Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Αργεντινή-Ελλάδα... 16 χρόνια μετά

Για δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου συναντώνται και πάλι Ελλάδα και Αργεντινή. Οι ομάδες ετοιμάζονται να αναμετρηθούν και πάλι σήμερα σε αγώνα ομίλου Παγκοσμίου Κυπέλλου με τις συνθήκες όμως να είναι εντελώς διαφορετικές. Η Εθνική Ελλάδος του Αλκέτα Παναγούλια έφυγε άπραγη και με τρεις ήττες από του Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ, ενώ η Εθνική του Ότο Ρεχάγκελ ήδη πέτυχε την πρώτη της νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο και «κυνηγάει» την πρόκριση μέσω του δύσκολου αγώνα με την Αργεντινή.

Οι «τραυματικές» μνήμες από την πρώτη αναμέτρηση είναι, πάντως, ακόμη νωπές. Σαν χθες, στις 21 Ιουνίου του 1994, η Εθνική ομάδα στην πρώτη της παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο έφευγε από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι έχοντας χάσει 4-0 από την Αργεντινή σε ένα αγώνα που ο νυν τεχνικός των «μπιανκοσελέστε», Ντιέγκο Μαραντόνα, σημείωσε το τρίτο τέρμα της αναμέτρησης. Σημαδιακά, αυτό ήταν όχι μόνο το τελευταίο τέρμα του «Ντιεγκίτο» με τη φανέλα της Αργεντινής αλλά και ο τελευταίος του αγώνας με την εθνική ομάδα της χώρας του καθώς βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και αποπέμφθηκε από τη συνέχεια του Μουντιάλ.

Περιμένει το καλύτερο δώρο από τους συμπαίκτες του

Τα 31α γενέθλια του γιόρτασε ο Κώστας Κατσουράνης χθες με τα πειράγματα να δίνουν και να παίρνουν σχετικά με το ποιος θα του κάνει δώρο ένα τέρμα στον σημερινό αγώνα με την Αργεντινή. Ο 31χρονος μέσος πριν από την προπόνηση στο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκουάνε (το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί ο σημερινός αγώνας) καταχειροκροτήθηκε από τους συμπαίκτες του. Ο ίδιος λίγο αργότερα σε συνέντευξη τύπου εκδήλωσε την πίστη του στην εθνική ομάδα:  «Το καλύτερο δώρο για μένα θα είναι να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα από την Αργεντινή το οποίο, σε συνδυασμό με ευνοϊκό αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου, θα δώσει την πρόκριση στην εθνική ομάδα».  Όσον αφορά τα προγνωστικά του για τον αγώνα και για την παρουσία του Μέσι, ο Πατρινός διεθνής δήλωσε πως «δε δίνω πιθανότητες, αν βρεθούμε σε καλή βραδιά μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα από την Αργεντινή. Τον Μέσι δε φτάνει ένας παίκτης για να σταματήσει, χρειάζεται ομαδική δουλειά».

Ο κορυφαίος Ασιάτης διαιτητής στο αγώνα «ζωής και θανάτου» της Εθνικής

Γιος παλαιού διαιτητή του σοβιετικού πρωταθλήματος είναι ο -θεωρούμενος- κορυφαίος Ασιάτης διαιτητής, Ραβσάν Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν ο οποίος θα σφυρίξει το παιχνίδι μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής. Ο Ιρμάτοφ γεννήθηκε το 1977 στην Τασκένδη και ήταν ο διαιτητής της πρεμιέρας του Μουντιάλ μεταξύ Νοτίου Αφρικής και Μεξικό.

Ο 33χρονος Ουζμπέκος διαιτητής σταμάτησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής σε ηλικία 19 ετών και, κατόπιν πατρικής προτροπής, αποφάσισε να ακολουθήσει διαιτητική καριέρα. Έχει διευθύνει μεταξύ άλλων τον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου το 2008 και δυο τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας, ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος διαιτητής της Ασίας το 2008 και 2009.

Τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική

Με… μολύβι και χαρτί αναμένεται να είναι οι Έλληνες φίλαθλοι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με την Αργεντινή προσπαθώντας να υπολογίσουν τα σενάρια πρόκρισης αναλόγως των αποτελεσμάτων των δύο αγώνων του ομίλου της Εθνικής που θα διεξάγονται ταυτόχρονα στις 21.30.

Σε περίπτωση ήττας, η «γαλανόλευκη» θα αποχαιρετήσει το Μουντιάλ ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον άλλο αγώνα του ομίλου μεταξύ Νιγηρίας και Νοτίου Κορέας.

Για να πετύχει την πρόκριση η Εθνική Ελλάδος χρειάζεται στην ουσία καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που θα πετύχει η Νότιος Κορέα απέναντι στη Νιγηρία. Έτσι, αν η Νότιος Κορέα ηττηθεί από τη Νιγηρία, η Ελλάδα με ισοπαλία θα βρίσκεται στην επόμενη φάση. Σε περίπτωση που ο άλλος αγώνας αναδειχθεί ισόπαλος, η Εθνική χρειάζεται νίκη απέναντι στην Αργεντινή με οποιοδήποτε σκορ. Σε περίπτωση νίκης της Νοτίου Κορέας, η Εθνική χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη επί της Αργεντινής με διαφορά δύο τερμάτων περισσοτέρων από αυτά που θα σημειώσουν οι Νοτιοκορεάτες.

Οι Έλληνες οπαδοί πάντως αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στο «Πίτερ Μοκάμπα» για αν στηρίξουν την προσπάθεια της Εθνικής με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 10.000 Έλληνες στις εξέδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...