Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Σαββίδης: "Δεν θα προδώσω τον ΠΑΟΚ" - 4 ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε με τον κόσμο του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας και μοιράστηκε μαζί του τις ανησυχίες και το όραμα του για τον Δικέφαλο του Βορρά

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μίλησε με τον κόσμο της ομάδας στο κλειστό της Πυλαίας. Σε μια πολύωρη κουβέντα μαζί τους ανέλυσε τις απόψεις του και πως θα βοηθήσει τον "δικέφαλο του Βορρά" να επιστρέψει στην κορυφή.

Αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα αγωνιστικά, το γηπεδικό, τον κόσμο και τα πρόσφατα επεισόδια με την Ραπίντ αλλά και τους αντιπάλους τους ΠΑΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "το κόκκινο χρώμα με ενοχλεί".

EISODOS SAVVIDI STO PALATAKI από olaPAOK
"Ευχαριστώ τον λαό του ΠΑΟΚ, γι' αυτό που είναι ο ΠΑΟΚ από το 1926. Ηρθε η ώρα να γραφτούν οι επόμενες σελίδες με την δική μου συμμετοχή, αγοράζοντας τις μετοχές της ομάδας δεν σημαίνει ότι είσαι αυτόματα και μέλος της οικογένειας. Γι' αυτό σας ζητάω να με δεχτείτε ως μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ.
Σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω για να φτιάξω των ΠΑΟΚ όπως τον επιθυμείτε. Και θέλω να σας ακούσω για να κάνω μεγάλο τον ΠΑΟΚ. Ήρθα εδώ και ήρθα για να μείνω καιρό. Τα προβλήματα και οι συγκρούσεις και η οικονομική αδυναμία μας χωρίζουν. Μας ενώνουν οι επιτυχίες στο ποδόσφαιρο, η οικονομική ευημερία. Εσείς έχετε τη δύναμη και τις ιστορικές γνώσεις, εγώ έχω τα χρήματα και την επιθυμία.
Εσείς έχετε και τον ΠΑΟΚ και την ενέργειά του στα χέρια σας. Χρειάζεται όλα αυτά να τα ενώσουμε, να τα ενώσουμε ώστε να γίνουμε δυνατοί. Και ικανοί να λύσουμε τα μεγάλα θέματα που υπάρχουν ανοιχτά στην ομάδα. Σας καλώ από την αυριανή κιόλας μέρα να ενισχύσετε τις θέσεις του ΠΑΟΚ.
Ό,τι θα μπορούσε να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ γρηγορότερα σε επιτυχίες, ότι θα μπορούσε να ενισχύσει τις παραδόσεις και ικανότητες από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο παίκτη. Χρειάζομαι την ενέργεια σας, τη δύναμη σας και σε αντάλλαγμα θα σας δώσω τα χρήματά μου", δήλωσε αρχικά ο Ιβάν Σαββίδης.
Για την διαιτησία και τις αποφάσεις που θα παίρνει ο ίδιος: "Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σκεφτείτε ότι κάποτε θα θεωρήσω ότι ο ΠΑΟΚ μου ανήκει, είμαι απολύτως σύμφωνος ότι ο ΠΑΟΚ είναι τόσο μεγάλη οικογένεια για ανήκει σε ένα άνθρωπο. Ομως το κέντρο λήψης των αποφάσεων συγχωρήστε με αλλά θα ανήκει σε εμένα.
Σε ότι αφορά την διαιτησία τα βλέπω όλα. Καταλαβαίνω ίσως περισσότερο απ' όσο νομίζετε, τα αναλύω και πρέπει να βρω την σωστή απόφαση. Η λύση για την διαιτησία δεν έχει δύο επιλογές, υπάρχει μόνο μία, γι΄αυτό και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε λάθος.
Πρέπει να καταλάβουμε και να ξέρουμε ότι υπάρχει αποτέλεσμα. Είπατε ότι δεν κρίνονται όλα από τα λεφτά, λέμε κι εμείς ότι τα χρήματα δεν καθορίζουν τα πάντα. Το αποφασίζει η ποσότητα των χρημάτων. Κανείς δεν αγαπάει τον φτωχό. Tον πλούσιο φοβούνται τον δυνατό και πρέπει να δυναμώσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις και τότε πιστέψτε με οι διαιτητές θα κρίνουν όπως πρέπει.
