Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Στίβος: Τρεις Ελληνίδες στον τελικό

Τριπλή ελληνική συμμετοχή θα υπάρχει την Παρασκευή στον τελικό του τριπλούν γυναικών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Ελσίνκι, καθώς η Βούλα Παπαχρήστου, η Αθανασία Πέρρα και η Νίκη Πανέτα πήραν την πρόκριση από τον σημερινό προκριματικό. Επίσης, στον τελικό του ύψους προκρίθηκε η Τόνια Στεργίου ενώ στους ημιτελικούς των 400 μέτρων με εμπόδια πέρασαν ο Περικλής Ιακωβάκης και ο Σπύρος Παπαδόπουλος.
Συγκεκριμένα, στο τριπλούν η Παπαχρήστου με 14.35μ. στην πρώτη προσπάθειά της πέρασε το όριο πρόκρισης (14.20) και... καθάρισε νωρίς, καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση του Β΄ γκρουπ και την πέμπτη στο σύνολο.
Την ακολούθησε χρονικά η Πέρρα, η οποία έκανε 14.22μ. στη δεύτερη προσπάθειά της (η πρώτη ήταν άκυρη) και πέρασε δεύτερη από το Α΄ γκρουπ και έβδομη στο σύνολο.
Για την Πανέτα η αγωνία διατηρήθηκε ως το τέλος, καθώς η αθλήτρια του ΑΟ Μεγάρων είχε καλύτερο άλμα στα 14.08 στη δεύτερη προσπάθεια (η πρώτη άκυρη και η τρίτη στα 13.78), τελικά όμως προκρίθηκε ως 12η (5η στο Α΄ γκρουπ).
Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών έκανε η Ουκρανή Ολχα Σαλαντούχα με 14.77μ., ενώ στον τελικό πέρασαν ακόμη οι Πατρίτσια Μαμόνα (Πορτογαλία, 14.41), Φρανσουάζ Μπανγκό (Γαλλία, 14.38), Ντάνα Βελντάκοβα (Σλοβακία, 14.36), Γιάνα Μπορόντινα (Ρωσία, 14.28), Ξένια Τζιάτσουκ (Λευκορωσία, 14.20), Μαρίγια Σέστακ (Σλοβενία, 14.17), Σιμόνα Λα Μάντια (Ιταλία, 14.14) και Σβετλάνα Μπολσάκοβα (Βέλγιο, 14.09).
Το ύψος
Η Τόνια Στεργίου προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις ύψος, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι, καθώς στον προκριματικό του αγωνίσματος υπερέβη το ένα μέτρο και 87 εκατοστά, ενώ απέτυχε τρεις φορές στο 1.90μ.

Τα 400 μέτρα με εμπόδια
Ο Περικλής Ιακωβάκης προκρίθηκε στον ημιτελικό των 400 μέτρων καθώς στην 1η προκριματική σειρά τερμάτισε στην 2η θέση με επίδοση 50 δεύτερα και 25 εκατοστά. Πρόκριση και για τον Σπύρο Παπαδόπουλο στο ίδιο αγώνισμα καθώς στην 3η προκριματική σειρά τερμάτισε 4ος με επίδοση 51 δεύτερα και ένα εκατοστό.
Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε την πρόκριση ως 22ος στο σύνολο, έχοντας την τέταρτη καλύτερη επίδοση μεταξύ αυτών που δεν πέρασαν απευθείας στους ημιτελικούς (προκρίνονταν οι πρώτοι τρεις από κάθε σειρά και οι έξι καλύτεροι χρόνοι).

Αποκλεισμοί

Η Μαρία Μπελιμπασάκη αποκλείσθηκε από τον ημιτελικό των 100 μέτρων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που άρχισε σήμερα στο Ελσίνκι, καθώς τερμάτιση 6η στον προκριματικό με επίδοση 11 δεύτερα και 56 εκατοστά.
Εκτός τελικού, έμεινε και ο σφαιροβόλος, Μιχάλης Σταματόγιαννης, καθώς είχε καλύτερη βολή στα 18 μέτρα και 95 εκατοστά, με αποτέλεσμα να πάρει την 18η θέση στην κατάταξη.
Το όριο πρόκρισης ήταν 20,30μ αλλά «έπεσε» στα 19 μέτρα και 48 εκατοστά.

Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...