Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Καντού - Παναθηναϊκός 69-71

Ο Παναθηναϊκός των 22 λαθών πέρασε νικηφόρα από την Ιταλία, νικώντας με σκορ 71-69 και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση του στο TOP-16. Eκπληκτικός ο Μπράμος με 7/9 τρίποντα!

Σπουδαίο "διπλό" για τον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων, καθώς πέρασε από την Ιταλία, επικρατώντας με σκορ 71-69 της Καντού, για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
Αυτή ήταν η 4η νίκη για τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, που μετά από αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο TOP-16 της διοργάνωσης.
Μεγάλο παιχνίδι από τον Μάικ Μπράμος ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους και 7/9 τρίποντα, όντας εκπληκτικός ειδικά στο δ' δεκάλεπτο που κράτησε τον Παναθηναϊκό ζωντανό, κουβαλώντας τον στις πλάτες του.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε αποδεκατισμένος, δίχως να έχει στη σύνθεσή του, τους Σχορτσανίτη, Πάνκο και Σκορδίλη που έμειναν στην Αθήνα, λόγω προβλημάτων, αλλά κατάφερε να αποδράσει με τη νίκη από το "Πάλα Ντέζιο".

Ντεμπούτο με την φανέλα του Παναθηναϊκού, έκανε ο Μάρκους Μπανκς ο οποίος ήταν αρκετά θετικός και βοήθησε σημαντικά με τους 9 πόντους που πέτυχε, τις 3 ασίστ και τα 2 κλεψίματα που έκανε. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 22 λάθη, αλλά ήταν κυρίαρχοι των αιθέρων με 39 ριμπάουντ έναντι 22.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Κίτσεν, Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις και Άρμστρονγκ. Ο Διαμαντίδης άνοιξε το σκορ από τα 6.75μ., όμως η Καντού που έπαιζε από το ξεκινημα ζώνη, έτρεξε ένα σερί 8-0 και προηγήθηκε με 8-3 στο τρίλεπτο μετά το τζάμπολ.
Οι "πράσινοι" παίζοντας με διάθεση στην άμυνα και ελέγχοντας τα ριμπάουντ (7-3), ισοφάρισαν σε 8-8 και ο Ματσιούλις έκανε το 10-12 στο 6ο λεπτό του αγώνα. Αν οι Κίτσεν και Διαμαντίδης, ήταν πιο εύστοχοι, τότε σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερο προβάδισμα. Χαρακτηριστικό των απουσιών του Παναθηναϊκού είναι ότι για 9 λεπτά ο Πεδουλάκης δεν είχε αλλάξει την πεντάδα του!
Η είσοδος των Τσαρτσαρή, Λάσμε και Μπράμου, διατήρησε την καλή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού που ολοκλήρωσε το α΄δεκάλεπτο προηγούμενος με σκορ 19-15, με τον Αντρέα Τρινκέρι να φλερτάρει με τεχνική ποινή, καθώς ζητούσε επίμονα φάουλ στην τελευταία φάση.

Τα λάθη του στέρησαν το προβάδισμα

Στο ξεκίνημα της β' περιόδου, οι Τάιους και Ταμπού ισοφάρισαν σε 19-19, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει τα 6 λάθη τομέας που αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα του (10 στο ημίχρονο έναντι μόλις 3 της Καντού). Η είσοδος του Μπανκς στο παρκέ, χάρισε καλύτερη οργάνωση στον Παναθηναϊκό ο οποίος με τα τρίποντα των Διαμαντίδη και Μπράμου προηγήθηκε με 21-25.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "πράσινων" ευστόχησε σε δύο συνεχόμενα δίποντα και έγραψε το 26-29 στο 14', δίνοντας σημαντικές ανάσες στην ομάδα του. Ωστόσο, το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό πλέον ήταν η κακή του άμυνα, καθώς δεχόταν με ευκολία το καλάθι, κυρίως από τους Μπρουκς και Τάιους.
Ο τελευταίος ισοφάρισε σε 30-30 με εντυπωσιακό κάρφωμα στο τρίλεπτο πριν το τέλος του ημιχρόνου, υποχρεώνοντας τον Πεδουλάκη να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ. Ζητούμενο για τον προπονητή της ελληνικής ομάδας, ήταν να μην ξεφύγουν οι Ιταλοί, όμως τα λάθη δεν άφηναν το "τριφύλλι" να μετατρέψει την υπεροχή του στα ριμπάουντ σε σαφές προβάδισμα. Τελικά, ο Ούκιτς μετά από ασίστ του Μπανκς έγραψε το 32-34 και ο Μπρουκς με φόλοου ισοφάρισε σε 34-34 στο τέλος του ημιχρόνου.

