Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Νιγηρία - Κορέα: 2-2

H Νιγηρία στάθηκε άτυχη καθώς δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που της δόθηκαν απλόχερα. Αντίθετα η Κορέα συγκροτημένη και αθόρυβη πέτυχε τον στόχο της για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου.
Η Νιγηρία κέρδισε ένα καθαρό πέναλτυ στο 68 και έκανε το 2-2 στο 69o λεπτό με τον Γιακούμπου. Προηγήθηκαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες που δεν αξιοποίησαν οι Νιγηριανοί στο 58 όταν ο Ούτσε βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα Ριούνγκ των Κορεατών και στο 66 όταν ο Γιακούμπου σε κενή εστία δεν κατάφερε να σκοράει.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Κορέα πήρε το προβάδισμα με γκολ του Παρκ Τσουγιουνγκ με απευθείας χτύπημα φουλ στο 49ο λεπτό.
Ο Γιουνγκ Σο από πολύ κοντά νίκησε τον τερματοφύλακα της Νιγηρίας Ενγεμά και ισοφάρισε κάνοντας το 1-1 στο 38ο λεπτό.

Στο 35 ο Καλού Ούτσε σφηροκόπει την εστία των Κορεατών, αναζητώντας το δεύτερο γκολ με ένα υπέροχο σουτ που όμως καταλήγει σε δοκάρι.

Η Νιγηρία κάνει το 1-0 στο 12ο λεπτό με τον Ούτσε δίνοντας το προβάδισμα στους "σούπερ αετούς".

Η Νιγηρία έχει απογοητεύσει τους φίλους στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, αφού μετά από δύο αγώνες δεν έχει πάρει ούτε ένα βαθμό, σύμφωνα με τον Ντίξον Ετούχου όμως αυτό θα λάβει τέλος αφού οι Αφρικανοί θα κερδίσουν τους Κορεάτες, ώστε να ελπίζουν σε πρόκριση στους «16» του παγκοσμίου κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...