Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Οι φτωχοί συγγενείς

ΤΟ Παγκόσµιο Κύπελλο προχωρά στην προηµιτελική φάση και ώρα είναι να δούµε πού ακριβώς βρισκόµαστε.
Για την ακρίβεια, σε τι επίπεδο είναι οι ελληνικές ΠΑΕ, γιατί αρκετές φορές νοµίζουµε πως είµαστε το κέντρο του Σύµπαντος. Τι διαπιστώνουµε; Παρά τα κατά καιρούς θρυλούµενα, η Ελλάδα σχεδόν δεν εκπροσωπείται στη διοργάνωση! Οσοι «δικοί» µας αγωνίζονται, απλώς είναι οι εξαιρέσεις που πάντα επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Ο Κοντρέρας, βάση της άµυνας του ΠΑΟΚ, πασχίζει να βρει χώρο στην αµυντική γραµµή της Χιλής.
Ο Γκονζάλες µε το πέρασµα από τον Λεβαδειακό έπαιξε βασικός στο πρώτο παιχνίδι της «Σελέστε» και έκτοτε εξαφανίστηκε. Ο Μουρ, αυτός ο δυναµικός στόπερ που τον είδαµε στην Καβάλα, έδωσε τις µάχες του στην οµάδα των καγκουρό, αλλά πέραν του πάθους, τι άλλο πρέπει να ζηλέψουµε; Ο διαφηµισµένος Τζιµπούρ ήταν σαν τα... µονά - ζυγά των µεγαλουπόλεων. Βασικός, στον πάγκο, βασικός και µε δοκάρι-κανονιά! Φυσικά, η γαρνιτούρα αφορούσε τον χαρακτήρα του και τη δυσαρέσκειά του για τον προπονητή, κάτι ανάλογο µε όσα βλέπουµε στη συµβίωση του επιθετικού µε τον Μπάγιεβιτς, ενώ το ανέβασµα του κασέ είναι κάτι εντελώς συζητήσιµο. Η συµµετοχή στο Μουντιάλ δεν είναι πανάκεια ούτε οδηγεί σε limit up, όπως καλή ώρα (και εποχές...) το Χρηµατιστήριο.
Μόνο ο Ζιλµπέρτο Σίλβα µοιάζει το σηµείο αναφοράς της Βραζιλίας. Χαφ µε ποιότητα και ικανός για νέα µεταγραφή στο εγγύς µέλλον.
Τι σηµαίνουν όλα αυτά; Οχι µόνο ότι το ελληνικό πρωτάθληµα δεν ελκύει τα βαριά χαρτιά του παγκόσµιου ποδοσφαίρου, αλλά και ότι η τσέπη µας δεν αντέχει να κάνει σούπερ προσφορές σε παίκτες για να τους δελεάσει. Μόνο ποδοσφαιριστές της λεγόµενης δεύτερης ταχύτητας µπορούµε να φέρουµε. Καλοί είναι, µακάρι να έρθουν, αλλά αλίµονο αν τους βαφτίζουµε µε το «καληµέρα» παικταράδες ολκής.
PHOTO Πριν από τον αγώνα της Βραζιλίας µε τη Χιλή, στην Κοπακαµπάνα έγιναν διάφορες εκδηλώσεις. Ετσι, ανάµεσα στους πρωταγωνιστές ήταν και ένας σωσίας του Ρονάλντο και του λόγου του έδωσε µια ωραία παράσταση. Με την κοιλίτσα του και το χαρακτηριστικό κούρεµα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...