Έμεινε όρθιος στο "Παλα Ντέζιο"

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε ένα γρήγορο σερί 8-0 το οποίο έδωσε για πρώτη φορά την ευκαιρία στην Καντού να ξεφύγει με 5 πόντους (42-37) στο παιχνίδι. Πάντως, οι "πράσινοι" αντέδρασαν αμέσως και με όπλο την καλή άμυνα τους έκαναν το 42-43, μετά από τρίποντο του Ούκιτς.
Ο Πεδουλάκης προσπαθούσε με αλλαγές στο σχήμα και τον ανέτοιμο Τσαρτσαρή στο "5" να κρατάει την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι, καθώς ο Άρμστρονγκ βρισκόταν πλέον στον πάγκο μετά τις τρεις άστοχες προσπάθειές του να σκοράρει μέσα από τη ρακέτα. Οι Μπρουκς και Αραντόρι έκαναν το 47-45 υπέρ της Καντού στο 27', όμως ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ μετά το λέι απ του Λάσμε (50-51).
Οι "πράσινοι" έπαιξαν καλές άμυνες στο τέλος του γ' δεκαλέπτου και ο Μπράμος πέτυχε το τέταρτο του τρίποντο στο παιχνίδι, υπό πίεση γράφοντας το 50-54 με τη λήξη του χρόνου. Το καλάθι του αναμφίβολα είχε και ψυχολογική σημασία για την ομάδα του που έκανε μεγάλη προσπάθεια για να μείνει ζωντανή μέσα στο "ΠαλαΝτέζιο".

Σπουδαίο "διπλό" χάρη στον Μπράμο

Τα λάθη πάντως εξακολούθησαν να είναι ο βραχνάς του Παναθηναϊκού... Εκείνα των Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή, έδωσαν την ευκαιρία στους Ιταλούς να ισοφαρίσουν εκ νέου σε 54-54 στο 32'. Συνολικά, το σερί της Καντού έφτασε το 9-0 στο δ' δεκάλεπτο, με τον "Άρτζι" να ζητάει τάιμ άουτ στο 34.30''.
Οι "πράσινοι" έμειναν άποντοι για τεσσεράμησι λεπτά και πλέον ζητούμενο ήταν να γυρίσουν και πάλι από -5 με το οποίο είχε ξεφύγει η γηπεδούχος. Ο Μπράμος μείωσε σε 61-60, όμως η Καντού κατάφερε και πάλι να ξεφύγει (66-60)εκμεταλλευόμενη το λάθος του Μπανκς αυτή τη φορά. Τα τρίποντα των Μπράμου και Διαμαντίδη, ισοφάρισαν το παιχνίδι σε 66-66, ενώ ο Λάσμε ξανάβαλε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι.
Στα 49'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Μπράμος με νέα τρίποντη βόμβα έγραψε το 68-71 και ουσιαστικά "καθάρισε" το παιχνίδι! Ο Τάμπου με 1/2 βολές έγραψε το τελικό 69-71, καθώς στη συνέχεια έχασε το τελευταίο σουτ και έδωσε την ευκαιρία στους "πράσινους" να πανηγυρίσουν έξαλλα τη μεγάλη τους επιτυχία.
Τα δεκάλεπτα: 15-19, 34-34, 50-54, 69-71
Καντού (Τρινκέρι): Κούντλατσεκ, Μαρκοϊσβίλι 5(1), Λιούνεν 11(3), Ματσαρίνο, Μπρουκς 6, Τάιους 18, Τάμπου 17(3), Αραντόρι 10(2), Κουζίν 2.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 21(7), Ματσιούλις 6, Άρμστρονγκ 1, Ούκιτς 7(1), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 15(3), Κίτσεν 2, Μπανκς 9.

 sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...