Ερχομαι από το 2006 και δεν σκοπεύω να χαλάσω χρήματα χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα. Η δεύτερη θέση δεν είναι αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία καλή ατμόσφαιρα εργασίας γι' αυτή την ομάδα, φοβάμαι μην απογοητεύσω αυτά τα παιδιά, αυτά θα με πιστέψουν. Θέλω να ξέρετε την θέση μου. Πρέπει από κοινού να κάνουμε τα πάντα για να ενισχύσουμε τις θέσεις μας. Ας αποφασίσουμε όταν πάρουμε το πρώτο τρόπαιο να μαζευτούμε εδώ, να φτιάξουμε μία παράδοση, να γιορτάζουμε τα τροπαιά μας σε αυτό το γήπεδο".
Εχετε την δύναμη να χτυπήσετε το σύστημα;
"Δεν θα απαντήσω πλήρως. Είμαι μικρός σε ύψος αλλά έχω πολύ δύναμη".
Ποιοι μέτοχοι του ΠΑΟΚ ήθελαν να σας πουλήσουν τις μετοχές τους;
"Μπορείτε μόνος σας να δείτε ποιος είχε το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών".

EISODOS SAVVIDI STO PALATAKI 1 από olaPAOK
 Γίνονται πολλές συλλήψεις οπαδών. Μπορείτε να κάνετε κάτι για την στοχοποίηση των οπαδών του ΠΑΟΚ, γιατί είναι κίνημα, αποτελείται από άνεργους και φτωχούς;
"Αυτή η ερώτηση έχει λίγο τον χαρακτήρα μη δημόσιας συζήτησης, θα προσπαθήσω πάντως να απαντήσω. Ευχαριστώ που είπατε ήρθε η σειρά μας. Θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας σε ότι αφορά την κατάσταση με τους οπαδούς. Θέλω να με πιστέψετε.
Ζητάω σήμερα υπομονή κι άλλη μία φορά υπομονή και εμπιστοσύνη σε εμένα. Εάν οι ενέργειες των οπαδών κατευθύνονται να ενισχύσουν τις θέσεις του ΠΑΟΚ θα κάνω το παν ώστε να μας σέβονται σε κάθε σημείο. Δεν θα υπάρχει κανένα κελί που θα χωράει ΠΑΟΚτσή. Εάν όμως οι ενέργειες καταστρέφουν την οικογένεια του ΠΑΟΚ η θέση τους είναι μάλλον στο κελί.
Γι' αυτό λοιπόν θέλω να κάνω μία παράκληση. Τα χειροκροτήματά σας τα εκτιμώ. Δεν πρέπει να προκαλούμε ώστε πάνω μας να ασκούν φυσική βία. Είμαστε ήδη αρκετά παθιασμένοι και δεν χρειάζεται αυτό το πάθος να το ενισχύουμε υπέρμετρα. Τον οπαδό του ΠΑΟΚ πρέπει να τον σέβονται όχι να τον φοβούνται.
Υπάρχει κόσμος που φοβάται να πάει στο γήπεδο λέει ότι μονίμως πλακώνονται. Γιατί; Γενικώς οι Ελληνες είναι φορτισμένοι συναισθηματικά. Οταν είδα το ΠΑΟΚ-Αρης, ήταν πολύ καλό το ματς στο πρώτο ημίχρονο αλλά χάσαμε. Χάσαμε από τις κάρτες που δεχθήκαμε και αν όλα αυτά τα αθροίσουμε είναι περισσότεροι από τρεις βαθμοί.
Γι' αυτό λέω και στον προπονητή και στον πρόεδρο γι' αυτές τις καταστάσεις. Πήγα στα αποδυτήρια και είπα στους παίκτες το πρώτο ημίχρονο ήταν 4-1 η δύναμη της ομάδας θα ήταν στο δεύτερο ημίχρονο μεγάλη. Μήπως χάσαμε. Μας χάλασαν την διάθεση.
Γιατί ποιος ήταν ο λόγος; Ηταν άραγε αυτοί που ήθελαν καλό αύριο για τον ΠΑΟΚ. Οχι ήταν αυτοί που αδυνατίζουν τον ΠΑΟΚ. Για ποιο λόγο να έχουμε άδειες κερκίδες και χαμένα χρήματα. Οι παίκτες παίζουν για εσάς και εμάς. Αν καταλάβαινα τον λόγο θα ήμουν μαζί σας. Δεν καταλαβαίνω όμως για ποιο λόγο ο οπαδός με τέτοια δύναμη την στρέφει εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν το καταλαβαίνεται αυτό".
Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο η ΠΑΕ. Θέλω να μου πεις αν θα στοχεύσεις στην ενοποίηση του ΠΑΟΚ και ακόμη δίπλα σου είναι ένας άνθρωπος που έδωσε στον ΠΑΟΚ περηφάνια και την αξιοπρέπεια που πρεσβεύει αυτή η ομάδα. Πάμπλο Γκαρσία πες του τι πρέπει να κάνει!!
"Εχω συνηθίσει να αναλύω κάθε εβδομάδα τι έκανα και τι δεν έκανα σωστά. Προς το παρόν δεν πιστεύω ότι έκανα λάθος, δεν θέλω να μου μιλάτε με αυτή την ένταση. Θέλω τον τόνο που μου αξίζει. Είμαι 15 χρόνια στην διεθνή πολιτική και ξέρω πως να συμπεριφέρομαι με τους ανθρώπους. Αν έβλεπα ότι είστε εκλογικό σώμα θα έλεγα φυσικά θα ενώσουμε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ.
Θέλω να σας πω ότι ο καθένας έχει τον δικό του δρόμο εμένα είναι ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για τον Ερασιτέχνη. Δεν θέλω όμως να ασχοληθώ με πράγματα που θα τραβήξουν την προσοχή μας. Θα είμαι χαρούμενος με τις επιτυχίες. Δεν νομίζω όμως ότι πρέπει να ξοδευτούμε για να ενώσουμε όλη την οικογένεια. Ας ενώσουμε πρώτα το ποδόσφαιρο".
Τι μπορεί να κάνει για τα χρέη του ΠΑΟΚ;
"Αν δεν έχετε αντίρρηση θα δώσουμε το μικρόφωνο στον Βρύζα. Αν τα χρήματα δεν έχουν κλαπεί είναι δικά μου χρέη. Αν εκλάπησαν ας επιστραφούν από αυτούς που τα πήραν".
Βρύζας: "Νομίζω ότι δόθηκε απάντηση για το θέμα, όσον αφορά τον κ. Παντελειάδη (σ.σ. οπαδός του ΠΑΟΚ που πήρε τον λόγο) θα το συζητήσουμε μεταξύ μας".
Θα μας πάτε σε άλλα τουρνουά για να δείξουμε το μέλλον;
"Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί συγκινήθηκα πολύ όταν παιδιά του ΠΑΟΚ έπαιξαν στο Ροστόφ. Γιατί για δύο εβδομάδες ένιωσα ότι ήμουν δίμετρος. Η Ακαδημία του ΠΑΟΚ είναι η αυριανή μου ζωή. Θα δημιουργήσουμε ένα ωραία σχολείο με βάση τα καλύτερα διεθνή πρότυπα και θέλουμε προς αυτή την κατεύθυνση να επενδύσουμε 50 εκ. ευρώ. Γι' αυτό λοιπόν απευθυνόμενος στα παιδιά η ελπίδα μου κυρίως βρίσκεται στα παιδιά. Οταν μεγαλώστε και παίζεται καλά θα με ρωτήσουν τι έκανες αυτά τα 5 χρόνια, γι' αυτό η τύχη μου είναι στα χέρια σας. Στο Ροστόφ ακόμη ρωτάνε για τα παιδιά του ΠΑΟΚ".
Εύχομαι να πάρουμε πρωτάθλημα, πονάνε τα μυαλά μας με την ομάδα του δημοσίου.
"Κι εμένα με ενοχλεί το κόκκινο χρώμα (γέλια). Πρέπει να προσέξουμε όμως για να μην...σπάσουμε κανένα πόδι. Σας καταλαβαίνω, κι εγώ στα στάδια βρίζω αλλά όταν το κάνετε εσείς τιμωρούν την ομάδα, μας τιμωρούν όλοι μαζί. Γι΄αυτό θα βρω λύσεις, ας πληρώσω περισσότερα πρόστιμα αρκεί να μην μας στερήσουν τρεις αγώνες χωρίς κόσμο. Και οι παίκτες δεν νομίζω ότι θα παίξουν καλά χωρίς κόσμο. Το... αδύναμο κόκκινο χρώμα αν δεν φερθούμε σωστά θα σκουρύνει, ενώ εμείς θέλουμε να το αραιώσουμε".

