Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Tέλος ο Ρέντναπ από την Τότεναμ-Συνεχίζει ο Ντι Ματέο στην Τσέλσι

Την απόφαση να απομακρύνει τον Χάρι Ρέντναπ από τον πάγκο της Τότεναμ, ύστερα από τρία χρόνια συνεργασίας, γνωστοποίησε η διοίκηση των «πετεινών», με τον πρόεδρο του συλλόγου Ντάνιελ Λέβι να έχει πολύωρη συνάντηση την Τετάρτη (13/6) με τον 65χρονο τεχνικό και τον εκπρόσωπό του, Πολ Στρέφορντ.
Όπως αποκαλύπτει την Πέμπτη σύσσωμος ο αγγλικός Τύπος, ο Ρέντναπ έχασε μεγάλο έδαφος στις πιθανότητες παραμονής του στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και δεν είχε την πρόταση ανανέωσης που είχε ζητήσει από την ομάδα του Λονδίνου, λόγω της εμμονής του να καθίσει στον πάγκο της Αγγλίας ως αντικαταστάτης του Φάμπιο Καπέλο.
Ο Ντάνιελ Λέβι, από την άλλη, μπορεί να συγχώρεσε την επιθυμία του έμπειρου τεχνικού να γίνει το αφεντικό στα «λιοντάρια», όμως δεν κατάφερε να ανατρέψει το άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον προπονητή και αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του αγγλικού συλλόγου.
Να υπενθυμίσουμε ότι αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιριστές που είχαν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στη διοίκηση για τις επιλογές του Ρέντναπ, που αφορούσαν σε ελλιπή προετοιμασία εν όψει των αγώνων και στο «κάψιμο» αρκετών αστέρων της ομάδας, με τους Αντεμπαγιόρ, Μόντριτς και Μπέιλ να μην έχουν τις απαιτούμενες ανάσες που θα τους προσέφερε ένα καλό ροτέισον και να αγωνίζονται σχεδόν σε όλους τους αγώνες σε πρωτάθλημα κύπελλο και Europa League που είχε δώσει η Τότεναμ μέχρι τον Ιανουάριο.
Πρώτο όνομα στη λίστα με τους αντικαταστάτες είναι ο προπονητής της Έβερτον Ντέιβιντ Μόιες, με τον Μαρτίνεζ της Γουίγκαν (ακούστηκε έντονα και για τον Ολυμπιακό και για την Λίβερπουλ) να έρχεται δεύτερος, σε ό,τι αφορά τις πιθανές λύσεις από το Νησί.
Εκτός συνόρων, ένα όνομα που αρέσει πολύ στην διοίκηση των «πετεινών» είναι ο Ολλανδός Φρανκ Ντε Μπουρ, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει τον Άγιαξ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ολλανδίας. Τέλος αουτσάιντερ, που ενδεχομένως ωστόσο να αυξήσει τις μετοχές του στη συνέχεια, είναι ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι, ο Πορτογάλος Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Ντι Ματέο για δυο χρόνια στην Τσέλσι

Η κατάκτηση του Champions League, αλλά και του Κυπέλλου Αγγλίας, αν μη τι άλλο αποτελούσαν «προίκα» παραμονής για τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο, όπως και έγινε. Ο Ιταλός τεχνικός θα παραμείνει ως πρώτος τεχνικός της Τσέλσι για τα επόμενα δύο χρόνια.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης ανακοίνωσαν τη σχετική συμφωνία, η οποία επετεύχθη μετά τις επαφές που υπήρχαν τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στις δύο πλευρές, μια είδηση που σαφώς ευχαρίστησε την πλειοψηφία των παικτών των «μπλε», που το τελευταίο διάστημα έδειχναν την προτίμησή τους στην παραμονή του Ντι Ματέο.
Ο 41χρονος προπονητής διαδέχθηκε, ως υπηρεσιακός, τον περασμένο Μάρτιο τον Αντρέ Βίλας-Μπόας και οδήγησε τους Λονδρέζους στα δύο τρόπαια που προαναφέραμε. Με απολογισμό μόλις 3 ηττών σε 21 αγώνες, ήταν αναμενόμενο ότι ο Ντι Ματέο θα είχε κάθε «δικαίωμα» να παραμείνει.
«Ασφαλώς είμαι ενθουσιασμένος που παραμένω πρώτος προπονητής της Τσέλσι. Ολοι μαζί φτάσαμε σε πολύ μεγάλη επιτυχία την περασμένη σεζόν, γράψαμε ιστορία στον σύλλογο. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο και ήδη σχεδιάζω την ομάδα της επόμενης σεζόν και ανυπομονώ για την έναρξη της προετοιμασίας».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...