Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ισπανία: Σεβασμό ζητάει ο Ντελ Μπόσκε

Το Σάββατο η Ισπανία αναμετράται με την Παραγουάη για τους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ζήτησε από τους παίκτες του να σεβαστούν το συγκρότημα από τη Νότια Αμερική. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι το θεωρητικό φαβορί απέναντι στην ομάδα του Χεράρδο Μαρτίνο, ωστόσο έχασαν 1-0 από την Ελβετία στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου του Μουντιάλ, ενώ πέρυσι ηττήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Λογικό είναι, λοιπόν, ο προπονητής των «φούριας ρόχας» να δηλώνει: «Έχουν μείνει οι οκτώ καλύτερες ομάδες και η Παραγουάη είναι μέσα σ΄ αυτές. Δεν μπορούμε να την υποτιμήσουμε».
Πάντως, ο Ντελ Μπόσκε είναι σίγουρος ότι αυτά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα θα κάνουν τους παίκτες του να μη θεωρήσουν κάτι δεδομένο στην αναμέτρηση του «Έλις Παρκ», καθώς τόνισε: «Δεν χρειάζεται να προσπαθήσω να πείσω αυτή την ομάδα παικτών ότι δεν μπορούμε να πάρουμε τον αγώνα αψήφιστα. Ήδη ξέρουν ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Θα δώσουμε τον μέγιστο σεβασμό στην Παραγουάη, επειδή βρίσκεται άξια στους προημιτελικούς. Ξέρουμε ότι διαθέτει καλούς παίκτες, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, αλλά, με την ίδια νοοτροπία που δείξαμε απέναντι στην Πορτογαλία, θα βρεθούμε στο σωστό δρόμο».
Από την πλευρά του, ο διεθνής στράικερ, Νταβίντ Βίγια, πρόσθεσε: «Η Παραγουάη είναι καλύτερη από την Πορτογαλία, επειδή είναι στους προημιτελικούς».
Εφόσον οι Ίβηρες ξεπεράσουν το «εμπόδιο» της Παραγουάης, θα αντιμετωπίσουν στην ημιτελική φάση το νικητή της αναμέτρησης Γερμανία-Αργεντινή, ωστόσο αυτό δεν απασχολεί -αυτή τη στιγμή τουλάχιστον- τον Ίκερ Κασίγιας. Ο διεθνής τερματοφύλακας τόνισε για το θέμα: «Δεν σκεφτόμαστε ποια ομάδα μπορεί να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην Παραγουάη. Είναι μια ομάδα που μοιάζει στη Χιλή. Ποτέ δεν χάνει την αυτοκυριαρχία της και παίζει πολύ καλά ως ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...