Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Βήμα πρόκρισης για Κέρκυρα 2-0 τον Τύρναβο σε... πισίνα!


Αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην 4η φάση του κυπέλλου Ελλάδας έκανε η Κέρκυρα που νίκησε 2-0 εκτός έδρας τον Τύρναβο σε ένα βαρύ λασπωμένο τερέν που ήταν κατάλληλο για αγώνα… πόλο. Ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα στις 20 Δεκεμβρίου και η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Λεβαδειακός – Πιερικός.
Ο αγωνιστικός χώρος βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση και ως εκ τούτου κανείς δεν περίμενε να παιχθεί ποδόσφαιρο αξιώσεων, αφού οι παίκτες πάλευαν μέσα στη λάσπη και υπήρχαν στιγμές που η μπάλα κολλούσε στο χορτάρι.
Η Κέρκυρα ωστόσο πήρε εύκολα το κέντρο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ γινόταν πολύ επικίνδυνη στις πλαγιοκοπήσεις της ιδιαίτερα από την αριστερή πλευρά με τον Αρμένη. Από την άλλη, ο Τύρναβος προσπαθούσε μόνο με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει κάτι καλό, ενώ ανασταλτικά είχε πρόβλημα ιδίως στις στημένες φάσεις και ο τερματοφύλακας Γούπος έμεινε αρκετές φορές εκτεθειμένος από την άμυνά του.
Στο 26ο λεπτό σε μια απ’ αυτές τις φάσεις που η άμυνα του Τυρνάβου πιάστηκε στον… ύπνο, η Κέρκυρα κέρδισε πέναλτι. Ηταν μια επέλαση του Διαμαντόπουλου που απέφυγε τον τερματοφύλακα Γούπο βγήκε πλάγια αριστερά από την εστία του Τυρνάβου και ο Σιάτρας τον ανέτρεψε. Ο παίκτης πήρε την κίτρινη κάρτα και η Κέρκυρα το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ο Διαμαντόπουλος ανοίγοντας το σκορ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (27’) η Κέρκυρα είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν σε σέντρα του Αρμένη ο Βασιλόγιαννης για λίγο δεν πρόλαβε τη μπάλα που έδιωξε σε κόρνερ ο Γούπος.
Στο 28’ ήταν η σειρά του Τυρνάβου να πλησιάσει το γκολ, όταν σε κάθετη πάσα του Αντωνόπουλου ο Μπουσινάκης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Στρατηλάτη που όμως πρόλαβε τη μπάλα.
Στο 35’ ο Τύρναβος πέτυχε γκολ με τον Νόννη που όμως ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τύρναβος μπήκε περισσότερο ορεξάτος στο παιχνίδι, και έφτασε κοντά στο γκολ στο 54ο λεπτό όταν σε πάσα του Παπαγεωργίου ο Περήφανος έπιασε δυνατό σουτ που όμως κατέληξε στα χέρια του Στρατηλάτη.
Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, δυνατές μονομαχίες εκατέρωθεν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συνεχίσουν με 10 παίκτες. Στο 57’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σιάτρας για τον Τύρναβο και στο 62’ ο Καραπέτσας για την Κέρκυρα.
Στο 63’ ο Οικονόμου εκτέλεσε φάουλ για τον Τύρναβο, αλλά ο Στρατηλάτης διώχνει με γροθιές.
Μπορεί η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε άμεσα, αλλά η Κέρκυρα ήταν πιο αποτελεσματική και έτσι παρά τις πρωτοβουλίες του Τυρνάβου στο 78ο λεπτό «κλείδωσε» τη νίκη με γκολ του Σίμωση μετά από τραγικό λάθος του Νόννη. Ο Σίμωσης ξέφυγε από τον αντίπαλό του από δεξιά, προχώρησε προς την περιοχή, απέφυγε και τον Μεζίνι και πλασάροντας τον Γούπο έγραψε το 2-0 για λογαριασμό των «Φαιάκων».
Προηγουμένως ο ίδιος (είχε μπει αλλαγή στο 70’) είχε πιάσει κεφαλιά που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γούπου.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας). ΒΟΗΘΟΙ: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Κουρομπυλιά (Καρδίτσας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιάτρας-Καραπέτσας. ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 55' Σιάτρας - 62' Καραπέτσας
Τύρναβος (Τάσος Μπεριτζάς): Γκούμπος, Αθανασούλης, Περήφανος, Νόννης, Τσιάτρας, Αντωνόπουλος, Διβανές (55' Παπαγεωργίου), Μεζίνι, Μπουσινάκης (33' Κακαβίτσης), Τσούκαλος, Οικονόμου.
Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Στρατηλάτης, Λάμπρου, Πετρούσης, Έντερ (82' Γκούμας), Αρμένης, Κρητικός (66' Τσοκάνης), Σταματόγιαννης, Τσουμάνης, Καραπέτσας, Βασιλόγιαννης (75' Σίμωσης), Διαμαντόπουλος.

Από onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...