 Ποιους θα έχετε δίπλα σας για να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας;
"Φυσικά θα είναι ειδικοί στον τομέα τους. Δεν δίνω προνόμια στους συγγενείς μου, το βασικό είναι ο επαγγελματισμός. Η Μαρία που έστειλα είναι μία από τις πιο δυνατές οικονομικές διευθύντριες. Μόνο δυνατοί επαγγελματίας θα είναι δίπλα μου".
Ο ΠΑΟΚ πιστεύω ότι θα πάει μπροστά με σας κ. Σαββίδη. Διάβασα προσεκτικά όσα είπατε συμφωνώ 100%. Να αποκτήσουμε νοοτροπία ευρωπαϊκή σαν ομάδα και σαν λαός. Μπορείτε να κάνετε την Τουμπα...Old Traford? και εννοώ κλίμα και συμπεριφορά ίδια με της Manchester.
"Ευχαριστώ πολύ. Είναι ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα. Εμείς λέμε είτε ξυπόλιτοι είτε με τα τσαρούχια ποτέ όμως με σκυμμένη την ράχη. Ποτέ δεν γονατίσαμε. Εκεί που ήμασταν στην ξενιτειά αλλά ποτέ δεν αισθανθήκαμε ορφανοί. Εχουμε παντού το χαρισμά μας και την δυναμή μας. Και στην Ελλάδα πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν είναι δυνατόν οι Ελληνες να επιτρέψουν να διαλυθεί το κράτος. Είμαστε αρκετά άρρωστοι και αδυνατίσαμε αλλά δεν είμαστε ορφανοί. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο και ο ΠΑΟΚ επίσης. Γι' αυτό κι νομίζω πολλά θα τα λύσουμε, ελπίζω να αντέξετε".
Ο κόσμος είναι εκατομμύρια. Πολλοί είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά και δεν μπορούν να συμμετέχουν στα κοινά. Θα κάνετε κάτι γι' αυτό;
"Μάλλον δεν γνωρίζω την απάντηση. Δεν είμαι κλειστός, πρέπει να καταλάβω τι σημαίνει να ανοιχτώ. Ο πολίτης της χώρας μας όπου και αν βρίσκεται είναι υπό την προστασία του κράτους, αν παραφράσουμε λίγο την φράση αυτή θα λέγαμε ότι οποιοσδήποτε οπαδός του ΠΑΟΚ σε οποιαδήποτε χώρα είναι δικός μας. Δεν μπορούμε έτσι κι αλλιώς να μείνουμε κλειστοί απέναντί του".
Είμαστε κίνημα. Θέλετε να μας πείτε τι θα κάνετε με το γήπεδο, με την Τούμπα. Η Τούμπα μας νοιάζει. Εχω ακούσει πολλά θέλετε να μας μιλήσετε;
"Ανάμεσα στην συνέντευξη Τύπου και την συνάντηση ανέθεσα στην Μαρία να αρχίσει τον σχεδιασμό για το γήπεδο ώστε να έχουμε απόψεις και αντίληψη για το τι συγκεκριμένα πρέπει να γίνει. Οταν καταλήξουμε θα συννενοηθούμε με τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ελπίζω να βρούμε κοινή λύση και θα ξεκινήσουμε την ανακατασκευή του σταδίου".
Λήγει η προθεσμία της διοίκησης Πρωτοδικείου, θα κάνετε πάλι διοίκηση Πρωτοδικείου ή κανονική με πρόσωπα που εσείς θα διαλέξετε; Ενα είναι αυτό. Και δεύτερο... Εφυγαν καλοί παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια και ο Κοντρέρας που παίζει στον Ολυμπιακό. Θα μπορέσετε εσείς να βοηθήσετε τον προπονητή;".
"Οτι αφορά τον προπονητή την γνώμη μου τον είπα. Δεν έχω σκοπό να τον βοηθήσω. Εχει προσληφθεί για να δουλέψει και να λύσει το πρόβλημα. Αν δουλέψει καλά θα τον χειροκροτήσουμε αλλιώς θα τον αποχαιρετήσουμε. Σήμερα τον εμπιστεύομαι και νομίζω ότι μαζί θα λύσουμε τα προβλήματα. Οσον αφορά την διοίκηση μπορεί να υπάρξουν νομικές λεπτομέρειες. Θα το πω όπως το εκτιμώ.
