Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Χάθηκε η μπάλα(4-0 η Ισπανία την Ιρλανδία- 3 γκολ ο Τόρες)

Αμφισβητήθηκε.Και μάλιστα έντονα. Από τα Μέσα, μέχρι τον προπονητή του.Με τον Ντελ Μπόσκε να χρησιμοποιεί ακόμη και σχήμα δίχως φορ στην πρεμιέρα με την Ιταλία.Και με το που αποφάσισε να τον βάλει, ο Τόρες, έδωσε την απάντησή του. Ο φορ της Τσέλσι πήρε από το… χέρι την Ισπανία, πέτυχε δύο γκολ στο 4-0 επί της Ιρλανδίας έδωσε άλλη ψυχολογία στους Ίβηρες και έστειλε σπίτι τους πρόωρα τον Τζιοβάνι Τραπατόνι και τους παίκτες του. Αυτή, ήταν και η μεγαλύτερη νίκη του φετινού Euro μέχρι στιγμής, ενώ η Ιρλανδία, η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε.

Πως έπαιξαν

Ισπανία: Με 4-3-3 κατέβασε την ομάδα του ο Ντελ Μπόσκε, αλλά αυτή τη φορά, χρησιμοποιώντας σέντερ φορ στο σχήμα του. Μοναδική αλλαγή από το ματς με την Ιταλία ήταν ο Τόρες στη θέση του Φάμπρεγας. Ο Κασίγιας κάτω από τα δοκάρια, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, οι Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο και Τσάβι στο κέντρο και οι Σίλβα (δεξιά), Ινιέστα (αριστερά), Τόρες στην επίθεση.

Ιρλανδία: Με το κλασσικό βρετανικό σχήμα παρέταξε ο Τραπατόνι την ομάδα του, αφού εμπιστεύτηκε ξανά το 4-4-2. Με Γκίβεν κάτω από τα δοκάρια, Ο'Σέι, Λέτζερ, Νταν, Γουάρντ από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, Νταφ, Άντριους, Γουίλαν, ΜακΓκίντι από δεξιά προς τα αριστερά στο κέντρο, Κοξ και Κιν στην επίθεση.

Ο Τόρες πέτυχε το 3-0 κόντρα στην Ιρλανδία και πέρασε στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της Ισπανίας με 30 τέρματα. H Ισπανία και με το ενάμισι πόδι τους «8».

Η Ιρλανδία μπήκε ψυχωμένη και στο 2’ έχασε ευκαιρία, με το σουτ του Κοξ να το διώχνει ο Κασίγιας. Οι Ισπανοί κατόπιν κατάλαβαν πως οι Ιρλανδοί δεν μπήκαν για να… χάσουν και προσπάθησαν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους. Και με τις συνεχόμενες πάσες επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Και στάθηκαν τυχεροί, αφού στην πρώτη τους ευκαιρία σκόραραν. Στο 4’ ο Τόρες εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απομάκρυνση του Γουόρντ και έκανε το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Ίβηρες, ήταν τα απόλυτα «αφεντικά» του παιχνιδιού. Εκτός του ότι δεν απειλήθηκαν καθόλου, είχαν την υπεροχή και έπαιζαν αυτό το γύρω-γύρω όλοι έξω από την περιοχή των Ιρλανδών προσπαθώντας να κάνουν το 2-0. Και θα μπορούσαν να το κάνουν, είτε στο 8’ με τον Τόρες, είτε στο 17’ με τον Πικέ, είτε στο 23’ με τον Ινιέστα, είτε στο 25’ με τον Σίλβα, είτε στο 44’ με τους Αρμπελόα και Τσάβι στην φάση διαρκείας, να είναι πιο εύστοχοι και να «κλειδώσουν» την νίκη πριν το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος, ήταν μια συνέχεια του πρώτου. Οι Ισπανοί ξεκίνησαν όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Με φόρα δηλαδή. Και σκόραραν γρήγορα-γρήγορα, με τον Σίλβα στο 49’, ο οποίος «χόρεψε» την άμυνα των Ιρλανδών κάνοντας το 2-0. Η ώρα πέρναγε με την Ισπανία να… ρίχνει ρυθμό και να κάνει συντήρηση δυνάμεων αφού το Έιρε, αποδείχθηκε αρκετά πιο αδύναμο για να την αντιμετωπίσει.

Παρόλα αυτά, ο Τόρες στο 70’ έκανε το 3-0 με ένα αριστοτεχνικό τελείωμα και έδωσε τις απαντήσεις του στους επικριτές του και αμέσως μετά, αντικαταστάθηκε παίρνοντας το χειροκρότημα όλου του γηπέδου. Το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 83΄με το πανέμορφο γκολ του Φάμπρεγκας με το 4-0 να είναι το δίκαιο αποτέλεσμα της ανμέτρησης.

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (65’ Χάβι Μαρτίνεθ), Σίλβα, Τόρες (73’ Φάμπρεγκας), Ινιέστα (79’ Καθόρλα)

Στον πάγκο: Βαλντέζ, Ρέινα, Αλμπιόλ, Χουανφράν, Νάβας, Νεγρέδο, Πέδρο, Μάτα, Γιορέντε

Ιρλανδία (Τραπατόνι): Γκίβεν, Ο’ Σέι, Λέτζερ, Νταν, Γουόρντ, Νταφ (76’ ΜακΚλίν), Άντριους, Γουίλαν (80’Γκριν), ΜακΓκίντι, Κοξ (46’Γουόλτερς) , Κιν

Στον πάγκο: Γουεστγουντ, Φορντ, Κέλι, ΜακΣέιν, Ο’Ντι, Γκίμπσον, Χαντ, Ντόιλ, Λονγκ 


 skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...