Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ραδιοφωνική κόντρα Μώραλη - Κούγια

Κόντρα στα FM (Sentra 103,3) ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάννη Μώραλη και τον Αλέξη Κούγια. Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής αναφέρθηκε στην ιδέα νέου πρωταθλήματος, την οποία διέψευσε ο πρόεδρος της Superleague. "Ο Πατέρας πήρε πρωτάθλημα με Μπέο, Τσακογιάννη" και "Δεν γίνεται πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό", είπε μεταξύ άλλων ο Κούγιας. Τι του απάντησε ο Μώραλης.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3":

Κούγιας: "Γίνεται πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό;"

Μετά τις δηλώσεις του Πιερ Κοσμίδη στον αέρα του Sentra 103,3 ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να κάνει παρέμβαση στον αέρα και να δώσει τη δική του απάντηση.
Για τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του σχετικά με τη νέα Λίγκα, τόνισε: "Με αφορμή αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια, τον τρόπο που αλλάζουν από μέρα σε μέρα, από τον τρόπο που γίνονται οι επιλογές των διαιτητών, τον τρόπο που το καταστατικό της ΕΠΟ αλλάζει κατά το δοκούν, είπαμε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση μεταξύ ιδιοκτητών ομάδων για να βρούμε το νομικό πλαίσιο για να βγούμε από τη δαγκάνα αυτή.
Υπάρχουν ομάδες που ανέβηκαν κυρίως λόγω της εύνοιας της διαιτησίας (σ.σ. ανέφερε μεταξύ άλλων τον Αστέρα Τρίπολης, τον Λεβαδειακό, τον Πλατανιά). Αυτή η διαδικασία με τις ευνοημένες ομάδες ξεκίνησε από το 1996 και συνεχίζεται. Υπάρχουν λοιπόν ιδιοκτήτες ομάδες που βάζουμε λεφτά και ζητάμε ισονομία. Πρέπει λοιπόν εν αρχή να δούμε τι είναι η Σούπερ Λίγκα: Είναι λοιπόν ένα σωματείο, τίποτα παραπάνω. Ο νόμος επιτρέπει σε 20 φυσικά πρόσωπα να ιδρύσουν σωματείο. Αρα κανείς δεν αποτρέπει τις ΠΑΕ να ιδρύσουν έναν άλλον συνεταιρισμό. Πριν από λίγο καιρό ο κ. Σαββίδης είχε πει πως «για να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να έχεις την Μπαρτσελόνα» και οι δηλώσεις του ήταν απόλυτα σωστές. Ο κ. Σαββίδης ξέρει πολύ καλά τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο, ήταν ενήμερος από παλιά, άλλωστε τα ίδια πρόσωπα υπήρχαν στον ΠΑΟΚ όταν αγόρασε τις μετοχές".
"Ο Πατέρας πήρε πρωτάθλημα με Μπέο και Τσακογιάννη"
Για το αν ο Παναθηναϊκός του Νικόλα Πατέρα ήταν Μπαρτσελόνα, απάντησε: "Όχι, είχε Μπέο και Τσακογιάννη".
Επιστρέφοντας στο θέμα της νέας λίγκας, είπε: "Όλοι εμείς που έχουμε ομάδες και έχουμε ταλαιπωρηθεί, δεν έχουμε διάθεση να πετάξουμε λεφτά ή να τα παρατήσουμε και να φύγουμε. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι… Στο Αγρίνιο, την Ξάνθη, τις Σέρρες, την Κρήτη, την Θεσσαλονίκη, υπάρχουν παντού. Οι εκλογές της ΕΠΟ δεν έχουν καμία σχέση με τις ομάδες. Εδώ λοιπόν μιλάμε για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή, ο Παναιτωλικός, ο ΟΦΗ, ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, η Ρόδος, η Καλαματά, η ΑΕΚ, ακόμη και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι.
Γίνεται πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό; Θα κάνουμε ένα σωματείο που δεν απαγορεύεται η είσοδος σε κανέναν. Αμέσως μετά η σωματειακή ένωση με τα ιστορικά σωματεία θα εμφανιστεί στην ΕΠΟ και θα ζητήσει άδεια. Η ΕΠΟ θα έχει να διαλέξει ανάμεσα στο γκρουπ που θεωρητικά ανήκει στον Ολυμπιακό και σ' ένα σύνολο ομάδων που θα λένε `θέλουμε ομάδες με κόσμο, γηπεδικές εγκαταστάσεις, μετοχικό κεφάλαιο». Για παράδειγμα, ο κ. Κομπότης δεν έχει μεγαλύτερη φορολογική δήλωση από μένα. Σας λέω ότι με τα χρήματα του ΟΠΑΠ, πολλοί κατάφεραν να έχουν καλύτερες συνθήκες και περισσότερα λεφτά για μπάτζετ με ομάδες με μικρότερο κόσμο".
Για το αν έχει αναρωτηθεί ποτέ πως αυτοί οι παράγοντες είναι καλύτεροι απ' αυτόν, τόνισε: "Για τα πρόσωπα που μιλάμε, ξέρει η ΕΥΠ. Αν ήταν εκ του αποτελέσματος θα σας έλεγα ναι, υπάρχουν 39.000 συνομιλίες της ΕΥΠ που κανείς δεν έχει κάνει τον κόπο να τις ψάξει. Όταν ακούσει κανείς πως κανονίζουν τους διαιτητές και πώς στήνουν με άλλους `επιτυχημένους' ιδιοκτητες τα ματς, τότε θα καταλάβει. Φυσικά ο Μποροβήλος είναι καλύτερος από μένα όταν λέει `ότι με 500.000 θα γίνει το τάδε".

Μώραλης: "Όλοι πλην ΠΑΟ διαψεύδουν τον Κούγια"

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Superleague, Γιάννης Μώραλης ξεκαθάρισε: "Κανένας μέλος της Σούπερ Λίγκα και του συνεταιρισμού, δεν έχει βάλει θέμα δημιουργίας άλλου πρωταθλήματος. Με επικοινωνία που είχα με τις ομάδες που ανέφερε ο κύριος Κούγιας, εκτός του Παναθηναϊκού, μου διέψευσαν ότι είχαν την παραμικρή συνομιλία μαζί του.
Ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, αλλά είναι διαφορετικό κάποιος να εμπλέκει τα πράγματα. Το θέμα δεν είναι αν κάποιος θα προχωρήσει σε κίνηση αυτονόμησης, γιατί δεν υπάρχει κανείς. Υπάρχουν τομείς που η Σούπερ Λίγκα είναι άκρως επιτυχημένη, αλλά υπάρχουν και πολλά θέματα που δεν έχουν λύσει".
"Τι περίμενε ο κύριος Μώραλης;"
Απαντώντας στον Γιάννη Μώραλη και στο αν και κατά πόσο οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα παραδέχονταν δημόσια ή στον ίδιο την σκέψη τους, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε: "Ημουν σ' ένα καναλάκι στην Καλαμάτα, μ' έναν πολύ έξυπνο δημοσιογράφο και τα όσα είπα ήταν αυθόρμητα, δεν ήταν κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Ομως, οι κινήσεις έγιναν και συνεχίζονται. Τι περίμενε ο κ. Μώραλης; Να του το πουν κιόλας;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...