Αυτή την χρονιά θα δώσουμε κι άλλη μία δόση και η Μαρια επιβεβαιώνει ότι θα δώσουμε άλλα 10 εκ. και μόνο μετά από αυτό θα μπορέσουμε να έχουμε διοίκηση που να μην είναι Πρωτοδικείου. Για τον Βρύζα δεν υπάρχει διαφορά. Εχω πει ότι θέλω να δουλέψω μαζί του. Μπροστά μας είναι το πρόβλημα. Η αποστολή μας είναι μία. Εγώ θέλω αυτός θα μπορέσει;
Δεν θέλω να με βλέπετε σαν Μεσσία αλλά σαν έναν άνθρωπο που αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Η διαφθορά είναι ένας καρκίνος και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο σε κρατικό επίπεδο. Η δική μας προσπάθεια είναι να μειώσουμε αυτή την τάση κι έχω την σταθερή άποψη ότι ο Θεός μας καλεί να αποδεχτούμε το αναπόφευκτο και να συγκεντρωθούμε σε άλλες χαρές της ζωής.
Πρέπει να ζούμε ρεαλιστικά. Εκείνες τις διαδικασίες που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι θα προσπαθήσουμε να τις γυρίσουμε προς οφελός μας. Θα προσπαθήσουμε να ηγηθούμε αυτών. Θέλω την ευλογία σας και μάλλον με αυτό θα κλείσουμε".

 Το ευχαριστώ στον Βρύζα: "Εχω μία πρόταση αν κουραστήκατε να το πείτε για να τελειώνω γιατί στον αγώνα δρόμου δεν κουράζομαι. Θέλω να πούμε στον Βρύζα ευχαριστώ και θέλω να του δώσω την ευκαιρία ώστε πραγματικά να πετύχουμε κάτι. Φυσικά καταλαβαίνω όταν μπαίνει ένας άρρωστος στην εντατική είναι σημαντικό να υπάρχει καλός γιατρός κι μετά καλοί γιατροί για την αποθεραπεία. Εύχομαι ο Βρύζας να είναι καλός για την αποθεραπεία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί έμαθα ότι είπατε ότι θα χτίσω ένα βυζαντινό γήπεδο. Δεν το έχω σκεφτεί".
Ο λαός του ΠΑΟΚ τα λάθη του τα δέχεται. Πιο μπροστά όμως έγινε άλλο λάθος. Σας ενημέρωσαν ότι πιο μπροστά μπήκαν οπαδοί της Ραπίντ ενώ ξέραμε όλοι ότι θα έρθουν με πράγματα. Ο ΠΑΟΚκτσής γιατί ξεγυμνώθηκε στην Αυστρία; Αυτοί γιατί δεν ελέγχθηκαν; Τι θα λέγαμε τώρα αν μία φωτοβολίδα έσκαγε σε ένα παιδί; Στην θύρα 7 όπως ξέρετε υπάρχουν μάνες και παιδιά, αν είχαμε νεκρό σας πληροφορώ ότι κανείς δεν θα το έπαιρνε πάνω του. Ναι κάναμε λάθος, αλλά πείτε μας ποιος έκανε πρώτος λάθος;
"Δεν κατηγορώ κανέναν. Το είπα και στην συνέντευξη ευχαριστώ για το μάθημα. Δεν θέλω να μείνετε με τις αρνητικές ειδήσεις. Θέλω να ξέρετε ποτέ δεν εργάστηκα ως χειρούργος αλλά αυτά θα τα λύσω. Είναι από τα πιο εύκολα, κανείς δεν πρέπει να φοβάται ότι μπορεί να τραυματιστεί.
Το έχουμε πει και με τον Βρύζα και με την Μαρία, στο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα υπάρχει μία πρόσθετη κάμερα και θα παρακολουθώ συνέχεια ότι συμβαίνει στο γήπεδο. Σήμερα για να υπάρχει έλεγχος για το ποιος μπαίνει στο στάδιο είναι απλό. Αλλά δεν θα σας αρέσει.
