Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Νίκη πρόκριση η Ισπανία, γλυκιά ήττα η Χιλή

Σ' ένα από τα ομορφότερα ματς του Μουντιάλ στo α' μέρος και πιο ...κακόγουστα στο τελευταίο τέταρτο, η Ισπανία νίκησε με 2-1 τη Χιλή και πέρασε ως πρώτη από τον 8ο όμιλο. Θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στους “16”, ενώ προκρίθηκε και η Χιλή που θα παίξει με τη Βραζιλία. Οι Βίγια (24') και Ινιέστα (37') τα ισπανικά γκολ, ο Μιγιάρ μείωσε στο 47' για τη Χιλή που έπαιζε με 10 παίκτες από το 38'.
Ινιέστα και Βίγια (7) οι δυο σκόρερ της Ισπανίας
Η Ισπανία ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, η Χιλή βολευόταν και με την ισοπαλία και η ουσία είναι ότι έγινε ένα πρώτο ημιχρόνου υψηλού επιπέδου. Η Ισπανία με σήμα κατατεθέν την άριστη κυκλοφορία της μπάλας, η Χιλή με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και υψηλό δείκτη τεχνικής, χάρισαν θέαμα και ικανοποίησαν τον πιο απαιτητικό θεατή. Τη στιγμή μάλιστα που η Χιλή έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες, προηγήθηκε η Ισπανία χάρη στην κλάση του Βίγια που εκμεταλλεύτηκε την βεβιασμένη και λανθασμένη έξοδο του Χιλιανού τερματοφύλακα και “σημάδεψε” με το αριστερό από 43 μέτρα (και πλάγια) στην κενή εστία! Στο δεύτερο γκολ μίλησε και πάλι η κλάση των Ισπανών, του Βίγια (πάσα) και του Ινιέστα (το τέλειο πλασέ). Διπλό το κακό για την Χιλή που έχασε με αποβολή στο δεύτερο γκολ και τον Εστράδα (38').

Κι όμως με 10 παίκτες με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Χιλή κατάφερε να μειώσει και αυτό μάλλον χάλασε το ρυθμό του αγώνα; Γιατί; Διότι η Ισπανία άρχισε να παγώνει το ρυθμό και να μην κυνηγά το τρίτο γκολ, αλλά και τη Χιλή έδειχνε να την βολεύει το αποτέλεσμα, από τη στιγμή που η Ελβετία είχε κολλήσει στο 0-0 και χρειαζόταν δυο γκολ. Μάλιστα στο τελευταίο τέταρτο το ματς παρά ήταν ...φιλικό, με την Ισπανία να έχει την κατοχή μπάλας, οι παίκτες της να αλλάζουν πασούλες στο κέντρο και πίσω, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή πίεση από τους παίκτες της Χιλής!
Η Χιλή θα παίξει αποδεκατισμένη στην άμυνα κατά της Βραζιλίας, αφού εκτός του Εστράδα, χάνουν με (δεύτερες) κάρτες το ματς της φάσης των "16" και οι αμυντικοί Πόνσε και Μεντέλ.
Το φιλμ του αγώνα

5' Μακρινή μπαλιά του Καπντεβίλα, ο Πόνσε πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Τόρες και έδιωξε σε κόρνερ.
10' Σέντρα του Μποσεζούρ,  κακή προβολή από καλή θέση του Γκονσάλες
12' Μακρινό σουτ του Εστράδα, ο Κασίγιας μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία.
14' O Σάντσες προσπάθησε να κρεμάσει τον Κασίγιος που κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.
24' ΓΚΟΛ (0-1). Πάσα του Τσάβι Αλόνσο για τον Τόρες, ο Μπράβο (κακώς) βγήκε εκτός περιοχής, αλλά στην απόκρουση η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Βίγια που με καταπληκτικό αριστερό σουτ από 43 μέτρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
34' Ο Μποσεζούρ βγήκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας που απέκρουσε σε κόρνερ.
36' ΓΚΟΛ (0-2). Έξοχη πάσα του Βίγια, εξαιρετικό πλασέ του Ινιέστα απο το ύψος της μεγάλης περιοχής και 0-2
47' ΓΚΟΛ. Σουτ του Μιγιάρ, απο το ύψος της μεγάλης περιοχής,η μπάλα κοντράρει στον Πικέ και 1-2.

ΣΚΟΡΕΡ: 47' Μιγιάρ - 24' Βίγια, 37' Ινιέστα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρκο Ροντρίγκες (Μεξικό)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μέντελ, Πόνσε
ΚΟΚΚΙΝΗ: 38' Εστράδα (2η κίτρινη)
ΣΤΑΔΙΟ: Loftus Verfeld, Πρετόρια
ΘΕΑΤΕΣ: 41.958

ΧΙΛΗ
(Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Ίσλα, Μέντελ, Πόνσε, Βιδάλ, Μαρκ Γκονζάλες (46' Μιγιάρ), Εστράδα, Χάρα, Βαλντίβια (46' Παρέδες), Μποσζούρ, Σάντσες (65' Ορεγιάνα). 
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο (73' Χάβι Μαρτίνεθ), Τσάβι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Τόρες (55' Φάμπρεγας), Βίγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...