Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Πρωτιά για την Βραζιλία!

Η ...βολική ισοπαλία, όπως ανέμεναν οι περισσότεροι, ήρθε! Βραζιλία και Πορτογαλία έμειναν στο 0-0 και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ωστόσο, δεν επρόκειτο για ...φιλικό, αλλά για γερή  μάχη! Η Πορτογαλία «χτύπησε» το παιχνίδι, κυνήγησε τη νίκη απέναντι στη Βραζιλία και είχε ως στόχο να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο. Η Βραζιλία όμως με καλή τακτική και ήρεμο παιχνίδι, κράτησε το 0-0 και  προς το τέλος άγγιξε το γκολ.

Ετσι, η βαθμολογία του ομίλου είναι η εξής: Βραζιλία 7, Πορτογαλία 5, Ακτή Ελεφαντοστού 4(νίκησε 3-0 τη Βόρεια Κορέα με γκολ των Γιάγια Τουρέ, Ρομαρίκ, Καλού), Βόρεια Κορέα 0.

Ο αγώνας στο Ντέρμπαν ήταν σκληρός και οι Πέπε -Φελίπε Μέλο , από νωρίς άρχισαν τις μικροσυμπλοκές και τα σκληρά μαρκαρίσματα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Ντούνγκα προτού λήξει το ημίχρονο άλλαξε τον Φελίπε Μέλο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο που τα πνεύματα ηρέμησαν, ο διαιτητής δεν έδειξε ούτε μία κάρτα!

Στο 30' ήταν η καλύτερη στιγμή για τη Βραζιλία με το δοκάρι του Νιλμάρ, ενώ η Πορτογαλία απείλησε στο 60' όταν ο Μεϊρέλες είδε τον Ζούλιο Σέζαρ να του λέει «όχι» !

Διαιτήτευσε ο Αρτσούντια (Μεξικό).

Κίτρινες: Φαμπιάνο, Ζουάν, Ντούντα, Τιάγκο, Πέπε, Μέλο, Κοεντράο.

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος, Λούσιο, Ζουάν, Φ. Μέλο(44' Ζόσουε), Ντάνιελ Αλβες, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μπαπτίστα (82' Ραμίρες), Νιλμάρ, Φαμπιάνο (85' Γκραφίτε).

Πορτογαλία: Εντουάρντο, Ρικάρντο Κόστα, Μπρούνο Αλβες, Κοεντράο, Καρβάλιο, Τιάγκο, Μεϊρέλες(83' Βελόσο), Ρονάλντο, Ντάνι, Ντούντα(54' Σιμάο), Πέπε(63' Μέντες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...