Αλλά δεν θα κάνω μόνο ότι αρέσει σε συγκεκριμένες ομάδες. Θέλω να είμαστε όλοι μαζί σαν στρατός, να μας σέβονται και να μας φοβούνται αλλά χωρίς να γίνονται τέτοια πράγματα. Σίγουρα φταίνε και οι Αρχές και τα όργανα του ΠΑΟΚ. Οταν είδα το βίντεο με την Ραπίντ νόμιζα ότι ήταν σύγκρουση στον αραβικό κόσμο.
Εδώ πέρα μας προκάλεσαν και εμείς παραδοθήκαμε. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι εναντίον μας υπάρχουν και τέτοιες μέθοδοι, είναι ένα είδος δολιοφθοράς, πρέπει να είμαστε πιο παρατηρητικοί. Θέλω να το πιστέψετε, αυτά που λέω τα πιστεύω, στην ποδοσφαιρική ζωή μου έχει υπάρξει περίπτωση που παίζαμε σε ημιτελικό Κυπέλλου και παίζαμε για την είσοδο στον τελικό.
Στο Νταγκεστάν, εκεί υπάρχουν τρομοκράτες και πολλοί φοβούνται. Πριν από εμάς έχασαν εκεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ανζί. Πήγαμε εκεί, οι παίκτες είχαν ένα φόβο. Μαζί μας είχαμε ένοπλους στρατιώτες και είπαν ότι θα παίξουμε έτσι και ο πραγματικά ισχυρός ας νικήσει και ας μπει στον τελικό, μπορώ να σας δείξω το βίντεο. Αρχισε συμπλοκή, ο αγώνας σταμάτησε για 20 λεπτά.
Δεχτήκαν γκολ και δεν ήθελαν να το αποδεχτούν, μπήκα στο γήπεδο και είπα στους παίκτες ηρεμήστε οι αντίπαλοι αυτό θέλουν. Είχα έναν αμυντικό από τη Ν. Αφρική ανοιχτός όμως στο χρώμα 1,95 ύψος, πήδηξε και τον έφτυσε στο πρόσωπο. Πλησίασα και του είπα εγώ θα σε καθαρίσω.
Χρειαζόμαστε τη νίκη, τον καθάρισα λοιπόν, τελειώσαμε τον αγώνα και μαζί με τους στρατιώτες πήγαμε στο αεροδρόμιο και επιστρέψαμε. Είχαμε μαζί μας την είσοδο στον τελικό. Θέλω να καταλάβετε ότι ούτε ένα περιστατικό που αφορά την ομάδα θα μείνει χωρίς την προσοχή μου και για να εγγυηθώ την ομαλή διεξαγωγή ακόμη και 1.000 άτομα θα προσλάβουμε. Αλλά γιατί να πάρουμε τόσους ανθρώπους. Χρειάζεται μόνο να κρατήσουμε τον εαυτό μας. Ανοίγουμε μία νέα σελίδα στην βιογραφία του ΠΑΟΚ. Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν, θέλω στη νέα βιογραφία να γράφουμε για τρόπαια".
Για την Εθνική ομάδα: "Σήμερα παίζει η Εθνική θέλω να ευχηθώ να νικήσουμε και θέλω από τους έντεκα της Εθνικής οι επτά να είναι του ΠΑΟΚ. Τότε θα έχουμε λύσει τα προβλήματα. Οι Ελληνες που αγωνιούν για το ποδόσφαιρο ενώνονται από την Εθνική ομάδα. Αν καθένας από αυτούς έχει το σκεπτικό του ΠΑΟΚ πόσο περήφανος θα είναι. Αυτή είναι η απόστολή μας και να μην συζητάμε αν ο αστυνομικός προκάλεσε. Είμαι ένας από εσάς. Γι΄αυτό θα ψάχνω συνέχεια τον ένοχο εκτός της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Να ρωτήσω δεν έχετε κουραστεί;".
Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις οπαδών; Κάποιες ομάδες πάνε όπου θέλουν;
"Φυσικά θα το λύσουμε. Ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν στην Ρωσία να μεταφέρουμε οπαδούς. Πετούσαν 9 ώρες με προορισμό μία περιοχή δίπλα στην Ιαπωνία. Δεν νομίζω ότι είναι σπουδαίο πρόβλημα αυτό θα το λύσουμε".
