Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ολυμπιακός-Εφές 75-53


Ο Ολυμπιακός πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση συντρίβοντας και την Εφές Πίλσεν με 75-53 στο ΣΕΦ. Λίγο έλειψε να καλύψουν και τη διαφορά της ήττας τους στην Κωνσταντινούπολη οι "ερυθρόλευκοι".


Ηταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και μεγάλης προσπάθειας η νίκη,ή μάλλον ο θρίαμβος του Ολυμπιακού. Στην αρχή, ήρθε η επίθεση.Με καλές αποστάσεις και επιλογές και με τον Σπανούλη να σκοράρει πανεύκολα, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν 23 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.

Μετά ήρθε και η άμυνα. Χρειαζόταν να περιοριστεί η επιθετικότητα και ο γρήγορος ρυθμός της Εφές και με πεντάδα με στοχοπροσήλωση στην αμυντική λειτουργία ο Ολυμπιακός το κατάφερε και αυτό. Η Εφές για οκτώ λεπτά σκόραρε μόνο δύο βολές με συνέπεια οι πρωταθλητές Ευρώπης να ξεφύγουν με 14 πόντους (35-21).

Στο τρίτο δεκάλεπτο δούλεψαν αρμονικά τα...πάντα. Η κίνηση του Ολυμπιακού στην επίθεση ήταν επιπέδου σεμιναρίου και το σκορ ερχόταν ως φυσικό επακόλουθο σχεδόν σε κάθε προσπάθεια. Η άμυνα, γεμάτη ενέργεια, θύμιζε μπετόν και η Εφές έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Η διαφορά πήρε ξανά την ανηφόρα (51-35, 58-37, 66-42) και το ενδιαφέρον ξαφνικά εντοπίστηκε στη διαφορά του πρώτου αγώνα (+26) αφού θέμα νίκης δεν μπορούσε να τεθεί.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός το προσπάθησε, πιέζοντας πολύ μέχρι το τέλος. Με ενέργεια που θα επαρκούσε για ένα ακόμη δεκάλεπτο η ομάδα του Μπαρτζώκα κόπιασε πολύ, έφτασε πολλές φορές στο +24 αλλά οι λεπτομέρειες και μόνο του στέρησαν και την κάλυψη της διαφοράς. Ουδείς βέβαια ενοχλήθηκε ιδιαίτερα διότι αν ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παίζει έτσι η πρωτιά ίσως έρθει έτσι και αλλιώς.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 35-26, 59-42, 75-53

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...