Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Με την αλβανική Μπέσα ξεκινάει ο Ολυμπιακός

Με την αλβανική Μπέσα, κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στο β\' προκριματικό γύρο του Europa League. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 15 Ιουλίου στην Αλβανία και ο επαναληπτικός του Καραϊσκάκη στις 22 Ιουλίου.
 
Η Μπέσα είναι δευτεραθλήτρια και Κυπελλούχος Αλβανίας, καθώς τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τερμάτισε πίσω από τη Ντιναμό Τιράνων έχοντας 53 βαθμούς έναντι 61 των πρωταθλητών. Στον τελικό του Κυπέλλου επικράτησε 2-1 της Βλάζνια κατακτώντας για δεύτερη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο (μετά το 2007).
 
Η πρώτη της συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ήταν τη σεζόν 1972-73 κόντρα στην Φρέμαντ Άματζερ. Στην Κοπεγχάγη το παιχνίδι έληξε με 1-1 ενώ το ματς στην Αλβανία ήρθε 0-0.
 
Επόμενη συμμετοχή ήταν τη σεζόν 2007-08 αντιμετώπισε για το UEFA την σερβική Μπεζάνια, περνώντας στην επόμενη φάση με δύο ισοπαλίες (0-0 στην Αλβανία και 2-2 στην Σερβία). Επόμενος αντίπαλος ήταν η Λίτεξ Λόβετς από την οποία ηττήθηκε και τις δύο φορές με το ίδιο σκορ (3-0).
 
Τελευταία της συμμετοχή ήταν τη σεζόν 2008-09 μέσω Ιντερτότο. Στην πρεμιέρα της αντιμετώπισε τον Εθνικό Άχνας (0-0 εντός, 1-1 εκτός) παίρνοντας την πρόκριση στο «νησί της Αφροδίτης». Η συνέχεια έβγαλε αντίπαλό της την Γκρασχόπερς από την οποία ηττήθηκε με 3-0 στην Αλβανία και 2-1 στην Ελβετία.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...