξανά στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης την κατάλληλη στιγμή.

Ο Ράφα Ναδάλ θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να διακριθεί στο Γουίμπλεντον κατά τη διάρκεια του ολυμπιακού τουρνουά.

Ωστόσο η πιο απρόσμενη ήττα στην καριέρα του από τον Λούκας Ροσόλ είχε κι άλλες συνέπειες εκτός από τον αποκλεισμό και στη στέρηση της δυνατότητας κατάκτησης του νταμπλ (Ρολάν Γκαρός-Γουίμπλεντον) για τρίτη φορά.
 
Βλέπετε, ό,τι κι αν συμβεί στη συνέχεια ο Ρότζερ Φέντερερ εξασφάλισε την άνοδο του στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Και μπορεί ο Φέντερερ να έχει δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται για άλλη θέση εκτός από το Νο1, η άνοδος μιας θέσης από το Νο3 θα του εξασφαλίσει τη θέση Νο2 στο κυρίως ταμπλό του ολυμπιακού τουρνουά.

Αυτό σημαίνει πως θα μπορεί να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς μόνο στον τελικό, ενώ στην κλήρωση μπορεί να γλυτώσει το... ταίριασμα με τον Ναδάλ.

Για να επανέλθει ο Φέντερερ στην πρώτη θέση στον κόσμο, θα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο με την προϋπόθεση πως θα έχει αποκλειστεί από τον τελικό ο Σέρβος.

"Δεν έγινε καμιά τραγωδία. Είναι μόλις ένας αγώνας τένις", σχολίασε ο Ισπανός μετά το τέλος του αγώνα. Από το 2005 μέχρι σήμερα είχε αγωνιστεί στο Γουίμπλεντον μόνο στον τελικό, ενώ από τη συγκεκριμένη χρονιά δεν είχε αποκλειστεί πριν από τον 4ο γύρο (στους 16) σε όλα τα Grand Slams.
 
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του τουρνουά μετά την ήττα του κατόχου του τίτλου, Μπόρις Μπέκερ από τον Αυστραλό Πίτερ Ντούχαν το 1987 στον 2ο γύρο και φυσικά τον αποκλεισμό του Πιτ Σάμπρας από τον Ελβετό Τζορτζ Μπαστλ στον 2ο γύρο το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...