Ακούγονται διάφορα για άλλες επενδύσεις. Αν κάτι πάει στραβά θα συνεχίστε να είστε μαζί μας;
"Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Έτσι κι αλλιώς ο ΠΑΟΚ χρηματοδοτείται από αλλού. Δεν μπορούμε να τα πούμε όλα αλλά θα καταλάβετε. Δεν είναι πάντα εύκολο από την μία μεριά να στέλνεις χρήματα στην άλλη. Γι' αυτό τα χρήματα θα είναι από αλλού, αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν πηγές κι αλλού".

 Ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει πραγματικά να γίνει ομάδα που θα εκφράσει το σύνολο των Ποντίων; Είπατε ότι αν μπορούσατε θα ήσασταν και σε άλλες ομάδες, πως θα σας φαίνονταν  μία συνεργασία με τον Απόλλων Καλαμαριάς;
"Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Οταν κάθισαν τα παιδιά μπροστά μας θα ήθελα να πω ποιο είναι το νόημα, είναι η δική μου θωράκιση. Γι΄αυτό και λέω ξανά ότι θέλω να δω όσους περισσότερους Έλληνες γίνεται στον ΠΑΟΚ. Αλλά φυσικά δεν υπάρχει κανείς που να μην θέλει τους καλύτερους Ευρωπαίους. Δεν θα βοηθήσω τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Δεν θα ήταν ηθικά σωστό. Υπάρχουν ομάδες με μεγάλη ιστορία, όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Οχι δεν λέω ότι θα τους βοηθήσουμε, αλλά χωρίς αυτούς θα είναι αδύναμο το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν θα έχουμε αντιπάλους. Κι ο Ολυμπιακός είναι καλός αλλά στην 2η θέση".
Εχω δει πολλούς προέδρους με δηλώσεις αλλά μείναμε στα λόγια. Ας μου επιτραπεί με όλο τον σεβασμό αν ήρθατε για να δούμε τον "Δικέφαλο" μας ψηλά καλώς ήρθατε. Αν ήρθατε για να παίξεται με τα ονειρά μας κακώς. Το Βυζαντικό γήπεδο φτιάξτε το μέσα στον Θερμαικό και δεύτερον κλωνοποιήστε αυτό τον παίκτη (σ.σ. Πάμπλο Γκαρσία).
"Ο Ιωάννης στο Ευαγγελιό του γράφει κάπου. Με έστειλαν για να Τον οδηγήσω, αλλά εγώ τον ακολούθησα. Αν είστε σε θέση να με οδηγήσετε θα σας ακολουθήσω. Θα δώσω το μικρόφωνο στον κ. Βρύζα. Σας λέω ευχαριστώ για την υποδοχή. Δεν θέλω να φύγω. Χρωστάω άλλη μία συνάντηση. Ίσως πριν το ματς με τον Ολυμπιακό. Σας ευχαριστώ γιατί δεν είστε αδιάφοροι για ΠΑΟΚ. Δεν θα σας προδώσω. Δεν θα προδώσω τον ΠΑΟΚ.
Αν κάτι δεν το καταφέρω, θα σημαίνει ότι δεν τα καταφέραμε. Δεν είμαστε Θεοί. Θέλω να με βλέπετε σαν έναν από εσάς. Αν δεν καταφέρουμε κάτι, σημαίνει ότι δεν μπορούμε. Αν είμαστε μαζί δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούμε να πετύχουμε. Ευχαριστώ για θερμή υποδοχή".
Βρύζας: "Πριν δύο μήνες ήμασταν εδώ. Είχαμε μία συνάντηση με διαφορετικές συνθήκες και σε δύσκολη θέση. Είμαι χαρούμενος που έχουμε τον κύριο Σαββίδη. Μακάρι να φανούμε αντάξιοι ως συνεργάτες".
Δώνης: "Είναι σημαντικό να ακούω όλες απόψεις. Ακόμη και με διαφορετικές απόψεις, το θέμα είναι να είμαστε ενωμένοι. Η παρουσία του κ. Σαββίδη μας δίνει σιγουριά. Εμείς θα δουλέψουμε σκληρά για να σας έχουμε χαρούμενους".
Γκαρσία: "Θα ήταν καλύτερα να μην έπαιρνα μικρόφωνο. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ όπως πρώτη μέρα. Έχω μιλήσει αρκετά. Δεν θέλω να πω πολλά. Αυτό που μπορώ να πω ότι δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Πάντα μπροστά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...