Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αποχωρεί ο Ρεχάγκελ από την Εθνική


Ο Οττο Ρεχάγκελ αποχωρεί από την Εθνική ομάδα. Το ματς με την Αργεντινή, ήταν το τελευταίο του Γερμανού τεχνικού στον πάγκο της ελληνικής ομάδας.

Ο Ρεχάγκελ, κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Πολοκουάνε στο Ντέρμπαν, ανακοίνωσε στους παίκτες την απόφαση του να αποχωρήσει από την Εθνική, ενώ το ίδιο έκανε στη συνέχεια και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.

Ο Γερμανός τεχνικός ανέλαβε την Εθνική το 2001 και την οδήγησε στη μεγαλύτερη επιτυχία που έχει γνωρίσει ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός. Την κατάκτηση του ευρωπαικού πρωταθλήματος το 2004.

Ο 72χρονος τεχνικός οδήγησε την Εθνική ομάδα στα τελικά τριών διοργανώσεων (EURO 2004, EURO 2008, Μουντιάλ 2010) και την έφερε στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, Εγινε ο μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία της Εθνικής. Συνολικά σε 106 αγώνες στον πάγκο, έχει απολογισμό 53 νίκες, 23 ισοπαλίες και 30 ήττες.

Ο Ρεχάγκελ δεν πρόκειται να ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα για την Αθήνα, αλλά θα μείνει μερικές ακόμα ημέρες στη Νότια Αφρική. Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα τα μεσάνυχτα και αναμένεται στο «Ελ Βενιζέλος» αύριο το πρωί.

Η διάδοχη κατάσταση: Ο Φερνάντο Σάντος θεωρείται επικρατέστερος. Εξελίξεις αναμένονται στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...